Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BRAK NADZIEI-OPÓR NADZIEI

15.09.02, 17:07
    Lombard śpiewa w jednej z piosenek - MAM DOŚĆ! I w porządku, niech śpiewa,
    ale o czym .... o histerycznych kochankach itd.. Mój Boże, jakże teraz z
    perspektywy czasu te słowa wydają się słodkie, piękne i takie dziewicze.

JA TEŻ MAM DOŚĆ! DOŚĆ MARAZMU, OPORU MATERII I TEGO CAŁEGO SKORUMPOWANEGO
    SYFU WOKÓŁ!

Mam 39 lat i chce mi się wyć! Wyć, że szedłem uczciwą drogą, ciężka pracą,
    nie kierowałem się plecami, znajomościami i - sorry za określenie - kurewską
    mentalnością!

Szukam pracy - spoko, mam obecnie pracę, ale chę czegoś więcej, rozwoju,
    kopa, kreatywności, wrażeń, adrenaliny! A nie debilizmu, hipokryzji i fałszu.

Czego byśmy nie dotknęli, co byśmy nie chcieli zrobic, wszędzie korupcja,
    znajmości i .... (wpisz tutaj, co tylko chcesz - będzie pasiło).

Popatrzmy na rekrutację, na tych wszystkich HEAD HUNETRów. Mój Boże, wstyd.
    Ostatnio byłem na takim interview, ponoć w jednej z najbardziej
    profesjonalnych agencji pośrednictwa pracy. Panienka, nie powiem, atrakcyjna
    ( z serii GDZILLA MENTALNA), ale pytania na temat mojego zawodu (16 lat w
    jednej branży) obrażały mój intelekt.

Wyszedłem z budynku (ładny nie powiem, ale tylko ładny!) i chciało mi się wyć!

Wiem, mam pracę. Wiem, że teraz nie powinienem narzekać, ale mam już 39 lat i
    mój ukochany kraj wpędza mnie w przepaść marazmu, otępienia i depresji! Nie
    godzę się z tym! Mam przed sobą jeszcze kupę życia ( i chcę wierzyć, że
    wspaniałego życia, a nie kawał ciągnącego się gówna, byle starczyło od 01 do
    30 dnia miesiaca!).

PIszcie, mówcie, KRZCZCIE!!!!!! Może chociaż tyle z tego będzie, że zrobi Wam
    się lżej na sercu, a może i znajdziecie motywację do dlaszej walki i w
    przyszłości wydacie kolejna książkę z serii POSITIVE THINKING (POZYTYWNE
    MYŚLENIE)... "reszta jest milczeniem" (W.Shakesperaes).

ROBERT

PS. JESTEM CIEKAWY CO NA TO PANI BEATA?

Obserwuj wątek
      • miriam77 Re: BRAK NADZIEI-OPÓR NADZIEI 17.09.02, 17:25
        roanbu napisał:

> Lombard śpiewa w jednej z piosenek - MAM DOŚĆ! I w porządku, niech śpiewa,
        > ale o czym .... o histerycznych kochankach itd.. Mój Boże, jakże teraz z
        > perspektywy czasu te słowa wydają się słodkie, piękne i takie dziewicze.
        >
        > JA TEŻ MAM DOŚĆ! DOŚĆ MARAZMU, OPORU MATERII I TEGO CAŁEGO SKORUMPOWANEGO
        > SYFU WOKÓŁ!
        >
        > Mam 39 lat i chce mi się wyć! Wyć, że szedłem uczciwą drogą, ciężka pracą,
        > nie kierowałem się plecami, znajomościami i - sorry za określenie - kurewską
        > mentalnością!
        >
        > Szukam pracy - spoko, mam obecnie pracę, ale chę czegoś więcej, rozwoju,
        > kopa, kreatywności, wrażeń, adrenaliny! A nie debilizmu, hipokryzji i fałszu.
        >
        > Czego byśmy nie dotknęli, co byśmy nie chcieli zrobic, wszędzie korupcja,
        > znajmości i .... (wpisz tutaj, co tylko chcesz - będzie pasiło).
        >
        > Popatrzmy na rekrutację, na tych wszystkich HEAD HUNETRów. Mój Boże, wstyd.
        > Ostatnio byłem na takim interview, ponoć w jednej z najbardziej
        > profesjonalnych agencji pośrednictwa pracy. Panienka, nie powiem, atrakcyjna
        > ( z serii GDZILLA MENTALNA), ale pytania na temat mojego zawodu (16 lat w
        > jednej branży) obrażały mój intelekt.
        >
        > Wyszedłem z budynku (ładny nie powiem, ale tylko ładny!) i chciało mi się
        wyć!
        >
        > Wiem, mam pracę. Wiem, że teraz nie powinienem narzekać, ale mam już 39 lat
        i
        > mój ukochany kraj wpędza mnie w przepaść marazmu, otępienia i depresji! Nie
        > godzę się z tym! Mam przed sobą jeszcze kupę życia ( i chcę wierzyć, że
        > wspaniałego życia, a nie kawał ciągnącego się gówna, byle starczyło od 01 do
        > 30 dnia miesiaca!).
        >
        > PIszcie, mówcie, KRZCZCIE!!!!!! Może chociaż tyle z tego będzie, że zrobi
        Wam
        > się lżej na sercu, a może i znajdziecie motywację do dlaszej walki i w
        > przyszłości wydacie kolejna książkę z serii POSITIVE THINKING (POZYTYWNE
        > MYŚLENIE)... "reszta jest milczeniem" (W.Shakesperaes).
        >
        > ROBERT
        >
        > PS. JESTEM CIEKAWY CO NA TO PANI BEATA?

Podpisuję się pod tym, co napisałeś i zgadzam się we wszystkim. Polska nie
        jest krajem dla normalnych, uczciwych i mądrych ludzi. Tutaj mogą funkcjonować
        tylko Ci, którzy kradną, donoszą i "gadają głupoty".
        >
        >
      • beata.bukowska Re: BRAK NADZIEI-OPÓR NADZIEI 27.09.02, 17:44
        roanbu napisał:

> Lombard śpiewa w jednej z piosenek - MAM DOŚĆ! I w porządku, niech śpiewa,
        > ale o czym .... o histerycznych kochankach itd.. Mój Boże, jakże teraz z
        > perspektywy czasu te słowa wydają się słodkie, piękne i takie dziewicze.
        >
        > JA TEŻ MAM DOŚĆ! DOŚĆ MARAZMU, OPORU MATERII I TEGO CAŁEGO SKORUMPOWANEGO
        > SYFU WOKÓŁ!
        >
        > Mam 39 lat i chce mi się wyć! Wyć, że szedłem uczciwą drogą, ciężka pracą,
        > nie kierowałem się plecami, znajomościami i - sorry za określenie - kurewską
        > mentalnością!
        >
        > Szukam pracy - spoko, mam obecnie pracę, ale chę czegoś więcej, rozwoju,
        > kopa, kreatywności, wrażeń, adrenaliny! A nie debilizmu, hipokryzji i fałszu.
        >
        > Czego byśmy nie dotknęli, co byśmy nie chcieli zrobic, wszędzie korupcja,
        > znajmości i .... (wpisz tutaj, co tylko chcesz - będzie pasiło).
        >
        > Popatrzmy na rekrutację, na tych wszystkich HEAD HUNETRów. Mój Boże, wstyd.
        > Ostatnio byłem na takim interview, ponoć w jednej z najbardziej
        > profesjonalnych agencji pośrednictwa pracy. Panienka, nie powiem, atrakcyjna
        > ( z serii GDZILLA MENTALNA), ale pytania na temat mojego zawodu (16 lat w
        > jednej branży) obrażały mój intelekt.
        >
        > Wyszedłem z budynku (ładny nie powiem, ale tylko ładny!) i chciało mi się wyć!
        >
        > Wiem, mam pracę. Wiem, że teraz nie powinienem narzekać, ale mam już 39 lat i
        > mój ukochany kraj wpędza mnie w przepaść marazmu, otępienia i depresji! Nie
        > godzę się z tym! Mam przed sobą jeszcze kupę życia ( i chcę wierzyć, że
        > wspaniałego życia, a nie kawał ciągnącego się gówna, byle starczyło od 01 do
        > 30 dnia miesiaca!).
        >
        > PIszcie, mówcie, KRZCZCIE!!!!!! Może chociaż tyle z tego będzie, że zrobi Wam
        > się lżej na sercu, a może i znajdziecie motywację do dlaszej walki i w
        > przyszłości wydacie kolejna książkę z serii POSITIVE THINKING (POZYTYWNE
        > MYŚLENIE)... "reszta jest milczeniem" (W.Shakesperaes).
        >
        > ROBERT
        >
        > PS. JESTEM CIEKAWY CO NA TO PANI BEATA?
        > Panie Robercie,
        wrocilam z urlopu i przeczytalam Pana list.
        Ciezko jest mi ustosunkowac sie do pracy wszystkich head-hunterow, mysle, ze sa
        osoby dobre, srednie i beznadziejne - tak jak w kazdym innym zawodzie. Nie znam
        szczegolow tej rektutacji, wymogow klienta, szcegolow kontraktu, dlatego nie
        bede sie w tej sprawie wypowiadac.
        Co do reszty widze, ze jest Pan zdesperowany, zly i zawiedziony cala ta
        sytuacja dotyczaca rynku pracy w Polsce.
        jedyne co moglabym Panu powiedziec w tej sytuacji to zmiana wewnetrznego
        nastawenia do tego problemu i podejscie bardziej stonowane, co z pewnoscia
        bedzie zwiazane dla Pana z mniejsza iloscia nerwow i stresow.
        Pozdrawiam
        Beata Bukowska
      • hendrix2 Re: BRAK NADZIEI-OPÓR NADZIEI 14.04.03, 16:37
        Nie trać nadziei. Ja mam 56 lat ,licencję państwową zarządcy nieruchomości,
        audytora systemów ISO,a straciłem pracę 16 miesięcy temu i nie mogę nic
        znależć- bo naraziłem się miejscowej władzuni pilnując porządku i prawa .
        Obecnie ważę o10kg. mniej,bo zżera mnie bezskuteczne poszukiwanie, ale wiem,
        że nie będę się zmieniał w lizusa i sam -a raczej z Bożą pomocą dam sobie radę.
        Życzę Ci powodzenia i niezmienności zasad,bo warto je mieć.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka