Gość: kenn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A.G Praca w Finlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:05 Jeśli chodzi o zarobki to najmniej można zarobić 8.25 euro brutto wymóg związków zawodowych polskim pracownikom najwięcej płaci sie 12 euro brutto na życie wystarczy 300-400 euro.Opłacalne jest zatrudnienie na własnej działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on30 Re: Praca w Finlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:16 dokładnie najbardziej opłacalna jest praca na własnej działalności gospod czyli tzw samo zatrudnienie.koszty zycia jak pisze poprzednik wyzej 300-400 euro na miesiecznie.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek [...] IP: *.telprojekt.pl 24.03.07, 11:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat finlandia.islandia???powariowaliś cie?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.03.07, 22:54 czy wy ludzie nie widzicie niczego poza kasą? w żadnym kraju skandynawskim a juz napewno w Finlandii( gdzie niema polonii)nie sposób sie zaaklimatyzować,skandynawowie są dla nas jak ludzie z innej planety a poza tym jest zimno szaro i cholernie nudno czy byłem w Finlandii?- nie ale w Szwecji,Danii i Norwegii i w kazdym z tych krajów czułem sie niesamowicie obco wiem wiem maja najnizszy współczynnik przestępstw i są tacy stasznie "akuratni" ale to najgorsze miejsce na emigrację nie lepiej powalczyc gdzieś bardziej na południe? Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 w Finlandii można się szybko zaaklimatyzować, 25.03.07, 11:46 piją więcej od nas! :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaniu6 Re: finlandia.islandia???powariowaliś cie?! IP: *.master.pl 23.06.07, 12:54 ty chyba nie byłeś nigdy w Finlandi polonusów jest tam bardzo dużo są nawet szkoły ,przedszkola osiedla choćby w Oulu,Tampere,Helsinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadorak finlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:56 oczywiscie finlandia jest piekna tylko haczyk jest taki jezeli nie znasz jezyka finskiego lub szwedzkiego(drugi jezyk urzedowy w finlandii) to nie znajdziesz pracy na moim przykladzie mowie naprawde dobrze po angielsku i nic mimo ze moja narzeczona jest finka wktotce bede mial dziecko i w lato slub ale w kazdej instytucji lub firmie gdzie pytalem sie o prace odprawiaja mnie z kwitkiem tak wiec nie polecam nikomu jechac tam do pracy mowia ze finlandia to kraj lasów wielkich jezior i milych ludzi z tym ostatnim to moze nie tak do konca tylko wtedy kiedy chodzi o prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WorkPower Oy Bledne informacje IP: *.elisa-laajakaista.fi 18.03.08, 12:46 Witam. Informacje na tej stronie sa bledne. W Finlandii poszukiwani sa w tej chwili przede wszyskim spawacze i operatorzy CNC. Lekarzom bez znajomosci jezka finskiego bloby bardzo trudno znalezc prace. Rejestracja w Magistacie nie upowaznia do odebrania karty Keli - trzeba zlozyc najpierw podanie i - w przypadku pracownika kontraktowego, ktory nie stara sie o staly pobyt w Finlandii - pracowac tu minimum 4 miesiace. Wymagana jest rejestacja w komisariacie policji, urzedzie pracy i podatkowym. Pensje pracownikow budowlanych sa wyzsze, niz podano. Pozdrawiam Agata Czarnecka Odpowiedz Link Zgłoś