Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Doradca finansowy - pytanie o pracę

07.11.07, 16:06
    Witam, chciałbym się zapytać na czym polega praca doradcy finansowego i czy
    jest to opłacalne. Aktualnie firmy szukają wielu doradców młodych ze średnim
    wykształceniem i karzą odbyć kurs za który trzeba samemu zapłacić. Czy ktoś
    sie orientuje na ile takie posady są wiarygodne? Proszę o porady.
    Obserwuj wątek
      • kwoka211 Re: Doradca finansowy - pytanie o pracę 10.11.07, 12:42
        Podaj mi do siebie maila a pogadamy na ten temat.
        Jestem agentem od dwóch lat i nie skarżę się.
        Pozdrawiam
        Marzena
      • ihunt Re: Doradca finansowy - pytanie o pracę 10.11.07, 13:19
        Witam!
        Ja byłem na 2 rozmowach na takie właśnie stanowisko i mogę Ci powiedzieć, że to
        nie wygląda tak kolorowo jak to zachwala Ci pracodawca. Ja miałem jeszcze o tyle
        dobrze, że sam nie musiałem za szkolenie płacić, bo to to już w ogóle porażka.
        Ale i tak się nie zdecydowałem.
        W ofertach o których piszesz, czyli takich, gdzie praktycznie nic nie wymagają,
        sama musisz sobie pozyskiwać klienta. Często nie dostajesz nawet bazy klientów i
        musisz sobie znaleźć. Zanim dostaniesz jakiekolwiek pieniądze, to trochę czasu
        minie, dlatego wytrwałość tu się mocno liczy. Zapewne nie oferują Ci nawet
        żadnej podstawy, tylko zarobki prowizyjne. Prawda jest taka, że jak ktoś już w
        tym siedzi, to może się nieźle dorobić, ale świeżakom jest naprawdę ciężko.

Ja nie podjąłem tego "wyzwania" i odradzam innym, chyba, że mają do tego powołanie.
      • Gość: Mario Re: Doradca finansowy - pytanie o pracę IP: *.chello.pl 10.11.07, 21:56
        Sam kiedys chcialem zostac doradca finansowym , jednak w tym chorym kraju
        doradca finansowy to nie doradca finansowy lecz akwizytor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka