Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Vienna Finanse - wchodzic?

IP: 149.156.63.* 05.06.07, 15:20
    Witam. Ja dostalem propozycje pracy jako Doradca Finansowy od firmy Vienna
    Finanse - 2 miejsce w Europie Srodkowo-wschodniej pod wzgledem zebranej
    składki w ubezpieczeniach (1 miejsca ma Allianz). Grupa Vienna posiada 100%
    udział w firmach Compensa, Benefia, Royal Polska, PZMOT, Cigna STU. Warunki
    pracy - wlasna dzialalnosc gospodarcza, placa w 100% uzalezniona od wynikow.

Sztandarowym produktem do sprzedazy jest funusz inwestycyjny (badz grupa
    funduszy w pakciecie do wyboru - m.in Arka, Skarbiec, DWS, ING) w opakowaniu
    ubezpieczenia na zycie. Jest to typ dlugofalowej inwestycji - moze byc
    traktowany jako III filar emerytalny. Na dzien dobry prowizja 40 % od składki
    rocznej ubezpieczonego np od 1800 zl (150 zl miesiecznie) 720 zl dla doradcy
    finansowego.

Do tego maja ubezpieczenia - indywidualne, grupowe, od kredytow, II filar
    emerytalny - ING, w przyszlosc kredyty, leasing, czyste fundusze inwestycyjne.

Czy ktos z was pracowal w tej firmie? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz. Moje
    subiektywne odczucia sa takie. Maja do sprzedania ciekawe produkty finansowe,
    ale mam wrazenie, ze ptrzyjmuja wszystkich, ktorzy im sie zglosili.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kasia Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:11
        Witam!
        Jestem managerem w tej firmie i chętnie podpowiem że to bardzo dobra firma
        dająca duże możliwości rozwoju ale wszystko tak naprawdę zależy od managera do
        którego sie trafi. Jeśli mogę w czymś pomóc to każdego tu czeka na początku
        sporo nauki ale ta nauka procentuje, tu naprawdę się zarabia. Jeśli chodzi o
        przetrzymywanie to trudno mi na ten temat coś napisać gdyż nie wiem do którego
        oddziału Pan trafił, spółka Vienna Finanse powstała od 1.05.br. i tak naprawdę
        struktura tej firmy jest w trakcie organizacji. Polecam gdyż naprawde warto!
        Pozdrawiam.
        • Gość: Peter V Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.sti.net.pl 19.06.07, 15:01
          Vitam,
          prowizja za ten rodzaj pracy nie jest rewelacyjna.
          Zapytaj czy są jakieś potrącenia z tej prowizji.
          Może są jakieś premie? ( za wynik, ilość klientów pozyskanych itp.)
          Czy ta firma ma stronęw necie?
          pozdrawiam.
      • Gość: phestor Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:21
        Drogi Kolego.
        Ja pracuje w tej firmie i zapewniam Cię, że nie z każdym podpisują umowę, choć
        na szkolenie pozwalają wejść spełniającym ogólne wymagania...\
        To co piszesz o produkcie inwestycyjnym to nie do końca prawda, ponieważ wynika
        to z braku Twojej wiedzy na temat produktów to nie widzę problemu.
        Bardzo polecam pracę w tej firmie.
      • Gość: Marcin Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 17:57
        Wchodz i sie nie zastanawiaj. Praca nie dla leniwych, ale dla chcacych duzo
        zarobic. Bardzo atrakcyjny sustem prowizyjny, ktory bardzo szybko wzrasta do
        poziomow wrecz niespotykanych na rynku.
        • Gość: Banan Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.sti.net.pl 20.06.07, 14:31
          Marcinie skąd Twoja wiedza, skoro o ile się nie mylę firma działa od
          01.05.2007 r. Czy może prowadzisz rekrutację do Vienna F.
          Pozdrawiam.
      • Gość: hermann Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.acx.pl 21.06.07, 23:57
        Vienna Finnanse to firma dystrybucyjna produktów ubezpieczeniowych. Są plany co
        do TFI i banków. Ale kiedy... Ogólnie idea ubezpieczeniowych funduszy
        kapitałowych nie jest wbrew pozorom najgorsza. Dla kogoś kto lokuje środki jak
        na inwestora przystało jest to intratna oferta. Zdecydowanie parasol jaki
        gwarantuje prawo ubezpieczeniowe sprawdza sie na dłuższą metę. Wracając do
        tematu czy wchodzić...?
        Wchodząc na dzień dzisiejszy jedyne co ma sie do zaoferowania klientom to
        produkty Compensy Zycie, która notabene przekształciła sie w vienna finanse:)
        Co zdecydowanie razi to to ze agenci ubezpieczeniowi z dnia na dzień stali sie "
        doradcami finansowymi" takimi jak doradcy z Expandera czy Open Finance:) Tak na
        prawde nie na tym chyba polega idea doradztwa aby sprzedawać produkty jednej
        firmy...choć jest to tylko i wyłącznie moje zdanie:) Co do rekrutacji to koszą
        jak zboże, kogo popadnie... niestety psuje to wizerunek firmy. Bardzo słabo
        kształtuje sie sytuacja w odniesieniu do szkoleń. W tej materii firma nie ma sie
        czym za bardzo szczycić. Nie mówię tu rzecz jasna o szkoleniach produktowych.
        Firma zupełnie nie kładzie nacisku na ogólnie pojęte NLP. żeby nie było ze
        malkontent sie znalazł należy przyznać że zarobki w viennie potrafią być na
        prawdę imponujące w przeciwieństwie niestety do samorealizacji i rozwoju.
        Niemniej pozdrawiam i pozostawiam wybór otwarty.
        • 78072803mat Re: Vienna Finanse - wchodzic? 02.07.07, 18:48
          Pan hermann autorytatywnie podaje informacje o spolce Vienna Finanse,ktore nie
          sa prawdziwe i tylko utudnia podjecie decyzji niezdecydowanym.Otoz drodzy
          Panstwo-Towarzystwo Ubezpieczeniowe COMPENSA ZYCIE istnieje nadal i dobrze sie
          ma, wiec nie musialo sie w nic przeksztalcac.Vienna Finanse to spolka
          dystrybucyjna,ktora wbrew temu co pisze hermann sprzedaje produkty nie tylko
          COMPENSY.W ofercie ma dwie firmy majatkowe,trzy OFE,i wiele funduszy
          inwestycyjnych.Spolka dziala dopiero od 1-go maja wiec trudno sie wypowiadac na
          co kladzie nacisk , jak sie bedzie rozwijac i samorealizowac.Pozdrawiam
          • Gość: hermann Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.acx.pl 03.07.07, 20:20
            W zasadzie nie miałem ochoty na polemikę ale w zasadzie kiedy ktoś zadaje kłam
            moim słowom nie sposób odpisać;) No cóż... 2 firmy majątkowe, 3
            ofe,ubezpieczenie compensy,i 1 ubezpieczeniowy fundusz kapitałowy. W zasadzie
            "doradcy finansowi" vienny mają niezłe pole do popisu:) Chciał bym coś wyraźnie
            zaznaczyć. Vienna finanse nie sprzedaje funduszy inwestycyjnych a jedynie
            ubezpieczeniowy fundusz kapitałowy. Czyli fundusz opakowany w polisę
            ubezpieczeniową. Tutaj od razu polecam Panu xxxxmat zapoznania sie z rynkiem
            kapitałowym, być może zaowocuje to w przyszłości ogromnymi korzyściami;)
            Oczywiście nie napisałem nieprawdy gdy stwierdziłem ze vienna to twór który
            powstał z przekształcenia compensy życie. Compensy życie drodzy Państwo już nie
            ma wśród nas:) Jest zato vienna która sprzedaje jej produkty. Jest druga rzecz
            którą muszę zdecydowanie podkreślić. Nie mam celu oczerniać kogokolwiek. Ale
            znam politykę tej firmy co jak gdyby zobligowało mnie by dać odpowiedz w moim
            poprzednim poście osobie która miał pewne wątpliwości. Jest to rzecz jasna tylko
            i wyłącznie moja opinia i nie mam zamiaru wpływać na nikogo ani przekonywać w
            którą kolwiek stronę. Służę jedynie wiedzą którą posiadam, dla zainteresowanych
            rzecz jasna;) Pozdrawiam
            • Gość: wielbiciel Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.compensa.pl 06.07.07, 10:50
              W zasadzie do pana Hermnna mam jedno pytanie - "Jak można sprzedawać produkty
              kogoś kto nie istnieje"?
              Nie wiem na ile jest Pan znawcą zagadnień ubezpieczeniowych ala w swoich
              wywodach często mija się Pan z prawdą.Może jest Pan zawiedzionym klientem lub
              zawiedzionym agentem ? Jeżeli ma Pan pretensje to należałoby wyjaśnić je u
              źródła tzn. T.U.n Życie Compensa a nie szukać litości na forum.Pozdrawiam bez
              jakichkolwiek podtekstów.
              • d.saaa Re: Vienna Finanse - wchodzic? 06.07.07, 15:40
                wow compensa się wypowiedziała:) pzdr, a u was jak się pracuje???
                • Gość: antyTU A CH.. mnie obchodzi jakaś Viena czy inna Kompensa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:54
                  Spie..jta spamerzy, rekrutację sobie prowadźcie po wykupieniu płatnego
                  ogłoszenia w mojej gazecie:)
                  • Gość: hermann Re: A CH.. mnie obchodzi jakaś Viena czy inna Kom IP: *.acx.pl 08.07.07, 18:12
                    Tak bardzo ci nie zależy, że aż postanowiłeś napisać o tym na forum. Nie no.
                    Faktycznie masz to w d.... Jesteś debilem?
              • Gość: hermann Re: Vienna Finanse - wchodzic? IP: *.acx.pl 08.07.07, 18:09
                Jeśli ma Pani wątpliwości należało by wyjaśnić je u źródła tzn T.U.n Zycie
                Vienna Finanse. Tam też za pewne znajdzie Pani litość;)Bo ileż to razy agent
                litował sie nad klientem i rzetelnie informował go o kosztach... w zasadzie
                niewiele ale zawsze to coś;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka