ireneusz1971 17.07.05, 23:16 Jaki, w jakim, czasie i czy powinienem zapłacić podatek jezeli sprzedałem dom kupiony kilka miesięcy wcześniej za tą samą cenę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gk Re: podatek od sprzedanej nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:32 po pięciu latach nie łacisz podatku, a przed tym okresem 10% od awrtości sprzedaży. Teraz sprzedałam mieszkanie, które zakupiłam w 1998 roku nie musiałam płacic podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: podatek od sprzedanej nieruchomości IP: *.softpro2.pl 05.08.05, 18:25 Jeśli pieniądze ze sprzedaży przeznaczysz na zakup nowego domu, mieszkania lub remont, i złożysz stosowne oświadczenie w US w ciągu 14 dni od transakcji, to jest się zwolnionym z płacenia podatku. Na dokonanie ponownej transakcji masz 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: podatek od sprzedanej nieruchomości IP: *.softpro2.pl 05.08.05, 18:28 P.S. To nie jest chyba odpowiednie forum na takie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77cleo@wp.pl Re: podatek od sprzedanej nieruchomości IP: *.chello.pl 18.09.05, 11:27 Sprzedałam własne prywatne mieszkanie w dwurodzinnym domku z połową gruntu na którym ten dom stoi. W jakiej wysokości, kiedy i komu mam zapłacić od tej sprzedaży podatek. Proszę o odpowiedż i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś