Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wpisujcie drogi poszukiwania pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:16
    Na początek parę oczywistych:

1/ poinformowanie wszystkich znajomych i ew.dostarczenie CV do przekazania
    dalej
    2/ zarejestrowanie się w serwisach internetowych (baz danych-dla pracodawców)
    3/ zarejestrowanie się w serwisach internetowych (otrzymywanie co jakiś czas
    na majla kilku ofert odpowiadających mniej więcej naszym oczekiwaiom)
    4/ czat- np. forum
    5/ wysyłanie aplikacji w ciemno do znanych, szanowanych firm. (lub firm w
    których chcielibyśmy pracować)
    6/ wysyłanie aplikacji z ogłoszeń (poniedziałkowa Wyborcza)

Jeżeli oczymś zapomniałem to proszę dopiszcie.
    Liczę również na jakieś bardziej kreatywne i niekonwencjonalne pomysły (ale
    nie idiotyczne!).

Uważam, że ta lista w miarę dopisywania przyda się nam wszytskim.

Pozdrawiam,
    Maciek
    Obserwuj wątek
      • Gość: magda Re: wpisujcie drogi poszukiwania pracy IP: 157.25.31.* 17.05.05, 19:10
        ja prze dwa lata nie znalazłam innych możliwości, jedna napatoczyła się sama..
        czekałam na korytarzu na rozmowę, a z biura obok wyszedł jakiś dyrektorek i po
        krótkiej rozmowie zaproponował mi pracę, ale wtedy interesowały mnie inne
        warunki...
        życzę dużo cierpliwości i powodzenia :)
      • Gość: magda Re: wpisujcie drogi poszukiwania pracy IP: 157.25.31.* 17.05.05, 19:10
        ja prze dwa lata nie znalazłam innych możliwości, jedna napatoczyła się sama..
        czekałam na korytarzu na rozmowę, a z biura obok wyszedł jakiś dyrektorek i po
        krótkiej rozmowie zaproponował mi pracę, ale wtedy interesowały mnie inne
        warunki...
        życzę dużo cierpliwości i powodzenia :)
      • Gość: maja prawdziwa Re: wpisujcie drogi poszukiwania pracy IP: *.toya.net.pl 17.05.05, 22:05
        Pomyślicie pewnie, że robię sobie jaja, ale dwie prace znalazłam z .. tablicy
        ogłoszeń w PUP-ie ! Choć obie posady okazały się w końcu "do pupy", to jednak
        dały trochę doświadczenia i zbliżyły mnie do mojego CELU! ;)) A teraz idę na
        rozmowę kwal - też z ogłoszenia w PUP-ie.. Do trzech razy sztuka! Pozdrawiam.
        • Gość: Maciek Re: wpisujcie drogi poszukiwania pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 02:06
          no, wpisujemy dalej.....

Maciek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka