Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

recepcja w Randstad

28.08.06, 17:47
    Witam,

mam pytanie: czym dokładnie zajmują się panie pracujące na recepcji w firmie
    Randstad? Zdaje mi się, że mają chyba większy zakres obowiązków niż "zwykła"
    recepcja (czyt.odbieranie tel., itp.)?
    Czy jest to ciężka praca i w jakich granicach przedstawiają się zarobki?

Z góry dziękuję za odpowiedź....
    Obserwuj wątek
      • kluucz Re: recepcja w Randstad 29.08.06, 13:53
        hej,

Praca dość specyficzna...niekiedy masz na głowie 20 - 30 osób przy biurku (w
        momencie kiedy pojawia się w prasie ogłoszenie), które przyszły złożyć CV
        ewentualnie wypełnić firmowy kwestionariusz. Są to osoby różnej maści, dlatego
        też trzeba się wykazywać dużą dawką cierpliwości (od czasu do czasu trzeba po 5
        razy tłumaczyć co wpisać w rubryce doświadczenie zawodowe!!). Ponadto siedząc na
        recepcji jesteś jak urządzenie wielofunkcyjne (w jednym momencie odbierasz i
        przełączasz telefony, orazprzyjmujesz CV petentów, ewentualnie umawiasz ich na
        rozmowy z konsultantami, dajesz skierowania na badania itp.). Do tego dochodzą
        zwykłe obowiązki czysto sekretarskie typu zamawianie materiałów biurowych,
        wysyłka korespondencji, odbieranie mailów itp.). Zdarza się, że wysłuchujesz
        skargi ludzi, że jeszcze nikt do nich nie dzwonił a "przecież złożyli swoje cv
        kilka dni temu" etc. Jednym słowem praca "wciągająca", nie wiesz kiedy mija 8 h
        ..i czas do domu.
        • fiki201 Re: recepcja w Randstad 31.08.06, 19:08
          Dzięki za odpowiedź. Rozumiem z odpowiedzi, że praca jest najwyżej 8 h.
          Czyli nadgodziny nie wchodzą w rachubę, zawsze jest ktoś (np. druga zmiana) kto
          cię zmieni? Czy taka recepcjonistka siedzi sama czy są np. 2 osoby przy
          większym "natężeniu" klientów?
          I podstawowe pytanie: czy płaca jest adekwatna? Przepraszam, że tak wprost ale
          bardzo mi zależy.
          Jeśli nie chcesz ujawniać tej informacji - może na priv?

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka