Gość: lol
IP: *.dynamic.chello.pl
11.05.11, 01:16
Posiadam ~2 lata doświadczenia w programowaniu w VBA (generalnie ok. 4 lat doświadczenia zawodowego), w środowisku MS Office. Dostałem wczoraj zaproszenie na spotkanie rekrutacyjne.
Wymagania to tak po krótce znajomość VBA, SQL, umiejętność przełożenia procesów biznesowych na procesy IT i na odwrót itd. Jeżeli chodzi o obowiązki to automatyzacja procesów biznesowych (VBA, SQl, excel, access), import/eksport danych, analiza danych, pisanie zapytań SQL, Pl/SQL (do tej pory nie miałem większej styczności), raportowanie w Crystal Reports (nie miałem do tej pory styczności), zarządzanie dostępami do jakiejś aplikacji wewnętrznej. Generalnie praca taka programistyczno-analityczna (nieco może nawet administracyjna). Miejsce pracy to jedna z instytucji finansowych w Warszawie.
Jednym z najważniejszych pytań jakie i zostaną mi zadane będzie zapewne: "Ile chciałby pan zarabiać?". Myślałem o pensji w granicach 6000 zł. brutto, czy jest to dużo/mało w przypadku nakreślonej przeze mnie sytuacji?
Proszę o powstrzymanie się od pisania nic nie wnoszących komentarzy z serii: "jak nie wiesz ile... to ... "