Dodaj do ulubionych

itmagination

IP: *.play-internet.pl 03.09.12, 20:55
Witajcie,
ostatnio widać często i gęsto ogłoszenia tej firmy. Ktoś wie, czy to ze względu na duże ssanie czy może rotację? Zastanawiałem się, czy warto tam wysłać CV ale nie chcę tracić czasu an kołchoz a'la comarch.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ktoś Re: itmagination IP: *.centertel.pl 06.09.12, 01:25
      Rotacje są raczej niewielkie. Firma mocno się rozrasta, nowych pracowników wciąż przybywa i ciągle mają nowe projekty, które wymagają zatrudnienia nowych pracowników. Stąd tyle ogłoszeń.
      Zarobki nie są słabe, ale też nie są rewelacyjne. Wypłata zawsze na czas. Nigdy nie było opóźnień. A jak potrzebujesz wcześniej pieniędzy, to można o to poprosić i dostać wypłatę kilka dni wcześniej.
      Forma współpracy w oparciu o działalność gospodarczą. Nie licz na umowę o pracę.
      W biurze firmy mało kto siedzi. Większość pracowników siedzi u klientów firmy. Praca może być strasznie nudna, ale może być też ciekawa. Wszystko zależy od tego do jakiego projektu zostaniesz przydzielony.
      Urlopy lepiej planować z co najmniej jednomiesięcznym wyprzedzeniem. Im wcześniej tym lepiej. Jak zbyt późno zgłosisz, że chcesz urlop, to możesz go nie dostać.
    • Gość: Daniel Arak Re: itmagination IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.12, 16:21
      Drogi Kolego,

Jeżeli faktycznie interesuje Ciebie nasza firma z chęcią Ci ją pokażę i opowiem o tym czym się ona zajmuje osobiście. Przedstawię Ci działy i możliwości rozwoju oraz zapoznam z przyszłymi koleżankami i kolegami.

Zapewne będzie to najlepszy sposób na poznanie firmy od środka :) Pozostaję do Twojej dyspozycji.

Daniel Arak

• Gość: samcro Re: itmagination IP: *.play-internet.pl 24.10.12, 17:08
        Szanowny Panie,
        dla mnie najistotniejszą informacją z poprzedniego posta był fakt, że zatrudniają Państwo tylko na kontraktach. Fakt, że biuro jest puste czy nie był nieistotny.
        • Gość: Natalia Re: itmagination IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.12, 12:07
          Panie Samcro,

proponuje aby skontaktował się Pan z nami bezpośrednio. Bardzo chętnie odpowiem na wszystkie Pana pytania, również na te dotyczące możliwości oraz form zatrudnienia w naszej firmie.

W razie pytań lub wątpliwości pozostaję do Pana dyspozycji.

Pozdrawiam
          Natalia Pedrycz
          • Gość: samcro Re: itmagination IP: *.play-internet.pl 30.10.12, 17:01
            Szanowna Pani,
            znalazłem już nowego pracodwacę i nie poszukuję dalej pracy. Życzę jednak Państwu powodzenia. Państwa dbałość i zaangażowanie w internetowe opinie na temat Państwa firmy robi wrażenie.
            • Gość: gość portalu Re: itmagination IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 23:39
              Czy ITmagination to software house czy firma konsultingowa ?
    • smega Re: itmagination 24.03.13, 20:26
      To nie kołchoz, to pośrednik. Do tego bardzo marny. Ofert mają dużo ale nie chcą zatrudniać. No i te śmieszne, deprymujące stawki wynagrodzeń, ech...
      • Gość: obliczacz Re: itmagination IP: *.153.1.194.in-addr.abg.com.pl 15.05.13, 15:14
        Śmieszne to jakie? Możesz opinię poprzeć faktem? Pracowałeś? Czy tylko odrzucili twoją kandydaturę bo przestrzeliłeś? O jakiej kwocie mówimy? Napisz coś więcej.
        • smega Re: itmagination 01.10.19, 19:24
          chciałem jako programista z 10 letnim doświadczeniem 3000 brutto na start ale nie dali łobuzy
      • Gość: PMP Re: itmagination IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.15, 16:47
        Bardzo interesujący jest fakt ze firma na swoich stronach pisze o metodyce PMBoK.Tylko cos takiego nie istnieje, poniewaz PMBoK jest standardem! Jak firma ktora szczyci sie współpraca z taka ilością firm i profesjonalizmem moze mieć tak nieprofesjonalna stronę :)?
        • Gość: P Re: itmagination IP: *.231.14.247.koba.pl 08.01.15, 17:17
          Ponieważ nie stać ich na profesjonalistów, którzy im takową zrobią lub też wąż w kieszeni siedzi i nie chcą zapłacić...
    • Gość: Mikolaj [...] IP: *.143.163.75.rev.kbt.pl 06.08.13, 09:52
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: Mati [...] IP: *.piaseczno.vectranet.pl 18.08.13, 11:41
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: QuickSortProgramer plotki u fryzjerki IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 20:46
          > Znajomy pracował i opowiadał ...
          > Osobiście nie polecam

czyli, jedna baba (twój znajomy) drugiej babie (Tobie) powiedziała co wiedziała :)
      • Gość: Pracownik Re: itmagination IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 20:43
        Pracuje w tej firmie 2 lata i jestem bardzo zadowolony. Współpraca fakt na fakturę, ale dzięki temu wpływa mi więcej kasy na konto i co najważniejsze zawsze w terminie.

Co ci ta umowa o prace pomoże, przecież ZUS niedługo i tak padnie i nie zobaczysz ani grosza. Lepiej samemu odkładać ;P
        • Gość: Autor_posta Re: itmagination IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.13, 21:56
          Rzuć sobie Pracowniku okiem na s. 69
          issuu.com/dariuszbana/docs/20_itp_katalog_web
          i oceń poczucie humoru Twoich przełożonych (w skali 1-10)
          • Gość: Som31 Re: itmagination IP: *.itmagination.pl 02.12.13, 15:37
            Rzucam okiem i oceniam na 10+
            Co do pracy w firmie mi pracuje się bardzo dobrze. Nie dość, że gotówkowo wychodzi się na tej pracy fajnie, to i atmosfera jest przyjemna. Ja cenię sobie kulturę osobistą i wzajemny szacunek - tak właśnie tutaj jest.
    • Gość: lukasz Re: itmagination IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.13, 00:34
      Firma cały czas się powiększa stąd pewnie tyle ogłoszeń, nie jestem w tej materii może najlepszym źródłem, ale wydaje mi się co miesiąc dochodzi kilka nowych osób. Ja mam bardzo pozytywne odczucia. Jestem traktowany fair zarówno przez pracodawcę jak i przez kolegów z pracy, a na tym zależy mi najbardziej. Szacunek przede wszystkim.
      • Gość: saygon Re: itmagination IP: *.goldenline.pl 11.03.14, 11:55
        Firma nie jest idealna, bo żadna nie jest i do każdego zawsze można się o coś przyczepić. Nigdy wszystkich sie nie zadowoli. Tak kontrakty są roczne, ale z drugiej strony projekty są takie, że jak się opowiada nad czym i na czym sie pracuje, to jest efekt WOW. Jak tego się szuka, to wydaje się być obecnie najlepszy wybór na rynku.
    • Gość: barteks Re: itmagination IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.14, 23:57
      Firma ogólnie bardzo fajna, ciekawe i duże projekty prowadzone w najnowszych technologiach. Kasa na pewno konkurencyjna na rynku. Do tego po godzinach zajęcia sportowe, na które można się wybrać z ludźmi z zespołu.
      Polecam
    • Gość: kolega pracownika Re: itmagination IP: *.13.privacyrepublic.org 19.07.14, 00:20
      Mam kolegę - pracuje tam w QA i odradza - ze względu na obecnego szefa. Plotki głoszą, że został TL-em, bo był pierwszym testerem w firmie. Na zarządzaniu zespolem sie nie zna - jemu się wydaje że robisz źle - z Tobą nie porozmawia tylko opieprz do osob wyzej. Do tego rygory które próbuje wprowadzać - brak rozmów w pracy - sztywne godziny. Generalnie nie poleca - szkoda stresu, tak powiedział. Za to kasa jest w porządku i zawsze na czas.
      • Gość: Wiesiek Re: itmagination IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.14, 22:02
        W QA jest ok z tego co widzę. Jk to specjalista jakich mało.
        TL'ów czy kierowników nikt nie lubi jeśli nie lubi swojej pracy a QA to niewdzięczna roba.
        Ogólnie ciągle więcej kontroli, zakazy, nakazy i umowy, których nie możesz rozwiązać a ITM zwalnia ludzi kiedy chce. Przykład był niedawno zbyt wyraźny.
        Nie przedłuże współpracy i nie polecam nikomu chyba że lubicie korporacyjne podejście.
        • ko-ten Re: itmagination 10.09.14, 00:36
          A ja mam różne doświadczenia z innych firm i mam bdb opinię na temat ITM. Zespół ze sobą współpracuje, na wynagrodzenie nie mam powodu, żeby narzekać, widzę, że firma daje możliwości rozwoju, no i szanuję wiedzę kolegów - możemy się wymieniać doświadczeniami. Jak dla mnie jest wszystko OK.
    • Gość: benek Re: itmagination IP: *.itmagination.pl 12.08.14, 16:33
      ludzi jest juz duzo w tej firmie, bo firma ciagle zatrudnia nowych pracownikow, natomiast w odroznieniu od innych firm w jakich pracowalem atmosfera tu jest bardzo pozytywna, mam tu dużo kolegów, od ktorych moge sie duzo nauczyć i w których mam oparcie
    • Gość: paweł Re: itmagination IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.14, 14:55
      Dla mnie najważniejsze jest to że firma jest konsekwentna i jak coś zostanie obiecane (nawet ustnie) to tak jest. Pracuje w tej firmie już ponad 2 lata.
      • Gość: Piotrek Re: itmagination IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.14, 21:59
        polecam, pracuję tam już od 8 miesięcy i bardzo cenię sobie nieformalną atmosferę, ambitne projekty i świetny zespół. Widać, że firma się rozwija.
        • mike2014 Re: itmagination 28.10.14, 16:34
          a ku... skończcie już z tymi sponsorowanymi wpisami, bo rzygać się chce.. Widać macie jakiś problem skoro tak nachalnie polecacie tą firemkę.
          • Gość: Arkadiusz Dominik Re: itmagination IP: *.itmagination.pl 29.10.14, 10:43
            Szanowny Panie,

Pozytywne opinie pracowników o ITMAGINATION bardzo nas cieszą. Dokładamy wszelkich starań, aby atmosfera i warunki pracy u nas były jak najlepsze. Jeśli chciałby się Pan o tym przekonać osobiście, serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszego biura. Zachęcam również do bezpośredniego kontaktu z naszym działem HR.

Pozdrawiam
            Arkadiusz Dominik
            • mike2014 Re: itmagination 29.10.14, 18:03
              A ten to skąd się urwał?? :) To nie są przecież żadne obiektywne opinie "pracowników" - dobre sobie. To wysyłany z waszych komputerów złośliwy spam, który nie ma nic wspólnego z prawdą...
          • smega Re: itmagination 20.04.20, 03:17
            Firma zgodna z nazwą - większość jej działań jest wyimaginowana.
            Lepiej trzymać się z daleka, nie trzymają poziomu i olewają dobrych specjalistów.
          • smega Re: itmagination 20.11.21, 15:11
            To samo pomyślałem. Firma dno, kilka razy kandydowałem, przechodziłem ich rozmowy, nawet mnie nie pamiętali ale zatrudnić nie chcieli. Generalnie firmę o**ałem i mam pracę gdzie indziej.

SZKODA CZASU NA TĘ FIRMĘ!!!
    • Gość: tom Re: itmagination IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.15, 22:02
      itmagination to mój piąty pracodawca i jak na razie najlpeszy, na rynku ciężko o firmę, która dobrze traktuje pracowników
      • Gość: Rafal K Re: itmagination IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.15, 23:46
        Było w miare ale widać pieniędzy zaczyna firmie brakować.
        Na obiedzie jakiś pracownik głośno narzekał na stołówce ze ucieli dofinansowanie pakietu medycznego i zatrudniają tylko studentów bo tanio.
        Polecam Dimension Data - pracuje długo mimo zmian w firmie i nie narzekam jak inni.
        • Gość: Michał81 Re: itmagination IP: *.play-internet.pl 12.01.15, 20:46
          mój znajomy pracuje w itmagination i jest zadowolony. Ja sam zastanawiam się nad wysłaniem tam aplikacji.
          • Gość: Marcin Re: itmagination IP: 148.81.193.* 25.01.15, 14:21
            wiadomo, każda firma ma swoje plusy i minusy, ale w itmagination pracuje się bez stresu i przy fajnych projektach
    • Gość: Pasi Re: itmagination IP: 185.231.15.* 13.10.18, 07:46
      Ja bym sie powaznie zastanowil, bo firma (juz kolejny raz) nie placi za faktury w terminie...
      • tank69 Re: itmagination 01.05.20, 14:25
        "W terminie"... Dobre sobie. Trzy miesiące czekałem na opłacenie faktury. I tak co miesiąc dostawałem kasę za fakturę 2 miesiące wstecz. Powiedziałem że będziecie płacić w terminie albo szukajcie sobie innego programisty. No i odszedłem.
    • ocenprace Re: itmagination 29.09.19, 18:12
      Aktualne opinie o pracodawcach znajdziesz tutaj: www.ocenprace.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka