Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w małych firmach

16.11.05, 14:26
    Napiszcie proszę swoje opinie na temat pracy w małych firmach.
    Obecnie pracuję w międzynarodowej korporacji na stanowisku kierowniczym. Nie
    czuję się tu jednak w pełni usatysfakcjonowany z pracy i nie widzę tu
    przyszłości dla siebie. Ostatnio pojawiła się propozycja objęcia funkcji
    kierowniczej w małej, nieznanej mi do tej pory firmie. Kusi mnie, żeby tam,
    przejść, będę miał większą swobodę działania. Mam jednak dylemat, czy to nie
    jest aby krok w tył w mojej karierze???. Co o tym sądzicie? Podzielcie się
    swoim doświadczeniem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: agmaa Re: praca w małych firmach IP: 212.244.39.* 16.11.05, 14:43
        Wiesz, teraz pracuję w dużej firmie, kiedys pracowałam m.in. w całkiem małej,
        ale miałam swobodę działania, samodzielność, a teraz do każdej bzdety potrzebna
        decyzja wszystkich świętych. Ponadto mała firma była, ale był to generalny
        dystrybutor na południe kraju sprzętu kilku zagranicznych firm-w czym była moja
        i tylko MOJA zasługa. Więc było co robić, wbrew pozorom to wtedy jakoś bardziej
        mnie praca cieszyła, jeśli odniosłam sukces, to był MÓJ sukces, nachodziłam
        się, najeździłam, nabiegałam, ale czuło sie, że warto było...NIe wiem czy krok
        w karierze wstecz, jeśli ta mała firma rozwija sie, są perspektywy-to chyba
        nie, prawda?
        • wiecie_kto1 Re: praca w małych firmach 16.11.05, 18:02
          Jakiej znowu k. karierze? :) nakładli wszystkim do głów socjotechniki
          o "karierze" żeby napędzić wyścig szczurów.
          Jeśli praca daje Ci kase i satysfakcję to dlaczego rezygnować z niej na rzecz
          jakiejs kariery? To jakiej chore.
      • saavage Nigdy więcej 16.11.05, 18:34
        Wiem, że u mnie była sytuacja ekstremalna: szef - furiat, współpracowniczka -
        cicha woda, itp, aler mimo wszystko nie mam zamiaru wiązać się już więcej z
        małą, rodzinną firmą. Co mnie najbardziej wkurzało, to brak wyraźnego podziału
        obowiązków, wtrącanie się szefa w każdy, nawet najmniejszy szczególik i
        wszystko uzależnione od widzimisię owego pana. Brr, na szczęście koszmar minął,
        teraz pracuję w miejscu, gdzie jest kilkadziesiąt razy więcej pracowników i
        jest bosko :)

Pozdrawiam
      • Gość: pracodawczyni Re: praca w małych firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 18:56
        Trzymaj sie duzej firmy,poniewaz mała może w każdej chwili upasc i nie zapewni
        Ci na pewno takiego pakietu socjalnego jak duza.A i z urlopami w małej firmie
        jest róznie.
      • Gość: Mili Re: praca w małych firmach IP: *.acn.waw.pl 16.11.05, 21:00
        Ja zamieniłam pracę w korporacji (duży bank) na małą firmę i nie żałuję, a wręcz
        przeciwnie - bardzo się cieszę. Pracuję z fantastycznymi ludźmi, w dużo lepszych
        warunkach, za lepsze pieniądze. Nie wróciłabym już do poprzedniej pracy. Jak na
        razie jestem naprawdę bardzo zadowolona i mam nadzieję, że to się nie zmieni.
        • Gość: agmaa Re: praca w małych firmach IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 16.11.05, 22:00
          Wszystko tak naprawdę zależy od firmy.
          Np. pracowałam w dużej gdzie pakiet socjalny-bo o tym wspominaliście-był prawie
          zerowy i nie dla wszystkich (jazda konna i chyba kręgle;DDD)a teraz w średniej-
          pakiet wypasiony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka