an_qa 16.08.06, 20:09 Czy trzeba pisac w cv ze mam dziecko? A czy na rozmowie pracodawca ma prawo skreslic mnie z tego powodu? Tzn ze jak sie dowie ze mam malutkie dziecko to czy moze od razu podziekowac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sheerer Re: moda mama szuka pracy 16.08.06, 22:16 Kobieto zastanów się trochę! Pracodawca ZAWSZE może Ci odmówić. Chociażby dlatego, że nie spodoba mu się Twoj ton głosu. Oczywiście są stanowiska na które są rozpisywane konkursy - tutaj sprawa wygląda inaczej, ale nie sądze byś o takie się ubiegała ;-) Musisz sie porządnie zastanowić kiedy powinnaś ujawniać informację o dziecku. Za późno nie dobrze - stracisz zaufanie Za wcześnie też nie dobrze - pracodawca może Cie z góry odrzucić zanim zdąrzysz mu pokazać swoje zalety Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja.zasieczna Re: moda mama szuka pracy 17.08.06, 17:39 Odrzucenie kandydatki ze wzgledu na posiadanie malego dziecka jest dyskryminacja. Nie nalezy jednak tego ukrywac. Wiele kobiet posiada dzieci, co nie sprawia, ze sa gorszymi pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
alek06 Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 13:10 No cóż ale tak się czesto zdarza ze kobieta z dzieckiem przegrywa z tą bez dziecka ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 14:50 Ta bez dziecka ma jeszcze gorzej - pracodawcy histerycznie boja sie, ze "zaciazy" i pojdzioe na macierzynski... Odpowiedz Link Zgłoś
sheerer Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 21:58 Chyba, że przekona pracodawcę, że nie chce narazie dziecka. Trudne, ale pewnie się da. Kobietom chyba trudniej jest kłamać w oczy ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 22:20 Klamac mozna zawsze, tylko kto uwierzy...Zaswiadczenie o sterylizacji zalaczyc??? Odpowiedz Link Zgłoś
sheerer Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 22:01 > Odrzucenie kandydatki ze wzgledu na posiadanie malego dziecka jest > dyskryminacja. Puste słowa. Pracodawca nie musi wyjawiać powodów z powodu których odrzucił kandydatkę. > Wiele kobiet posiada dzieci, co > nie sprawia, ze sa gorszymi pracownikami. Bez urazy, ale takie stwierdzenie to spodziewałbym się raczej po przedszkolaku. an_qa spróbuj użyć takiego argumentu podczas rozmowy kwalifikacyjnej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sheerer Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 22:03 Na szczęście są firmy (zazwyczaj duże) którym ciąża wcale nie przeszkadza. Np. niektóre konsultingowe, czy z branży FMCG. Wystarczy się zainteresowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: moda mama szuka pracy 05.09.06, 14:40 mam powiedziec ze fakt iz posiadam male dziecko nie oznacza ze bede gorszym pracownikiem??? OK ;) Szczerze mowiac to sama sie boje o to bym nie musiala sie zwalniac z pracy po tygodniu od jej rozpoczecia dlatego ze corka jest chora, albo placze w zlobku i ktos musi ja odebrac. Maz niby pracuje juz dluzej, ale u niego w firmie zwalnianie sie nie jest mila widziane, poz tym ma na razie umowe do knca roku i jesli zacznie szalec ze zwolnieniami to moga jej nie przedluzyc :/ Babcie i dziadkowie odpadaja, bo tez pracuja... Jestem pod kreska... Odpowiedz Link Zgłoś