Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zwrot podatku Anglia

10.11.07, 14:18
    zamknięty
    Witam w tym roku pracowałem w wakacje w Anglii niestety nie odzyskałem jeszcze
    swojego podatku-mam odebrany od pracodawcy p45...i...no właśnie co z tym robić
    dalej-chciałbym rozliczyć się sam-bez pośredników-jak to przeprowadzić będąc w
    Polsce?
    Obserwuj wątek
      • vermillion Re: zwrot podatku Anglia 12.11.07, 06:46
        zamknięty
        Po prostu wysyłasz ten formularz do Inland Revenue, dołączając
        krótki list wyjaśniający co wysyłasz oraz zawierający informację o
        tym, że uważasz, że należy Ci się zwrot. Wydaje się proste, ale na
        Twoim miejscu nie zajmowałabym się tym sama jeśli już tutaj jesteś.
        Bezpieczniej jest to zlecić jakieś firmie (osobiście polecam EuroTax)
        Przede wszystkim dlatego, że jeśli pojawią się jakieś problemy to
        będziesz miał fachową obsługę i pomoc. No i szybciej odzyskasz
        podatek.
        • hutcer Re: zwrot podatku Anglia 12.11.07, 20:17
          zamknięty
          ja też polecam euro tax, euro-tax.pl/. Nie musisz sobie głowy zawracać
          wysyłaniem pisemek.
          • Gość: kombajndozbierania Re: zwrot podatku Anglia IP: *.autocom.pl 14.11.07, 18:26
            zamknięty
            wiesz, pisemka zawsze mozna powysylac, a nuz sie człowiek czegos nauczy,
            doswiadczenia łyknie.
            A eurotax? tez slyszalam.
            • engee1 Re: zwrot podatku Anglia 17.03.08, 18:19
              zamknięty
              ile sobie euro tax pobiera za rozliczenie?
              • doradca_euro-tax Re: zwrot podatku Anglia 07.09.09, 10:51
                zamknięty
                Witam,
                Firma euro-tax pobiera opłatę w wysokości 14% plus VAT od kwoty uzyskanego
                zwrotu, opłata ta pobierana jest dopiero po zakończeniu procesu odzyskiwania
                podatku, nigdy wcześniej, nigdy za nic, Nasza zasada to „Nie ma zwrotu, nie ma
                prowizji”.
                Pozdrawiam,
                • doktorek131 Re: zwrot podatku Anglia 16.01.10, 16:05
                  zamknięty
                  Ja polecam tax-pol. Biorą 7 % a nie 14 jak większość:

www.tax-pol.pl/formularz.php?a=003029&kod=propartner.pl
                • mighty-boosh Re: zwrot podatku Anglia 25.01.10, 18:02
                  zamknięty
                  Zdzierstwo. Ci biorą 9% a nie dodają VAT.

brytania.pl
                  brytania.pl/zwrot-podatku
                  • Gość: Dawid Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 11:35
                    zamknięty
                    Witam,
                    Ja polecam firmę Fenix – Tax Consulting, rozliczam się tam już dwa lata z rzędu.
                    Pobierają opłatę 7% a wszystko przebiega szybko i sprawnie. Podaję linc do
                    strony : www.fenix-taxconsulting.pl
                    • zwrot-podatku-anglia.pl Re: zwrot podatku Anglia 27.05.11, 18:28
                      zamknięty

Nie płać grubej kasy za coś co możesz zrobić sam w 15 minut!

www.zwrot-podatku-anglia.pl
                      Samodzielny zwrot podatku z Wielkiej Brytanii.
        • Gość: Dominika Re: zwrot podatku Anglia - rozliczenia z zagranicy IP: *.icpnet.pl 10.08.10, 02:50
          zamknięty
          Anglia to kraj, gdzie siedziałam i pracowałam przez ponad rok. Swoje rozliczenie podatkowe z zagranicy przeprowadziłam przez firmę, która się specjalizuje w usługach księgowo-podatkowych. Odpowiednią firmę w Poznaniu znalazłam przez stronę internetową: biura rachunkowe - zwrot podatku z Anglii i USA - polecam - być może Wam też się przyda.
          • doradca_euro-tax Wydłuża się czas oczekiwania na zwrot PRSI 14.08.10, 01:57
            zamknięty
            Otrzymaliśmy informację z irlandzkiego urzędu skarbowego, że w wyniku bardzo
            dużego nagromadzenia wniosków o zwrot PRSI, czas realizacji zwrotu wydłuża się z
            minimum 6 miesięcy do minimum 12 miesięcy.

Zapewniamy naszych klientów, że dołożymy wszelkich starań, aby czas oczekiwania
            na zwrot PRSI był możliwie najkrótszy.
            • doradca_euro-tax Enterprise Venture Fund I i umowa z euro-tax.pl 27.09.10, 18:14
              zamknięty
              Euro-Tax.pl S.A. sfinalizowała umowę inwestycyjną z Enterprise Venture Fund I (EVF), na mocy której sprzedała 25,01 % firmy za kwotę 7,25 mln zł.

Akcje objął fundusz venture capital zarządzany przez Enterprise Investors (EI).
              Realizacja umowy pomoże w dalszej ekspansji Euro-Tax.pl w Polsce i za granicą. Spółka wynagrodzi również inwestorów NewConnect wypłacając im 75% skonsolidowanego zysku netto za 2010 rok, co stanowi zmianę dotychczasowej polityki dywidendowej.
              Euro-Tax.pl S.A. realizuje przyjętą strategię zgodnie z planem i po drugim kwartale odnotowała blisko 1,8 mln PLN (1 733 tys. PLN) zysku ze sprzedaży netto. Na koniec 2010 roku spółka deklaruje osiągnąć skonsolidowany zysk na poziomie 3 mln PLN. Prognoza na 2010 rok jest oparta na realnych konserwatywnych uwarunkowaniach rynkowych.
              • doradca_euro-tax euro-tax.pl na opineo.pl już 6 miesięcy 28.03.11, 01:13
                zamknięty
                Witam,
                pragnę zwrócić Państwa uwagę na portal opineo.pl w zakładce www.opineo.pl/opinie/euro-tax-pl znaleźć mogą Państwo opinie internautów o działaniu, rzetelności i sprawności funkcjonowania euro-tax.pl. Jednej z głównych firm na polskim rynku, zajmującej się zwrotami podatków z zagranicy.
                Na przestrzeni 6 miesięcy zamieszczono ok 400 wpisów, a sama firma uzyskała jak dotychczas bardzo wysoką ogólną notę powyżej 9 punktów.
                Opineo daje możliwość podzielenia się z innymi internautami swoją opinią, i doświadczeniem, w sposób ujednolicony i wygodny do porównania, w przeciwieństwie do for internetowych gdzie sa przeważnie opinie w formie zwięzłych lub rozwlekłych wpisów.
                Oczywiście zdarzają się zamieszczone nam także opinie negatywne, staramy się aby wskazane nam błędy i uchybienia szybko naprawiać i nie dopuścić do nich ponownie.

Zapraszam Państwa powtórnie, osoby, które chcą się podzielić swoją opinią, do zamieszczenia jej na opineo.pl

Pozdrawiam,
                • doradca_euro-tax infolinia BOK Euro-tax.pl 10.07.11, 23:36
                  zamknięty
                  Witam,
                  chciałbym poinformować Państwa, że z dniem 1 lipca zmianie ulegną godziny działania infolinii Biura Obsługi Klienta.
                  Infolinia BOK euro-tax.pl będzie czynna w godzinach 9.00 -17.00.

Przypominam także o możliwości kontaktu z doradcą online poprzez mail (doradca.online@euro-tax.pl) oraz na forach internetowych.

Pozdrawiam,
                • doradca_euro-tax Pozytywny wynik kontroli holenderskiego urzędu 22.08.11, 00:25
                  zamknięty
                  Szanowni Klienci,

Chcieliśmy podzielić się z Państwem ważną informacją. Euro-Tax.pl przeszedł pomyślnie kontrolę holenderskiego urzędu skarbowego. Urząd ten uznał, że firma spełnia najwyższe standardy w realizacji usługi Chcieliśmy podzielić się z Państwem ważną informacją. Euro-Tax.pl przeszedł pomyślnie kontrolę holenderskiego urzędu skarbowego. Urząd ten uznał, że firma spełnia najwyższe standardy w realizacji usługi zwrotu podatku. Pozytywnie oceniono sposób składania reklamacji, obsługę poszczególnych spraw oraz stosowane pełnomocnictwa.

Jednocześnie zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby utrzymać wysoki standard kontaktów z zagranicznymi urzędami, po to, aby nasi klienci otrzymywali usługę najwyższej jakości.

Zespół Euro-Tax.pl
      • mahzel1 Re: zwrot podatku Anglia 19.03.08, 23:25
        zamknięty
        Zajrzyj na www.angielskipodatek.ovh.org - poradnik dla początkujących
        • Gość: kika Re: zwrot podatku Anglia IP: *.internet.radom.pl 07.04.08, 14:08
          zamknięty
          Jeden z najtańszych biur które zajmuja sie zwrotem podatku m.in. z
          Anglii jest Interlud. Opłacasz im prowizje dopiero jak pieniądze
          dostaniesz z Anglii, nie masz zadnych przedpłat.
          • Gość: abc Re: zwrot podatku Anglia IP: 194.126.221.* 07.07.08, 06:29
            zamknięty
            Nie polecam firmy SOLID TAX z Łodzi!! Pobierają wysoką prowizję a na
            przelew podatku czekam już ok. roku i nic w chwili obecnej kontakt z
            firmą jest po prostu zaerowy!! :( Zdecydowanie odradzam kazdemu
          • freelancerlot Re: zwrot podatku Anglia - rozliczenia z zagranicy 02.08.10, 18:52
            zamknięty
            Mi zwrot podatku z Anglii pomogło uzyskać biuro rachunkowe z Poznania.
            Znalazłem je grzebiąc w necie na stronach: Alternatiff.info
            zwrot
            podatku z Anglii
            oraz jeszcze jednej:
            zwrot
            podatku Anglia / UK
            . Niewielkie biuro rachunkowe i wcale tak słono
            nie kazali sobie płacić. Polecam przeprowadzać zwrot podatku z zagranicy przez
            specjalistów z doświadczeniem na temat procedur i rządzących nimi zasad. Anglia
            i USA to specyficzne kraje również jeśli chodzi o rozliczanie podatków. Tak więc
            jeśli nie bardzo radzisz sobie jeśli chodzi o rozliczenie podatku w
            Polsce
            - tym bardziej jeśli chodzi o zwrot podatku z zagranicy
            sięgnij po pomoc biura rachunkowego. Pod wskazanymi linkami znajdziesz te które
            ja polecam.
      • Gość: rafal Re: zwrot podatku Anglia IP: *.cable.ubr10.enfi.blueyonder.co.uk 19.07.08, 03:38
        zamknięty
        witam....rozliczelem sie z podatku juz kilkakrotnie........bardzo
        latwe..moge wyslac na meila gotowe pismo ,ktore nalezy wyslac do
        revenue z zalaczonym p45 lub p60 ..i kasa bedzie czekiem lub na
        konto ...jak zdecydujesz tak bedziesz mial...do 3
        miesiecy....przewaznie to trwa 2
        miesiace.....email:lordrafel@gmail.com..
        • Gość: irek Re: zwrot podatku Anglia IP: *.satkol.pl 13.01.11, 12:25
          zamknięty
          Jesli dalbys rade to wyslalbys mi ta forme z gory dziekuje i pozdrawiam
      • pytacz071 Re: zwrot podatku Anglia 05.12.08, 12:52
        zamknięty
        szczerze mowiac tez bylem kiedys taki ambitny i chcialem to zrobic
        sam , nawet mi sie to udalo ale stracilem mnustwo nerwow i czasu , a
        pomagal mi znajomy ktory kiedy pracowal w firmie odzyskujacej podatki
        z zagranicy. Polecam jednak zeby sie juz nie stresowac firmy ktore
        sie tym zajma maja swoich ludzi na miejscu i zrobia to sprawniej i
        szybciej.Ja juz drugi rok sie rozliczam z MAG-TAX moze nie sa
        najtansi ale wszytko sprawnie u nich idzie , jezeli moge to polecam.
        Jesli wciaz zamierzasz sam to zrobic to zycze powodzenia , pozdro
        • Gość: anita.krol Re: zwrot podatku Anglia IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.08, 01:55
          zamknięty
          Ja rozliczałam się sama. Nie mam zamiaru nikomu dawać 15% moich ciężko
          zarobionych pieniędzy za darmo! Bo płacisz im tylko i wyłącznie za to, że
          przepiszą Twoje dane z formularza, który u nich wypełnisz i za to, że wyślą go
          do Anglii. Rozliczyć się nie jest ciężko - trzeba tylko wiedzieć co i gdzie
          wysłać. Jeżeli pojawią sie problemy (pojawiają się przeważnie w przypadku
          niekompletnych dokumentów np. brak p45) to pośrednik pewnie i tak się tym nie
          zajmie - nikt mu za to dodatkowo nie płaci.
          Ja czek otrzymałam w ciagu trzech tygodni od wysłania formularza. Jeżeli ktoś
          chce, to mogę pomóc, powiedzieć co i jak wypełnić i gdzie wysłać.

anita.krol@poczta.fm
          • Gość: marta Re: zwrot podatku Anglia IP: *.range86-138.btcentralplus.com 03.09.09, 11:53
            zamknięty
            Jakie perfidne reklamy firm rozliczających podatek. A z na kilometr śmierdzi.
            Rozliczanie podatku to nic trudnego. Średnio inteligentna osoba da sonie
            spokojnie radę sama.Nie trzeba korzystać z pomocy sępów.
            • Gość: m Re: zwrot podatku Anglia IP: *.range86-138.btcentralplus.com 03.09.09, 11:57
              zamknięty
              Jakie perfidne reklamy firm rozliczających podatek!!! Śmierdzi na kilometr!
              Każda przeciętnie inteligentna osoba poradzi sobie z samodzielnym wypełnieniem
              dokumentów. Nie trzeba płacić sępom!
              • Gość: Anita Król Re: zwrot podatku Anglia IP: *.ip.netia.com.pl 06.11.09, 21:12
                zamknięty
                Czy tekst o perfidnych reklamach dotyczył mojego posta? o_0
                I bądź tu człowieku dobry...
                W każdym bądź razie pomogłam już wielu osobom, otrzymałam dziesiątki podziękowań i Ci którzy skorzystali doskonale wiedzą, że nie robie tego dla pieniędzy.
                Niestety ostatnio mam bardzo mało czasu, więc moja pomoc ogranicza się do udzielenia wskazówek (za to bardzo szczegółowych, po których każdy kto zna angielski da sobie radę).
                Ponieważ pisze do mnie mnóstwo ludzi, chciałabym od razu zaznaczyć, że nie jestem w stanie pomóc osobom, które nie posiadają p45 lub p60. Resztę potrzebujących zapraszam do mailowania.

Anita Król.

• Gość: Agnieszka Re: zwrot podatku Anglia IP: *.static.zebra.lt 16.04.12, 10:17
                  zamknięty
                  zwrot podatku z anglii
          • Gość: KASIK76 Re: zwrot podatku Anglia IP: *.range86-167.btcentralplus.com 04.05.10, 21:27
            zamknięty
            WITAM CZY MOGLBYS MI PORADZIC JAK SIE ROZLICZYC Z PODATKU ?E-MEIL
            k.nurkowska@wp.pl
            • doradca_euro-tax.pl Re: zwrot podatku Anglia 30.05.10, 21:02
              zamknięty
              Gość portalu: KASIK76 napisał(a):

> WITAM CZY MOGLBYS MI PORADZIC JAK SIE ROZLICZYC Z PODATKU ?E-MEIL
              > k.nurkowska@wp.pl

Witam,
              proponuję skontaktować się z doradcą online ds rozliczenia podatku z zagranicy.
              mail doradca.online@euro-tax.pl

Pozdrawiam,
          • taxback.com Re: zwrot podatku Anglia 14.06.10, 15:04
            zamknięty
            Złożenie aplikacji o zwrot podatku z zagranicy nie ogranicza się
            niestety do działań opisanych przez Panią. Słowo "tylko" z
            opinii "trzeba tylko wiedzieć co i gdzie wysłać" często
            oznacza bardzo wiele. Poza tym w przypadku samodzielnej próby
            rozliczenia i wystąpienia jakichkolwiek problemów pozostajemy sami
            sobie, zmuszeni do kosztownych telefonów do zagranicznych urzędów i
            formalnej korespondencji w obcych językach.
            Powierzając swoje rozliczenie profesjonalnej firmie, która
            pobiera prowizję dopiero po uzyskaniu zwrotu
            mamy gwarancję, że
            nie jesteśmy sami i sprawa będzie załatwiona. W przeciwnym wypadku
            pośrednik nie otrzyma wynagrodzenia.
            Zachęcamy do zapoznania się z Taxback.com
            Pozdrawiamy serdecznie - zespół Taxback.com Polska
          • Gość: Justyna Re: zwrot podatku Anglia IP: *.182.7.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 19:13
            zamknięty
            Hey,
            rowniez chce sciagnac swoj podatek z uk bez pomocy tych falszywcow nie dosc ze trwa to 3 miesiace -jesli nie ma problemow to jeszcze ta prowzija raczej zniecheca by sie z nimi zadawac ,,moja sytuacja jest troche poplatana poniewaz nie mam p45 ani p60 ,,juz nie zdazylam sie tym zajac zmienil sie wlasciciel miejsca w ktorym pracowalam i moglam sie pozegnac z cala dokumentacja,, w kazdym razie jedyne co mam to payslipy ,,gdzies czytalam na forum ze akceptowany jest ostatni pay slip jesli nie ma sie p45 czy tego glownego 60, nie wiem na ile jest to prawda,,
            Jesli mialabys jakies pomysly co z tym fantem zrobic to bardzo prosze o pomoc ,,
            mozesz wbijac do mnie na gg 5188165:)
            Pozdrawiam
            • doradca_euro-tax.pl Re: zwrot podatku Anglia 14.02.11, 01:17
              zamknięty
              Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Hey,
              > rowniez chce sciagnac swoj podatek z uk bez pomocy tych falszywcow nie dosc
              > ze trwa to 3 miesiace -jesli nie ma problemow to jeszcze ta prowzija racze
              > j zniecheca by sie z nimi zadawac ,,moja sytuacja jest troche poplatana po
              > niewaz nie mam p45 ani p60 ,,juz nie zdazylam sie tym zajac zmienil sie wla
              > sciciel miejsca w ktorym pracowalam i moglam sie pozegnac z cala dokumentac
              > ja,, w kazdym razie jedyne co mam to payslipy ,,gdzies czytalam na forum
              > ze akceptowany jest ostatni pay slip jesli nie ma sie p45 czy tego glow
              > nego 60, nie wiem na ile jest to prawda,,
              > Jesli mialabys jakies pomysly co z tym fantem zrobic to bardzo prosze o p
              > omoc ,,
              > mozesz wbijac do mnie na gg 5188165:)
              > Pozdrawiam

Witam,
              na podstawie ostatniego payslipa można jak najbardziej starać się o zwrot podatku, nie są wymagane koniecznie p45 i p60, choć ich posiadanie może przyspieszyć procedurę.
              pozdrawiam
        • andrzejgorzadek Re: zwrot podatku Anglia 20.03.14, 12:01
          zamknięty
          Ja również rozliczałem się (dwukrotnie) z mag-tax. Prowizje są w granicach 10-15% i są to z tego co się orientuje normalne ceny za rzetelną usługę. Polecam www.mag-tax.pl
          • maslana_23 Re: zwrot podatku Anglia 21.03.14, 13:10
            zamknięty
            A może warto zwrócić uwagę na Euro-Tax.pl? Oni też rozliczają podatek z Anglii. I, co w takiej sprawie najważniejsze, ani grosza się nie płaci przed odzyskaniem należnego podatku czy zasiłku.

Można ich łapać na @, telefonicznie lub przez Facebooka. Spróbuj :)
          • Gość: michałłł Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 13:27
            zamknięty
            ja akurat rozliczam się z EU Service i tez bardzo sobie chwalę :) zwrotpodatku.eu
      • Gość: qdaforums Re: zwrot podatku Anglia IP: 83.221.171.* 07.10.09, 10:34
        zamknięty
        Hej Witam, na pewno jeżeli nie czujesz się na siłach albo Twoje zdolności
        administracyjne są raczej średnie. Lepiej unikać załatwiania takich spraw
        samemu. Jest wiele współczynników o których nikt Ci nie powie np. jak wpływa
        fakt że byłeś samozatrudniony na Twój zwrot podatku. Jakie dokumenty przygotować
        w skomplikowanych przypadkach. Jeżeli jednak czujesz, że jesteś w stanie to
        zrobić sam to warto kupić książkę na ten temat "Abolicja Podatkowa" - Kosztuje
        ze 30 zł ale masz wszystko w jednym miejscu - co prawda to wydatek ale
        zaoszczędzi Ci czasu spędzonego na wyszukiwaniu w google.
        Sprawdź na stronie <a
        href="http://www.zwrotpodatkuzzagranicy.pl/index.html>www.zwrotpodatkuzzagranicy.pl</a>
        Tam masz więcej info. Możesz spokojnie wszystko zrobić sam z książką, jeśli...
        uwaga!!! jeśli Twój przypadek jest klasyczny.

Pozdrawiam
        • Gość: qdaforums Re: zwrot podatku Anglia IP: 83.221.171.* 07.10.09, 10:39
          zamknięty
          Ups, przepraszam za tego linka ale nie wiedziałem czy HTML tu działa czy nie :)
          Zwrot podatku
          Pozdrawiam
          • Gość: qdaforums Re: zwrot podatku Anglia IP: 83.221.171.* 07.10.09, 10:42
            zamknięty
            Przepraszam, że tak 3 razy ale teraz już powinno być dobrze - kliknij
            Tutaj Serwis jest bezpłatny.
            Jakby coś to pisz, postaram się znaleźć autora książki qdaforums [at] gmail.com
      • Gość: goskawroc Re: zwrot podatku Anglia IP: *.chello.pl 18.12.09, 14:23
        zamknięty
        jak można rozliczm sie samemu?? Pracowałam w angli przez niecaly
        2007 rok (8 miesiecy). Może jest ktoś z Wrocławia, kto sie już
        rozliczał w ten sposób?? gg18275299 tylko poważne osoby. Agencjom
        dziekuje
        • fr33lancerka Re: zwrot podatku Anglia 22.01.10, 01:29
          zamknięty
          Gość portalu: goskawroc napisał(a):

> jak można rozliczm sie samemu?? Pracowałam w angli przez niecaly
          > 2007 rok (8 miesiecy). Może jest ktoś z Wrocławia, kto sie już
          > rozliczał w ten sposób?? gg18275299 tylko poważne osoby. Agencjom
          > dziekuje

Jestem Ukrainka zameldowana aktualnie w Polsce. W roku 2008 przez 5 miesiecy pracowalam w UK, a pozniej jeszcze wakacje 2 miesiace w Holandii ;). Do tego dodac musialam rozliczenie podatku w Polsce, bo pracowalam tu caly grudzien na dzielo. Szukalam sama jak rozliczyc / wypelnic PIT i formularz rozliczen z zagranicy i uzyskac zwrot podatku z UK, Holandi i w Polsce. Znalazlam pomocne teksty na (www.taxcenter.pl/zwrot-podatku-z-uk-informacje.html) i jeszcze jakies inne linki z Gazeta.pl, czy Onet.pl. Ale sama nie ogarnialam i w koncu zadzwonilam tam po pomoc. Okazala sie byc to mala firma i poszlo nie tak drogo chyba. Mieszkalam we Wroclawiu, a rozliczenie i zwrot podatku w Poznaniu robilam bo tutaj byla firma z www.taxcenter.pl

Patrzac jak urzedy dzialaja tutaj chyba wszystko poszlo w miare sprawnie. Dluzej nieco bylo z Holandia, ale mi sie nie spieszylo tak za bardzo. Zwrot podatku z Anglii załatwili jednak dość sprawnie. W tym roku pracowałam w Stanach i Polsce więc może jeszcze czeka mnie zwrot podatku z USA :) i chyba znowu pójdę do pana Adama z "TAX" bo teraz mieszkam w Poznaniu :)

Pozdrawiam, Olena
        • Gość: Martyna Re: zwrot podatku Anglia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 13:10
          zamknięty
          Ja mimo wszystko polecam profesjonalnych pośredników. Mają lepsze informacje odnośnie aktualnych zmian w prawie i ewentualnych ulg. Sama rozliczałam się z pomocą serwizu ZwrotPodatkow.pl i jestem naprawdę zadowolona. Szczerze polecam.
      • Gość: A.S. Re: zwrot podatku Anglia IP: 217.98.81.* 19.01.10, 14:31
        zamknięty
        "UWAGA!
        Uważajcie na Tax-Pol! Od roku nie widzę swoich pieniędzy!".
        • Gość: Jolka Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 16:31
          zamknięty
          Polecam biuro Mag-Tax!! Bardzo solidna firma, pięniadze dostałam na
          konto w terminie :)
      • Gość: kasia8702 Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 13:57
        zamknięty
        Ja polecam firmę Mag-Tax, pobierają niską prowizję i wszystko mają jasno opisane
        na stronie www.mag-tax.pl
      • Gość: Arek Re: zwrot podatku Anglia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:50
        zamknięty
        ja tam jednak wolę trzymać rękę na pulsie i oddać sprawę sprawdzonej firmie. i żeby łatwo się z nią było kontaktować. Ostatnio znalazłem na FB jedną firmę i może być fajna: www.facebook.com/pages/ZwrotPodatkowpl/261781126547
        • doradca_euro-tax Euro-tax.pl na Facebook 03.03.10, 23:25
          zamknięty
          Witam,
          w ramach dalszego rozwoju naszej firmy i poszerzania świadczonych przez nią
          usług, w dużej mierze nacisk kładziony jest obecnie na rozwój gałęzi
          internetowej euro-tax.pl .

Dlatego też, został uruchomiony znany już Państwu doradca online
          doradca.online@euro-tax.pl , panel klienta na naszej stronie internetowej, czy
          moja skromna działalność na forach internetowych. Obecnie pragnę przedstawić
          Państwu kolejną naszą odsłonę, mianowicie profil na znanym portalu
          społecznościowym Facebook.

Znaleźć tam mogą Państwo zarówno grupę pod nazwą 'Praca za granicą' (link w
          stopce), jak i profil Euro-tax.pl, a w samy profilu, wiele ciekawych informacji,
          nowinek, profile osób sympatyzujących z firmą, panele dyskusyjne, materiały
          multimedialne, profil firmy na Facebooku znaleźć mogą Państwo pod wskazanym
          linkiem Euro-tax.pl na Facebooku

Serdecznie zapraszam i pozdrawiam,
          • Gość: Monika Re: Euro-tax.pl na Facebook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 14:55
            zamknięty
            hm... czyżby euro-tax wzorował się na zwrotpodatkow.pl - ledwo jedni wymyślili coś ciekawego, to konkurencja od razu podłapuje! Takie prawo rynku...
            • doradca_euro-tax.pl Re: Euro-tax.pl na Facebook 31.03.10, 16:09
              zamknięty
              Gość portalu: Monika napisał(a):

> hm... czyżby euro-tax wzorował się na zwrotpodatkow.pl - ledwo jedni wymyślili
              > coś ciekawego, to konkurencja od razu podłapuje! Takie prawo rynku...

Witam,
              facebook, twitter czy nasza-klasa sa ogólnodostępnymi portalami
              społecznościowymi, i dostęp do nich jest wolny i niezabroniony.
              Tak samo jak możliwość wystawienia firmy na giełdę, tak jak to zrobił
              euro-tax.pl i tak samo nie będzie nikt komentował jeśli inne konkurencyjne firmy
              pójdą w jego ślady.

Pozdrawiam,
        • doradca_euro-tax.pl euro-tax.pl na NK 31.03.10, 16:12
          zamknięty
          Witam,

z dniem 20 marca 2010 r. ruszyła akcja "Polecaj i zarabiaj" na Naszej-Klasie.
          Organizatorem akcji jest Euro-tax.pl, a uczestnikiem może zostać każda osoba,
          która korzysta z usługi zwrotu podatku, podpisała umowę na zwrot podatku z firmą
          Euro-Tax.pl i odesłała poprawny komplet dokumentów potrzebnych do rozliczenia.

W ramach akcji "Polecaj i zarabiaj" premiowane są bonami podarunkowymi
          rekomendacje nowych klientów Euro-tax.pl.

Warunki prawidłowej rekomendacji oraz regulamin akcji dostępny jest na stronie
          ”polecaji zarabiaj” na nasze-klasie

Pozdrawiam,
          --
          Marcin
          Doradca online Euro-Tax.pl

www.euro-tax.pl
          Zwrot podatku za pracę za granicą
          Facebook-Praca za granicą
        • doradca_euro-tax Enterprise Venture Fund I (EVF) inwestuje 13.06.10, 02:25
          zamknięty
          Witam,

www.euro-tax.pl/aktualnosci/fundusz-venture-capital-enterprise-investors-zainwestuje-w-euro-tax-pl,126.html
          chciałbym Państwu przytoczyć informację prasową jaka została ogłoszona w
          ostatnim czasie:

"Enterprise Venture Fund I (EVF), podpisał umowę inwestycyjną, na podstawie
          której zainwestuje w Euro-Tax.pl.

Spółka jest liderem polskiego rynku zwrotu podatku nadpłaconego w zagranicznych
          urzędach skarbowych. Kwota inwestycji EVF wyniesie 7,25 mln zł. Fundusz EI
          obejmie 25,01% firmy.

Najnowsza inwestycja EVF to siódma prężnie rozwijająca się firma z sektora MSP w
          jego portfelu. Łączna kwota inwestycji najmłodszego funduszu EI opiewa już na 20
          milionów euro.

Enterprise Venture Fund I nabędzie 1 250 050 akcji publicznego Euro-Tax.pl SA
          płacąc 5,79 zł za akcję.

Spółki z Grupy Kapitałowej Euro-Tax.pl SA od ośmiu lat działają na polskim rynku
          doradztwa w zakresie zwrotu podatku nadpłaconego przez osoby legalnie pracujące
          za granicą. Firma dostarcza usługi głównie w modelu e-commerce. Od początku
          działalności zwróciła nadpłacone podatki 40 tys. klientów, łącznie na kwotę
          ponad 100 mln zł. Połowa tej sumy to wynik osiągnięty w 2009 roku, co pokazuje
          jak szybko spółka rośnie. Dynamiczny rozwój Euro-Tax.pl zawdzięcza prężnemu
          zespołowi menedżerów oraz strategii biznesu opartej o e-usługę, która
          minimalizuje ryzyka i koszty, maksymalizując zysk.
          (...)
          Enterprise Venture Fund I z kapitałem w wysokości 100 milionów euro jest
          pierwszym funduszem venture capital w grupie Enterprise Investors. To największy
          fundusz tego typu w Polsce i całym regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Fundusz
          realizuje inwestycje w przedziale 3-20 milionów złotych, finansując ekspansję
          małych i średnich spółek działających w różnych sektorach. "

Pozdrawiam,
      • brytania.pl To całkiem proste, na ogół. 23.02.10, 22:32
        zamknięty
        Wystarczy wypełnić kilka formularzy (P86, P85) oraz załączyć list z przebiegiem kariery zawodowej - wymieniający nazwy pracodawców i daty zatrudnienia. Do tego należy załączyć wszystkie certyfikaty P60 i P45 po czym całość wysłać na adres urzędu podatkowego ostatniego pracodawcy. Jeśli wszystko jest OK to czek przychodzi po kilku, zwykle 2-3 miesiącach. Oczywiście czek jest wystawiony w funtach i jego realizacja będzie kosztowała kilkadziesiąt złotych.

A co do "profesjonalistów"...

Warto pamiętać, że większość firm zajmujących się odzyskiwaniem podatków z Anglii nie jest prowadzona przez profesjonalistów, a więc osoby wykwalifikowane i posiadające doświadczenie w zakresie brytyjskich przepisów podatkowych. Tak więc zamiast zlecać usługę przypadkowej firmie równie dobrze można spróbować odzyskać podatek na własną rękę.

A kiedy lepiej skorzystać z profesjonalistów?

1. Jeśli nie chcesz się bawić w wypełnianie anglojęzycznych formularzy, szukanie adresu urzędu do którego należy wysłać papiery itd. Pod uwagę trzeba wziąć też koszty (korespondencja do Wlk. Brytanii, koszt realizacji czeku). 2. Jeśli nie jesteś w stanie wyliczyć, czy zwrot faktycznie się należy. Może bowiem się okazać, że od królowej przyjdzie nie czek, ale wezwanie do uiszczenia niedopłaty podatku. 3. Jeśli nie posiadasz pełnej dokumentacji dochodu i odprowadzonego podatku a nie chce ci się jej mozolnie zdobywać. 4. Jeśli poniosłeś koszty związane z wykonywaną pracą (inne niż dojazdy do głównego miejsca pracy). 5. Jeśli prowadziłeś działalność gospodarczą lub pracowałeś w 'budowlance' na podstawie karty CIS. W takiej sytuacji należy przygotować rozliczenie podatkowe a do tego potrzebna jest znajomość brytyjskich przepisów podatkowych. Inaczej możesz stracić więcej niż zaoszczędzić.

W razie wątpliwości polecamy się.

brytania.pl/zwrot-podatku
      • kserim Re: zwrot podatku Anglia 05.06.10, 14:30
        zamknięty
        Zależy o jakie kwoty chodzi, ale również polecam rzucić to jakiejś sprawdzonej
        firmie.
      • freelancerlot Re: zwrot podatku Anglia 15.07.10, 20:51
        zamknięty
        Też byłem zainteresowany rozliczeniem się, aby uzyskać zwrot podatku z Anglii i USA. Poznań to moje miasto i tutaj szukałem jakieś biuro rachunkowe. Przez ten serwis (artykuł) "zwrot podatku z Anglii i USA" trafiłem na stronę niewielkiej firmy "biuro rachunkowe - zwrot podatku z USA, Anglii, Polski". Tam też znalazłem nieco użytecznych informacji jak przebiega rozliczanie podatku z zagranicy oraz jakie formularze i dokumenty są niezbędne. Niby wszystko jasno i klarownie opisane, ale jak przyszło do kontaktów z Urzędem Skarbowym to wymiękłem. Suma sumarum zadzwoniłem do "Tax Center - zwrot podatku Poznań" i poprosiłem o pomoc. Nie musiałem się już denerwować dyskusją z urzędnikami, a zwrot podatku z USA z Anglii otrzymałem dość sprawnie.
        • Gość: pit_rat Re: zwrot podatku Anglia IP: *.icpnet.pl 09.08.10, 21:14
          zamknięty
          Sam się rozliczyłem z podatku w UK i nie było to takie trudne! Wysłałem
          dokumenty co kosztowało mnie 15 zł +25 zł za realizację czeku.
        • Gość: 2cool4u Re: zwrot podatku Anglia - rozliczenia z zagranicy IP: *.icpnet.pl 24.08.10, 02:21
          zamknięty
          Ja odpowiednie biuro rachunkowe znalazłem przez stronę: <a
          href="biura-rachunkowe.talk4fun.net" title="Zwrot podatku z
          Anglii, UK, Anglia">Anglia / UK - zwrot podatku z Anglii"</a>
          .
      • doradca_euro-tax Re: zwrot podatku Anglia 23.07.10, 15:00
        zamknięty
        Witajcie,
        Jestem doradcą online firmy Euro-Tax, zajmującej się doradztwem w zakresie
        zwrotu podatku płaconego za granicą.
        Chciałbym poznać Wasze opinie na temat naszej firmy, świadczonych przez nią
        usług, a także procedur zwrotu podatku, czy problemów z nim związanych.
        Jestem tu także po to żeby służyć moją wiedzą i pomocą w kłopotliwych dla
        Państwa zagadnieniach związanych ze zwrotem podatku zza granicy.
        Zapraszam do dyskusji w tym temacie.
        Jestem do Waszej dyspozycji.
        • Gość: leun Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 22:47
          zamknięty
          FACET NIE ZASMIECAJ SWOIMI REKLAMAMI FORUM,
          NA SWOJEJ STRONIE NIE POKAZUJESZ ILE TERAZ BIEZECIE PROWIZJI
          MACIE C0S DO UKRYCIA?
          INNE FIRMY JAWNIE MNIEJ LUB BARDZIEJ POKAZUJA KOSZTY,
          A WY CO>?
          • Gość: Marta Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 15:09
            zamknięty
            Hej, jak macie problem z rozliczeniem podatku to polecam firme fenix
            tax consulting. Podaje stronkę jakby ktoś chciał : fenix-
            taxconsulting.pl/
          • doradca_euro-tax Re: zwrot podatku Anglia 03.09.10, 00:47
            zamknięty
            Gość portalu: leun napisał(a):

> FACET NIE ZASMIECAJ SWOIMI REKLAMAMI FORUM,
            > NA SWOJEJ STRONIE NIE POKAZUJESZ ILE TERAZ BIEZECIE PROWIZJI
            > MACIE C0S DO UKRYCIA?
            > INNE FIRMY JAWNIE MNIEJ LUB BARDZIEJ POKAZUJA KOSZTY,
            > A WY CO>?

Witam,
            zgadzam się z Panem, jasno postawione stawki i kryteria znacznie oszczędzają
            wszystkim kłopotów i nieporozumień,
            na ten przykład prowizja euro-tax.pl wynosi 15% netto od kwoty uzyskanego zwrotu
            ale nie mniej niż 55 €/$/funtów, w przypadku takich krajów jak Irlandia, Niemcy,
            Wielka Brytania, Holandia, a w przypadku Norwegii jest to jednorazowa opłata w
            wysokości 429zł

Pozdrawiam,
            • Gość: Wisia Re: zwrot podatku Anglia IP: *.icpnet.pl 16.09.10, 19:46
              zamknięty
              A ja mam nietypowe pytanie -jak wygląda z ponownym podjęciem pracy w Anglii ??
              Przykład. Skończyłam pracę 09.2007 , wyslalam formularz z prośbą o zwrot dopiero kilka miesięcy temu.Dostałam czek kilka dni temu.
              Czy mogę ponownie w każdej chwili rozpocząć pracę w uk ??
              Czy niestety czekać jakiś czas ??
              • Gość: pit_rat Re: zwrot podatku Anglia IP: *.icpnet.pl 19.09.10, 16:15
                zamknięty
                Z tego co się orientuje nie ma żadnego przeciwwskazania do podjęcia pracy ze względu na otrzymany zwrot. Zasady są tak jak w Polsce. Zaczął się kolejny rok rozliczeniowy, więc nie ma to żadnego na rozpoczęcie pracy.pozdr
                • doradca_euro-tax Re: zwrot podatku Anglia 27.09.10, 18:12
                  zamknięty
                  Gość portalu: pit_rat napisał(a):

> Z tego co się orientuje nie ma żadnego przeciwwskazania do podjęcia pracy ze wz
                  > ględu na otrzymany zwrot. Zasady są tak jak w Polsce. Zaczął się kolejny rok ro
                  > zliczeniowy, więc nie ma to żadnego na rozpoczęcie pracy.pozdr

Witam,
                  jest dokłądnie jak Pan mówi, z tym że poczatek nowego okresu rozliczeniowego nie ma tu nic do rzeczy, jedynie na co wpływa to na powiązanie tego z odpowiednią deklaracją podatkową za dany rok.
              • doradca_euro-tax Re: zwrot podatku Anglia 27.09.10, 18:05
                zamknięty
                Gość portalu: Wisia napisał(a):

> A ja mam nietypowe pytanie -jak wygląda z ponownym podjęciem pracy w Anglii ??
                > Przykład. Skończyłam pracę 09.2007 , wyslalam formularz z prośbą o zwrot dopier
                > o kilka miesięcy temu.Dostałam czek kilka dni temu.
                > Czy mogę ponownie w każdej chwili rozpocząć pracę w uk ??
                > Czy niestety czekać jakiś czas ??

Witam,
                nie ma prawnych ograniczeń co do czasu podjęcia ponownej pracy na terenie Wielkiej Brytanii,

pozdrawiam,
      • Gość: peteppll Re: zwrot podatku Anglia IP: *.zone7.bethere.co.uk 25.09.10, 01:36
        zamknięty
        Witam,
        nie ma tu zadnych dat, wiec nie wiem, czy jezzcze potrzebujesz pomocy, ale jesli tak, to sluze rada - za darmo. Moj mail to: miroslaa@go2.pl . Mieszkam w Anglii i studiuje ksiegowosc i w zamian za list referencyjny od Ciebie moge krok po kroku wyjasnic, jak mozesz uzyskac zwrot podatku. Jesli masz P45 to bedzie to bardzo proste i potrwa okolo miesiaca.

Pozdrawiam,

Piotrek
      • Gość: http://prawieposel WARTO WEJŚĆ IP: 217.168.131.* 28.09.10, 16:46
        zamknięty
        Dosyć przypadkiem trafiłem na stronę o polityce czy coś i tam była reklama, że wypełniłem formularz i po 2 miesiącach dostałem 1,4tyz. zł zwrotu
        Dla chętnych adres to: prawieposel.blox.pl/html
      • Gość: anna.lis85 Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 09:12
        zamknięty
        Ostatnio rozliczala mnie firma Fenix Tax Consulting z podatku z Anglii, zwrot dostalam po 3 miesiacach;)) a myslalam ze dluzej bede musiala czekac:D polecam!! www.fenix-taxconsulting.pl/
        • Gość: Michał Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 16:02
          zamknięty
          Witam! Też rozliczałem sie w fenixie, polecam bo to dobra firma. Szybko mnie rozliczyli, a formaloności to dla nich pikuś xD
      • Gość: anna.lis85 Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 10:09
        zamknięty
        Ja sie rozliczalam w firmie Fenix-tax consulting, bardzo przychylna firma, szczerze interesuja sie klientem, godni polecenia;) oto ich strona: www.fenix-taxconsulting.pl/
      • Gość: mense Re: zwrot podatku Anglia IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.11, 14:21
        zamknięty
        wejdz np. na www.kdf-podatki.pl i zadzwon do nich lub wyslij maila z zapytaniem, oni powiedza Ci co robic.
      • Gość: Ania N Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 22:14
        zamknięty
        Zestawienie ofert 20 firm i ponad 100 opinii znajdziecie pod adresem

www.zwroty-podatku.info/zwrot_podatku_uk.php
        Jeśli macie jakieś doświadczenie z wymienionymi tam firmami to dodajcie swoje opinie.
        • Gość: dominika Re: zwrot podatku Anglia IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 13:17
          zamknięty
          krzystałam z Tax Consulting juz dwa razy, obiecany zwrot uzyskałam w obu przypadkach i to nawet szybciej niz mówili, na początku nie podobało mi się że prowizje pobieraja przed uzyskaniem zwrotu ale po przeczytaniu umowy uspokoiłam się, solidnie i szybko wszystko załatwili.

• Gość: Irek Re: zwrot podatku Anglia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 18:02
        zamknięty
        Co prawda jeszcze nie dostałem rozliczenia, ale mam już w banku, że dostane pieniądze, bo zrobiłem to sam hahaha a wszystko za pośrednictwem firmy i-tax.eu wysyłasz do nich dokumenty i pieniądze a oni wysyłają ci papiery i instrukcje co zrobić i gdzie to wysłać. Planuje następny wyjazd i już wiem, że będę się rozliczał w i-taxie.
      • Gość: pit_rat Re: zwrot podatku Anglia IP: *.static.icpnet.pl 26.04.11, 20:35
        zamknięty
        Zgadzam się że ściema z tymi firmami rozliczającymi podatek, bo co to za łaska że do 6 miesięcy można czekać za kasą. Ja się rozliczyłem sam nie musiałem płacić dziwnych prowizji i kosztowało mnie to max 40 zł(25 realizacja czeku i 15 przesyłka polecona priorytetowa). Nie jest trudno więc polecam spróbować samemu.pozdr
      • Gość: Jacek Re: zwrot podatku Anglia IP: *.17.40.122.atman.pl 29.05.11, 22:33
        zamknięty
        Konkretny opis jak uzyskać zwrot podatku, bez korzystania z usług pośredników takich jak euro-tax, można znaleźć w linku:

dimesay.blogspot.com/2011/05/jak-odzyskac-podatek-z-uk-bez-prowizji_29.html
        Nie warto płacić!
        • Gość: gosciuu Re: zwrot podatku Anglia IP: *.17.40.122.atman.pl 24.08.11, 11:14
          zamknięty
          trn link nie dziala
          • Gość: JACEK Re: zwrot podatku Anglia IP: *.17.40.122.atman.pl 25.08.11, 01:58
            zamknięty
            sorki, aktualna wersja linku:
            dimesay.blogspot.com/2011/08/jak-odzyskac-zwrot-podatku-z-uk-bez.html
      • Gość: Czesiek Re: zwrot podatku Anglia IP: *.146.51.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.11, 19:14
        zamknięty
        Witam, my z żoną możemy polecić sprawdzony kombajn do rozliczania zwrotu podatku z Anglii on-line: www.zwrot-podatku-anglia.pl
      • rose71 Re: zwrot podatku Anglia 18.06.11, 17:41
        zamknięty
        Rozliczam UK i Irlandie za 250 zl brutto.
        jezeli ktos jest zainteresowany,to prosze pisac na:

rose71@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka