Dodaj do ulubionych

Opinie o firmach

IP: *.free.aero2.net.pl 03.04.13, 22:59
Znacie jakieś portale gdzie można zamieścić/poczytać opinie o działach IT firm i firmach pośredniczących?
Obserwuj wątek
    • Gość: julian Re: Opinie o firmach IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.13, 08:17
      gowork.pl - ostatnia zakładka po prawej (pod czerwonym logiem)

W Google poszukałem też kilka serwisów (wpisz w wyszukiwarce coś w stylu: NAZWA FIRMY opinie).
    • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 22:58
      szukam dobrego pracodawcy z branży IT bo odbyć staż studencki, możecie kogoś polecić z własnego doświadczenia?
      • Gość: Qbus Re: Opinie o firmach IP: *.ds.pk.edu.pl 09.04.13, 10:22
        Zależy jakie miasto ;) Moja kryształowa kula nie jest w stanie tego przewidzieć...
        • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 22:56
          miasto nie jest ważne, w wakacje można się przenieść gdziekolwiek nawet na 3 miesiące tym bardziej jak byłby to płatny staż.
          • Gość: Qbus Re: Opinie o firmach IP: *.ds.pk.edu.pl 11.04.13, 23:55
            W Krakowie mogę Ci polecić COMARCH. Ale wyłącznie na staż. Prawdziwa praca u nich to mordęga.
            Nie mniej jednak, znajomi po stażu u nich wychodzili z doświadczeniem 100lat świetlnych do przodu!
            Polecam również motorole (Kraków) - mają dobre warunki płacowe jak na staż, ale łatwo dostać się do nich nie jest. Bardzo dobre opinie słyszałem o pracy w Apriso, ale nie wiem czy przyjmują na staże. Poza tym - International Paper - słyszałem negatywną opinię, ale tylko z jednych ust (może być niemiarodajna), oraz Sabre - dość dobra praca!

Pozdrawiam
      • Gość: qwerty Re: Opinie o firmach IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.13, 18:26
        A mam inne pytanie.
        Czy korpo-molochy w W-wie, typu jak banki, firmy ubezpieczeniowe - to Waszym zdaniem dobre miejsce (na start bądź dłuższy pobyt) dla programistów, specjalistów od sieci komput. i administracji serwerami, bazodanowców Oracle, MS SQL?
        • Gość: Qbus Re: Opinie o firmach IP: 85.219.170.* 10.04.13, 01:05
          Na start na pewno tak!
          W większości tego typu firm sporo się nauczysz, przynajmniej na początku!
          Później to już wiadomo - szuka się czegoś lepiej płatnego, z reguły ;)
          Niektórzy, co wytrwalsi, zakładają własne firmy IT, co w Polsce jest bardzo trudne (nie chodzi o klientele bo ta jest zdecydowanie niewyczerpana, raczej o przepisy dotyczące działalności gospodarczej...)
          • Gość: qwerty Re: Opinie o firmach IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 21:50
            A nie jest czasem tak, że korpo jest używany przestarzały sprzęt i technologie, a praca sprowadza się do ciągłego poprawiania tego co ktoś tam wcześniej naklepał. Wszystko to w akompanamencie w nadgodzin, nieustannej presji czasu i poganiania.
            Czy ktoś zna takie sytuacje z autopsji?
            • Gość: Qbus Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 22:54
              Owszem, możesz tak trafić.
              Ale jak mawia przysłowie: nie grasz - nie wygrasz.
              • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 22:58
                a jak z takimi molochami jak facebook, nk, google czy allegro? warto?
                • Gość: Qbus Re: Opinie o firmach IP: *.ds.pk.edu.pl 11.04.13, 23:52
                  FB, google - warto, ale (bez urazy) przyjmują wyłącznie specjalistów.
                  Google wymaga nawet doktoratu z dziedziny IT...
                  Allegro, nk - nie mam pojęcia.
                  • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 00:18
                    Myślałem, że google liczy na inteligencje a nie papierki...
                    No cóż. Zainteresuje się więc odnośnie polskich graczy i sprawdzę ofertę zarówno nk jak i allegro.
    • Gość: dev_7 Re: Opinie o firmach IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.13, 00:27
      Będę miał wkrótce rozmowę w Banku Millennium ws. stanowiska Programisty .NET
      Pytanie do osób, które tam pracują/pracowały: czy warto?
    • dziki_pokemon Re: Opinie o firmach 12.04.13, 22:02
      kilka serwisów typu rynek mikro pracy to są dobre zarobki za proste prace internetowe.
      Można dodawać własne oferty usług i plików i pobierać opłaty od klientów. Trzeba założyć konto, dodać własne oferty i zareklamować się na facebooku google + lub jakiś forach tematycznych blogach, na pewno po jakimś czasie znajdzie się klientów. Niektórym udaje się znaleść kilku dziennie. Oto linki:
      edyszka.pl
      fiverr.com
      seoclerks.com
      Polecam :)
    • jamminson Re: Opinie o firmach 14.04.13, 00:05
      Jeśli chcesz podróżować na płatny staż to Allegro jest w Poznaniu, mają dużo zespołów i działów. Na pewno coś znajdziesz dla siebie
      • matiooo Re: Opinie o firmach 14.04.13, 23:34
        A ile wynosi zapłata za taki staż?
        • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 00:20
          Z tego co ja się orientuje to PUP płaci mniej niż 1000 zł na staż. jeśli staż jest organizowany z pomonieciem urzędu to nie spodziewałbym się więcej niż najniższa krajowa
        • jamminson Re: Opinie o firmach 15.04.13, 13:27
          matiooo napisał:

> A ile wynosi zapłata za taki staż?

Znalazłem, że 2000brutto, więc nieźle. Aż sam się zdziwiłem, że za staż tyle płacą
          • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 12:00
            "
            zajęcia sportowe (karta Multisport)
            opieka medyczna (opcjonalnie również dla członków rodziny)
            dofinansowanie dojazdów do pracy
            "wczasy pod gruszą"
            dofinasowanie żłobka lub przedszkola dla dzieci pracowników
            wyjazdy integracyjne
            "
            :| dla stażystów...
            • matiooo Re: Opinie o firmach 16.04.13, 16:14
              Nic tylko cały czas można by było być takim stażystą :D
              • Gość: Adam Java Developer / Tester IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 13:45
                Prowadzę obecnie proces rekrutacji do organizacji z sektora IT, Kraków.

Kluczowe wymagania: znajomość Java, SQL, analiza danych.

Jeżeli ktoś z Was jest chętny poznaniem szczegółów czekam na Wasze aplikacje oraz zapytania pod dresem:

rekrutacja@katam.pl w tytule proszę wpisać Tester Kraków lub Developer Kraków

Pozdrawiam
                Adam
              • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 18:01
                dla mnie to szok, naprawdę takie benefity dla tylko stażysty, pierwszy raz się z czymś takim spotykam...
    • Gość: raster Re: Opinie o firmach IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 18:02
      ten staż mnie przekonuje osobiście. aplikuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka