Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Finlandii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:20
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: A.G Praca w Finlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:05
        Jeśli chodzi o zarobki to najmniej można zarobić 8.25 euro brutto wymóg związków
        zawodowych polskim pracownikom najwięcej płaci sie 12 euro brutto na życie
        wystarczy 300-400 euro.Opłacalne jest zatrudnienie na własnej działalności
        gospodarczej.
        • Gość: on30 Re: Praca w Finlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:16
          dokładnie najbardziej opłacalna jest praca na własnej działalności gospod czyli
          tzw samo zatrudnienie.koszty zycia jak pisze poprzednik wyzej 300-400 euro na
          miesiecznie.pzdr
      • Gość: Bartek [...] IP: *.telprojekt.pl 24.03.07, 11:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: wariat finlandia.islandia???powariowaliś cie?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.03.07, 22:54
          czy wy ludzie nie widzicie niczego poza kasą?
          w żadnym kraju skandynawskim a juz napewno w Finlandii( gdzie niema polonii)nie
          sposób sie zaaklimatyzować,skandynawowie są dla nas jak ludzie z innej planety a
          poza tym jest zimno szaro i cholernie nudno
          czy byłem w Finlandii?- nie ale w Szwecji,Danii i Norwegii i w kazdym z tych
          krajów czułem sie niesamowicie obco
          wiem wiem maja najnizszy współczynnik przestępstw i są tacy stasznie "akuratni"
          ale to najgorsze miejsce na emigrację
          nie lepiej powalczyc gdzieś bardziej na południe?
          • mazur39 w Finlandii można się szybko zaaklimatyzować, 25.03.07, 11:46
            piją więcej od nas! :-)))))))))))
          • Gość: tomaniu6 Re: finlandia.islandia???powariowaliś cie?! IP: *.master.pl 23.06.07, 12:54
            ty chyba nie byłeś nigdy w Finlandi polonusów jest tam bardzo dużo są nawet
            szkoły ,przedszkola osiedla choćby w Oulu,Tampere,Helsinki
      • Gość: zadorak finlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:56
        oczywiscie finlandia jest piekna tylko haczyk jest taki jezeli nie znasz jezyka
        finskiego lub szwedzkiego(drugi jezyk urzedowy w finlandii) to nie znajdziesz
        pracy na moim przykladzie mowie naprawde dobrze po angielsku i nic mimo ze moja
        narzeczona jest finka wktotce bede mial dziecko i w lato slub ale w kazdej
        instytucji lub firmie gdzie pytalem sie o prace odprawiaja mnie z kwitkiem tak
        wiec nie polecam nikomu jechac tam do pracy mowia ze finlandia to kraj lasów
        wielkich jezior i milych ludzi z tym ostatnim to moze nie tak do konca tylko
        wtedy kiedy chodzi o prace

• Gość: WorkPower Oy Bledne informacje IP: *.elisa-laajakaista.fi 18.03.08, 12:46
        Witam.

Informacje na tej stronie sa bledne. W Finlandii poszukiwani sa w
        tej chwili przede wszyskim spawacze i operatorzy CNC. Lekarzom bez
        znajomosci jezka finskiego bloby bardzo trudno znalezc prace.
        Rejestracja w Magistacie nie upowaznia do odebrania karty Keli -
        trzeba zlozyc najpierw podanie i - w przypadku pracownika
        kontraktowego, ktory nie stara sie o staly pobyt w Finlandii -
        pracowac tu minimum 4 miesiace. Wymagana jest rejestacja w
        komisariacie policji, urzedzie pracy i podatkowym. Pensje
        pracownikow budowlanych sa wyzsze, niz podano.

Pozdrawiam
        Agata Czarnecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka