Gość: miś IP: *.crowley.pl 25.05.05, 16:00 Co mam zrobić, jeżeli pracodawca stwierdza ,że za duzo razy zmieniałam pracę??? (16) Mam 36 lat i z wykształcenia jestem tylko zawodowym sprzedawcą ! Co mam robić ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clk Re: Za duży staż??? Czy..... 25.05.05, 17:14 u mnie w firmie maja takie podejscie: jak za duzo razy zmieniasz prace, znaczy, ze jak znajdziesz lepiej platna to ich olejesz... i z tego, co sie orientuje, to troche pracodawcow tez tak patrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: Za duży staż??? Czy..... 25.05.05, 17:27 Zacząłeś pracować zawodowo najwcześniej majac 18 lat. Tak przypuszczam. Zatem w ciągu 16 lat zmianiałeś firmę 16 razy. Ja też nie chciałbym pracownika na 1 rok. szkoda czasu na niego, wolałbym kogoś bardziej lojalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Za duży staż??? Czy..... IP: *.crowley.pl 27.05.05, 08:10 Nie jest tak jak piszesz. Różny czas , różne prace. Ktoś kiedyś powiedział, że mam duże doświadczenie i przyjął mnie do pracy. Pracowałam tam 2,5 roku. Ze wzgledu na zmianę miejsca zamieszkania musiałam zrezygnować z tej pracy mając już inną pracę. W tej ostatniej pracodawca okazał sie niezłym dra nie m łamiąc wszelkie przepisy K.P. . Szukam i niestety spotykam się z takimi ludzmi , którzy tak mniemają jak ty. szkoda ,że nie patrzy się na warunki , jakie sprzyjały danym momentom w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Za duży staż??? Czy..... IP: *.crowley.pl 27.05.05, 09:44 Na lojalność to trzeba sobie zasłużyć. A jeśli już żyjemy w kcohanym kapitaliźmie to trzeba przyjąć że podobnie jak w USej praca jest jak towar bierzesz a jak sie nudzi lub przestaje odpowiadać to zmieniasz na inną. Ni emieszkamy w Japonii gdzie przypisanie do firmy jest niemal wieczne. Chociaz i tam isę już to zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Za duży staż??? Czy..... 27.05.05, 09:52 Gość portalu: miś napisał(a): > Co mam zrobić, jeżeli pracodawca stwierdza ,że za duzo razy zmieniałam > pracę??? (16) Schowaj czesc swiadectw pracy i napisz, ze w tym okresie masz nieudokumentowana prace "gdzies tam". > Mam 36 lat i z wykształcenia jestem tylko zawodowym sprzedawcą ! > Co mam robić ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś