Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

parę pytań- służbowy samochód

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:49
    Będę miał przydzielone pewne województwo w Polsce i sprawował nadzór nad
    pewną siecią sklepów.
    Dostane samochód służbowy, ale jeszcze nigdy nie miałem służbowego samochodu-
    co powinieniem na ten temat wiedzieć? (samochód również do celów prywatnych)

Wiecie coś na tematy które niżej wpisałem?(kto ponosi koszty/procedury):

sprawa benzyny (biorę faktury do określonego poziomu?)
    wymiana oleju itp
    przeglądy
    ubezpieczenie
    jak złapię gumę
    jak mi stłuczą szybę
    jak będę miał stłuczkę z mojej winy
    inne, wyżej nie wymienione a ważne

Adam

Obserwuj wątek
      • Gość: on Re: parę pytań- służbowy samochód IP: *.csk.pl 21.05.05, 19:24
        nie ma reguly, zalezy od firmy poczawszy od takiej co nie naklada imitow na benzyne, placi za przeglady, naprawy, pelne uzbezpiecznie (OC+AC+Assistance) i niczym sie nie przejmuje. rozbijasz jeden samochod, dostajesz inny..nawet jesli zdarzy sie to w czasie kiedy nie pracujesz, np na wakacjach
        Sa tez takie ktore zyluja jak moga...
      • Gość: kuba Re: parę pytań- służbowy samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 23:25
        czesc,
        u mnie w firmie wyglada to nastepujaco (nie wiem jak przedstawiciele, ale kadra
        na pewnym szczeblu posiadajaca samochody, to samo dotyczy pull carow):
        -wszystkie koszty, benzyna, serwis, przeglady- firma
        -jak Ci ukradna, bez Twojego razacego zaniedbania (zabezpieczenia, kluczyki,
        dokumenty)- firma
        -jak rozbijesz nie ze swojej winy (rowniez takie sprawy, ktore nie pokrywa OC,
        np. wtargniecie zwierzecia czy potracenie pieszego, albo rozbicie na skutek
        zlapania gumy)-firma
        -rozbicie w wyniku Twojego zaniedbania- szybka jazda, brak ostroznosci- 20%
        wartosci naprawy
        -nie wolno Ci nikogo wozic spoza macierzystej firmy

tak to wyglada u mnie
      • clk Re: parę pytań- służbowy samochód 25.05.05, 18:05
        z mych obserwacji:
        coraz wiecej ludzi ma karty routex - uznaje je bp, statoil. W zaleznosci od
        karty i jej rodzajju mozesz tankowac benzyne, olej, gaz, wyzsze karty to myjnie
        i plyny, oleje itd.
        Fajna sprawa , firma kontroluje cie na biezaco, nie musisz brrac faktur itd.
        Poza tym to w zaleznosci od firmy, moj facet ma routexa, ma limit 850 zl, za 100
        ktora on placi miesiecznie moze wykorzystywac auto do swich celow, tylko ,ze sam
        je myje.
        Z tym, ze ma lepsze stanowisko.
        Z obserwacji z pracy na stacji - co firma to obyczaj, np panowie z coca coli
        maja przerabane a sa sympatyczni, a ze skok stefczyka maja super a to chamy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka