Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop wychowawczy a CV

23.03.05, 13:31
    Aktualnie jestem na urlopie wychowawczym ,zamierzam szukac innej
    pracy.przeprowadzilam sie do innego miasta i nie mogę wrócić do
    swojej ,,starej" pracy.czy powinnam w CV zaznaczać,że jestem na urlopie
    wychowawczym jak tak to gdzie?a jeśli nie to co ?mam napisać ze ponad rok
    temu zakończyłam pracowac w firmie X?poradzcie mi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ally Re: urlop wychowawczy a CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:48
        Pracuje w firmie prywatnej i z doświadczenia wiem że takie informacje w cv od
        razu eliminują kondydatkę. Proponuję nie pisac o tym. A pracy przeciez jeszcze
        w firmie X nie zakończyłaś. Koniec jest wtedy gdy złożysz wypowiedzenie,
        otrzymasz świadectwo pracy itd. Urlop wychowawczy wlicza się w lata pracy,
        chodziaż dla Zus-u są to lata tzw. bezskładkowe.
        • Gość: Kadrowa Re: urlop wychowawczy a CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 10:24
          Urlopu wych.nie wlicza się w lata pracy! A na cv faktycznie lepiej nie pisać o
          tym bo nie zakończyłaś oficjalnie pracy w danym zakładzie. Poza tym na rozmowie
          gdy o to zapytają dobrze jest powiedzieć, że ten czas poświęcało się na
          doskonalenie swoich umiejętności np. szybkiego pisania na komputerze,
          doskonaleniu znajomości języka obcego itp. I pamiętaj, aby zawsze podkreślić na
          rozmowie, że masz opiekę do dziecka (np. teściową) i w razie choroby maleństwa
          Ty będziesz dyspozycyjna. W praktyce różnie to zapewne wyjdzie, ale nie
          nastawiaj pracodawcy na wizję Twoich zwolnień lekarskich. Życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka