Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

moda mama szuka pracy

16.08.06, 20:09
    Czy trzeba pisac w cv ze mam dziecko?
    A czy na rozmowie pracodawca ma prawo skreslic mnie z tego powodu? Tzn ze jak
    sie dowie ze mam malutkie dziecko to czy moze od razu podziekowac??
    Obserwuj wątek
      • sheerer Re: moda mama szuka pracy 16.08.06, 22:16
        Kobieto zastanów się trochę!
        Pracodawca ZAWSZE może Ci odmówić. Chociażby dlatego, że nie spodoba mu się
        Twoj ton głosu.

Oczywiście są stanowiska na które są rozpisywane konkursy - tutaj sprawa
        wygląda inaczej, ale nie sądze byś o takie się ubiegała ;-)

Musisz sie porządnie zastanowić kiedy powinnaś ujawniać informację o dziecku.
        Za późno nie dobrze - stracisz zaufanie
        Za wcześnie też nie dobrze - pracodawca może Cie z góry odrzucić zanim
        zdąrzysz mu pokazać swoje zalety
        • patrycja.zasieczna Re: moda mama szuka pracy 17.08.06, 17:39
          Odrzucenie kandydatki ze wzgledu na posiadanie malego dziecka jest
          dyskryminacja. Nie nalezy jednak tego ukrywac. Wiele kobiet posiada dzieci, co
          nie sprawia, ze sa gorszymi pracownikami.
          • alek06 Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 13:10
            No cóż ale tak się czesto zdarza ze kobieta z dzieckiem przegrywa z tą bez
            dziecka ;-(
            • annajustyna Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 14:50
              Ta bez dziecka ma jeszcze gorzej - pracodawcy histerycznie boja sie, ze
              "zaciazy" i pojdzioe na macierzynski...
              • sheerer Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 21:58
                Chyba, że przekona pracodawcę, że nie chce narazie dziecka. Trudne, ale pewnie
                się da. Kobietom chyba trudniej jest kłamać w oczy ? :-)
                • annajustyna Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 22:20
                  Klamac mozna zawsze, tylko kto uwierzy...Zaswiadczenie o sterylizacji zalaczyc???
          • sheerer Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 22:01
            > Odrzucenie kandydatki ze wzgledu na posiadanie malego dziecka jest
            > dyskryminacja.
            Puste słowa. Pracodawca nie musi wyjawiać powodów z powodu których odrzucił
            kandydatkę.

> Wiele kobiet posiada dzieci, co
            > nie sprawia, ze sa gorszymi pracownikami.
            Bez urazy, ale takie stwierdzenie to spodziewałbym się raczej po przedszkolaku.
            an_qa spróbuj użyć takiego argumentu podczas rozmowy kwalifikacyjnej :))
            • sheerer Re: moda mama szuka pracy 22.08.06, 22:03
              Na szczęście są firmy (zazwyczaj duże) którym ciąża wcale nie przeszkadza.
              Np. niektóre konsultingowe, czy z branży FMCG. Wystarczy się zainteresowac :-)
              • an_qa Re: moda mama szuka pracy 05.09.06, 14:40
                mam powiedziec ze fakt iz posiadam male dziecko nie oznacza ze bede gorszym
                pracownikiem??? OK ;)

Szczerze mowiac to sama sie boje o to bym nie musiala sie zwalniac z pracy po
                tygodniu od jej rozpoczecia dlatego ze corka jest chora, albo placze w zlobku i
                ktos musi ja odebrac. Maz niby pracuje juz dluzej, ale u niego w firmie
                zwalnianie sie nie jest mila widziane, poz tym ma na razie umowe do knca roku i
                jesli zacznie szalec ze zwolnieniami to moga jej nie przedluzyc :/ Babcie i
                dziadkowie odpadaja, bo tez pracuja... Jestem pod kreska...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka