Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kompletna luka w CV

27.04.07, 14:50
    Przez dwa lata nie szukalam pracy, nie rejestrowalam sie jako bezrobotna. Po
    prostu nie pracowalam, nie zajmowalam sie dziecmi, itp. Tak naprawde
    przezylam duzy kryzys, z ktorego teraz powoli wychodze.

Co wpisac w CV i co powiedziec na rozmowie kwalifikacyjnej??? Jak jest to
    przyjmowane przez pracodawcow? Czy lepiej podac bezrobocie?
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: Kompletna luka w CV 27.04.07, 19:14
        Wpisac cos musisz, bo pracodawcy zaczna sie domyslac etc. W ostatecznosci podaj
        bezrobocie (tzn. sformuluj to jako aktywne szukanie pracy etc.).
        • lattea Re: Kompletna luka w CV 28.04.07, 21:53
          W moim zawodzie i z moim wyksztalceniem + doswiadczeniem znalazlabym prace,
          gdybym cos robila w tym kierunku. Nikt mi nie uwierzy, ze dwa lata szukalam
          pracy.
          • bags1 Re: Kompletna luka w CV 30.04.07, 17:40
            Rety ludzie myśleć trzeba czasem.

Przykłady asertywnych odpowiedzi:

1. Prowadziłam,łem własną dziąłność gospodarczą
            2. Pracowałem w Anglii - atut jezyk
            3. uczyłem się, rodziłem, wspierałem talibów cokolwiek....!

• lattea Re: Kompletna luka w CV 30.04.07, 20:14
              No, trzeba myslec. Jak pomysle, to wydaje mi sie, ze po pracy w Londynie czy
              Helsinkach zna sie dobrze jezyk i okolice (nie znam), po urodzeniu dzieci ma
              sie owe dzieci, po prowadzeniu dzialalnosci tez zostaja slady. Jak sie myle, to
              mnie naprowadzcie od razu na prosta!

PS. O Talibach nie pisze, bo... trzeba myslec ;))
              • scintilla Re: Kompletna luka w CV 02.05.07, 11:16
                Słuchaj...a czy to musi być Anglia? Nie moze być Dania czy Szwecja albo
                Portugalia? Myslisz, ze pani z agencji rekrutacyjnej, ktora ledwo po angielsku
                z kartki duka zna którys z tych jezykow? Ostatecznie poszukaj kogos kto Cie
                nauczy podstawowych zwrotow w wybranym języku i juz prosze bardzo 1, 5 roku
                pracowałam w Danii.

Dzieci...urodziłam dzieci a co sie z nimi stało to nie interes rekrutującego -
                nie tylko dorosli miewaja wypadki i umieraja . Ale to wersja hardcore.
                Wybrałabym 1.

Grunt to siebie sama przekonac, ze tak własnie było, a wtedy zadna sytuacja na
                rozmowie Cie nie zaskoczy.

Powodzenia.
                • annajustyna Re: Kompletna luka w CV 02.05.07, 14:13
                  Bzdury piszesz, jesli by pracowala np. w Danii badz byla tam chocby
                  turystycznie, to moglaby to jakos udokumentowac, nie???
                  • scintilla Re: Kompletna luka w CV 02.05.07, 14:40
                    Sama piszesz bzdury.

Byłam 5 miesięcy w Hiszpanii u znajomego, nie pracowałam, jedynie pomagałam
                    jego żonie w domu i naturalnie zwiedzałam. Jak mam to udokumentowac? Przyniesc
                    kartę pokładową na rozmowę do wglądu??? Zdjęcia z podróży? Czy tez moze napisac
                    sobie referencje od znajomego, że wspaniale dbałam o jego rośliny na tarasie i
                    podpisac egzotycznie brzmiącym Julen Gonzales?
                    • scintilla Re: Kompletna luka w CV 02.05.07, 14:42
                      uzupełniajac - nikt nie pisał tu, że praca była legalna. Mogła robic cokolwiek.
                      • lattea Re: Kompletna luka w CV 03.05.07, 23:49
                        Dzieki dziewczyny.

PS. Wydaje mi sie, ze po pracy legalnej zostaja dowody na te prace...
                        • annajustyna Re: Kompletna luka w CV 05.05.07, 08:02
                          Oczyiwscie, ze zostaja. Do Scintilli - wciaz twierdze, ze to bzdura. Po 5
                          mieisacach pobytu pozostaly Ci chyba jakies wspomnienia + podstawy przynajmniej
                          jezyka???
                      • ika.k1 Re: Kompletna luka w CV 05.05.07, 17:55
                        Tylko trzeba uważać, bo od 2004r jesteśmy w Uni Europejskiej i w większości
                        krajów możemy pracować legalnie.
      • lattea Re: Kompletna luka w CV 03.05.07, 23:47
        Czekam z zainteresowaniem na sugestie specjalisty od rekrutacji, zwlaszcza ze
        jestem specjalista w waskiej dziedzinie i mam dosc ograniczony "rynek" pracy...
      • lattea Re: Kompletna luka w CV 10.05.07, 14:03
        up
        • ewa_grupatempo Re: Kompletna luka w CV 01.06.07, 13:35
          no to odpowiada rekruter:)
          Proponowane powyżej odpowiedzi nie mają nic wspólnego z asertywnością bo to
          kłamstwa. Kłamstwo nigdy nie popłaca.

Sugeruję po prostu powiedzieć prawdę- miałam poważne kłopoty prywatne i kryzys,
          więc nie mogłam pracować. Teraz wyszłam z kryzysu i chcę wrócić do aktywności
          zawodowej.

po prostu.

• patrycja.zasieczna Re: Kompletna luka w CV 01.06.07, 16:39
        Nie widze powodu dla ktorego ma Pani klamac. W opiece nad dziecmi nie ma nic
        zlego. Prosze wpisac w cv od...do... opieka nad dziecmi. Jako potencjalny
        pracodawca stanawialabym sie dlaczego chce Pani ten fakt ukryc.
      • patrycja.zasieczna Re: Kompletna luka w CV 01.06.07, 16:43
        W tej sytuacji moze Pani powiedziec prawde, ze potrzebowala sobie Pani zrobic
        wolne.
      • joalicja Re: Kompletna luka w CV 16.06.07, 14:39
        dokładnie,tak samo bym powiedziała.Że potrzebowałam zrobić sobie przerwę. I
        zgodne z prawdą i wymijające:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka