Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BEZROBOCIE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:33
    Precz z bezrobociem i wyzyskiwaniem przez pracodawców
    Obserwuj wątek
      • Gość: wilk Re: BEZROBOCIE IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:48
        Precz!
      • Gość: alO Re: BEZROBOCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 19:45
        Bezrobocie było, jest i będzie, ale to zależy tylko od Ciebie, czy chcesz być w
        tej grupie.Może i ciężko o wymażoną pracę, ale też nie rozgłaszajmy sloganów,
        że wcale jej nie można znaleźć. Jak się naprawdę chce pracować to można.
        Dziwne,że najczęściej o tym, że nie można znaleźć roboty mówią ludzie, którzy
        faktycznie nie pracują, ale nie robią również nic,by to zmienić. Od ciągłego
        ubolewania nad brakiem pracy,nie stanie się cud i nagle ta praca sama do nas
        nie przyjdzie. Trzeba więcej optymizmu i zaangażowania. Myślę też, że w tej
        chwili przy szukaniu pracy jest dużo łatwiej, nawet z domu nie trzeba
        wychodzić, bądź liczyć na pośredniaki,bo jak grzyby po deszczu powstają coraz
        to lepsze portale poświęcone pracy. "Szukajcie a znajdziecie". Pozdrawiam
        wszystkich praco - pesymistów.
        • Gość: Marek Szukajcie, a znajdziecie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:29
          ....błędy ortograficzne w stylu "wymażona"
          "Rzenada."
        • Gość: korneliusz Można pracować np. za darmo IP: *.torun.mm.pl 16.11.05, 21:33
          Nie jest problemem znalezienie pracy, problemem jest przeżycie za otrzymane
          wynagrodzenie. Dziękuje za pozdrowienia i również pozdrawiam.
          • holland5 Re: Można pracować np. za darmo 22.11.05, 13:51

• seth.destructor Re: Można pracować np. za darmo 22.11.05, 15:21
              Obawiam się, że Chińczycy złożą ten rower za 56zł miesięcznie,a ty i tak go kupisz.
        • daneka Re: BEZROBOCIE 16.11.05, 23:20
          fajnie się tak nawijać,że kto szuka ten.... trele morele. Co ma zrobić
          bezrobotny 45,50 i więcej letni? przekwalifikować się? byłam księgową,doskonale
          znam komputer,robię kurs za kursem nawet na szwaczkę(chcą 5 lat stażu),cv-ki
          produkuję jak w drukarni,ale jestem za młoda na śmierć a za stara na
          pracę.Niestety tak to wygląda w tym chorym kraju.Dla dużej grupy ludzi pracy
          NIE MA.Może jeszcze jakiś pomysł?
        • seth.destructor Re: BEZROBOCIE 22.11.05, 15:31
          I o to chodzi. Taki potencjalny pracownik ma mierne kwalifikacje a chce za swoją
          pracę otrzymywac krocie. Prawa rynku są nieubłagane. Jeżeli zwiększyć
          pracownikowi pensję, to trzeba podnieść cenę produktu! A co to da? Nic, bo skoro
          najniższa krajowa będzie 1600 a najtańszy chleb będzie kosztował 4 złote, to na
          jedno wyjdzie, tylko cyferki się zmienią.

Poza tym ludziska powtarzają sobie urban legends o "czy się stoi czy się leży"
          "praca do emerytury" i tak dalej, i zamiast pracować to chca powielać wzorce z
          komuny. A komuny już nie ma.

PRACA DLA PRACOWITYCH.
      • Gość: majka Re: BEZROBOCIE IP: *.mtvk.pl 16.11.05, 21:29
        Co macie na myśli, pisząc "praca"? Czy zajęcie na kilka czy kilkanaście
        miesięcy, można w ogóle nazywać pracą? To są fuchy, tandetne pracki, wysysające
        z nas siły życiowe i dobijające mobbingiem. Taka jest dzisiaj "praca", jaką
        można znaleźć samemu, z ogłoszeń. Czy wyobrażacie sobie, że np. babka po 40 -
        tce znajduje pracę, i "dojedzie" na niej do emerytury? Entuzjazm w poszukiwaniu
        hehe..pracy..możemy sobie wsadzić gdzieś..
        • seth.destructor Re: BEZROBOCIE 22.11.05, 15:24
          Praca to jest praca i polega na pracy, a nie przekiblowaniu do emerytury. W
          dzisiejszych czasach praca jest dla ludzi aktywnych, a nie dla tych, co chcą
          sobie zapewnić bezpieczną gawrę do emerytury. przepraszam, ale komuna się
          skończyła, i PiS raczej starych porządków nie przywróci.
          • Gość: majka Re: BEZROBOCIE IP: *.mtvk.pl 22.11.05, 18:18
            Seth.destructor,
            właśnie moi PRAWIE WSZYSCY znajomi mają pracę - gawrę. Bo na początku lat 90-
            tych pozaczepiali się w państwowych zakładach. I patrzą na mnie z politowaniem,
            jak się miotam po prywatnych firemkach - gdzie rośnie chamstwo, wyzysk,
            wymagania oraz niesprawiedliwość, natomiast nie rosną płace, możliwości
            podnoszenia kwalifikacji , a poszanowania człowieka to już w ogóle brak. I nie
            gadaj mi tu, że chcę przekiblować, bo latam w przysłowiowym jednym swetrze i w
            jednej parze butów, że by opłacać dokształcanie i być lepszym pracownikiem.
            Jestem aktywna, pomysłowa, sumienna - zatrudnisz mnie? Bo ja nie mam jednego -
            szczęścia..
          • Gość: starycynik Re: BEZROBOCIE IP: *.lr.centurytel.net 22.11.05, 19:08
            Brak ci wiary seth. Wiary w to ze czas plynie i dla ciebie.
      • seth.destructor Oczywiście 22.11.05, 15:25
        Zróbmy rewolucję i wyrznijmy wszystkich pracodawców! Wtedy nastanie powszechna
        szczęśliwość i socjalistyczny raj!

<koniec sarkazmu jakby ktoś się nie zorientował>
        • Gość: an Re: Oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:05
          co się tak ciskasz? Czy pracodawcy to święte krowy i na każde świństwo mogą sobie pozwolić? Uważasz że odbieranie ludziom godności poprzez głodowe pensje to jest kapitalizm?
          Chyba XIX wieczny, libertynie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka