Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

human resources

IP: *.minrol.gov.pl 13.08.03, 14:28
    mam pytanko, czy może ktoś wie gdzie mogę znaleźć informacje w internecie nt
    human resources, tzn: co to jest?, czym sie zajmuje? jaką rolę odgrywa w
    przedsiębiorstwie? itp. Z góry dzięki
    Obserwuj wątek
      • Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 14:58
        i takie właśnie osoby pracują w Ministerstwie Rolnictwa !!! oby tak
        dalej...czymżeś się zasłużył i jaką wiedzę zaposiadasz, że w ministerialne
        stołki cię posadzili? niebywałe
        • Gość: Robert Re: human resources IP: *.minrol.gov.pl 13.08.03, 15:44
          a fee! co za ignorant się odezwał, mam nadzieję że odezwą się bardziej uprzejmi
          ludzie, pozostawiając temat dla ww. jegomości bez polemiki, bo szkoda po prostu
          czasu
          • beata_ Re: human resources 13.08.03, 16:45
            A wrzuć sobie na wyszukiwarkę (np. google) i zobacz, co ci pokaże - sporo tego
            będzie.

Powodzenia
          • Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:35
            ŻENADA !!! Robercie, żenada !!! Ty nawet nie znasz sensu słowa "ignorant",
            które nijak się ma do uprzejmości rzeczonej czy nie...
            a dla ułatwienia ( a co mi tam, podpowiem Ci...) ignorant to osoba Twojego
            pokroju, która nie posiada cząstkowej nawet wiedzy na tematy jakże powszechne,
            co z uprzejmością nie ma nic a nic wspólnego, potrzebujesz jeszcze jakieś
            słówko wyjaśnić? zapraszam do odkurzenia Encyklopedii PWN ( to taka gruuuba
            książeczka, z której dowiesz się co nieco o swiecie w którym żyjesz, i którym
            za pośrednictwem swojego ministerstwa próbujesz zarządzać - jeśli wiesz co to
            znaczy zarządzać )
            wstyd mi za takich pracowników minsiterstwa i szczęscie tylko, że mi do nich
            daleko mentalnie i wszelako...
      • basia553 Re: human resources 13.08.03, 17:16
        to po prostu dzial personalny! Przy czym w mojej firmie (w Niemczech) nie sa oni
        tacy "human", wrecz przeciwnie! Pozdrawiam
        • Gość: ciekawy Re: human resources IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.08.03, 18:17
          Taki glab kapusciany siedzi w ministerstwie i gnojek ma
          prace... Czy ty znasz jakis jezyk obcy,poza rosyjskim??
          Co to moze byc "human resources"???
          • Gość: era Re: human resources IP: 143.93.229.* 13.08.03, 18:23
            zasoby ludzkie baranie.
            • Gość: era Re: human resources IP: 143.93.229.* 13.08.03, 18:24
              baranie bylo do roberta.
              • Gość: Asia Re: human resources IP: 80.51.236.* 13.08.03, 20:53
                Wiesz Robercie, ja też myślę, że to wstyd nie wiedzieć co to HR.
                Ale może Ty nigdy pracy nie musiałeś szukać i stąd ta niewiedza.
              • Gość: Irena Re: human resources IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.08.03, 21:44
                skad sie biora tacy wredni ludzie? HUman Resources to poprostu dzial kadr,
                zatrudnienia, szkolenia. Czasami pod to podlegaja: dzial wynagrodzen, benefits(
                ubezpieczenia, wakacje itp.)i pozostale personalne sprawy. to tyle.
                A co reszty madrali- wstydzilibyscie sie!!!
                • sztylet69 Re: human resources 14.08.03, 10:18
                  Wstydzilby sie to on, glupek z ministerstwa. A co to jest
                  "telefon komorkowy", "samochod" ??? Taki to poziom pytania...
                • Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:39
                  Irenko wstydzić się??? a czegóż to się mamy wstydzić? że napominamy "ignoranta"
                  z ministerstwa? bądź uczciwa ( jeśli potrafisz ) wobec siebie i współbratymców -
                  takich pracowników ministerstwa nam trzeba jak tenże Robert, co słownika uzywa
                  jako podpórki pod blat kuchenny, a jego inwencja w odnalezieniu żądanego hasła
                  ogranicza się do zadania pytania na tutejszym forum? no tyle dobrze, że
                  komputer potrafi otworzyć - chyba, że to przypadkiem, gdy mu sie rączka
                  omsknęła przy stawianiu pasjansa...
                  a może Ty Irenko z zaprzyjaźnionego ministerstwa? to ja wysiadam...no ale cóż,
                  rząd ignorantów się szerzy, nic na to człecze nie poradzisz...
      • Gość: syla Re: human resources IP: *.crowley.pl 14.08.03, 09:24
        Zarządzanie personelem, zarządzanie zasobami ludzkimi, kadry itp - pod tymi
        hasłami możesz szukać i znajdziesz wszystko na teman human resources.
        Pozdr.
        • Gość: lepper Re: human resources IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 12:08
          a może to ten nowy minister, taki młody to się jeszcze mało zdążył nauczyć w
          życiu, pewnie nigdy blokady nie postawił i od razu minister, wstyd!
      • krwawy Re: human resources 14.08.03, 12:30
        A ja mam do szanownych państwa pytanko:
        -jak Wy to wymawiacie?

Po jaką cholerę wpieprza się obcojęzyczne zwroty, których
        prawie nikt nie jest w stanie poprawnie, to znaczy bez
        kalecznego akcentu wypowiedzieć!
        • Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 12:33
          rany boskie, Ty nie mów głośno przy Robercie o akcencie, toż on jeszcze przez
          pisownię i tłumaczenie hjuman rysorsys nie przebrnął, nie dobijaj chłopa bydźże
          litościwy :-))))
          • Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 12:39
            cyzby zazdrosc Strachu Drogi ????
            • Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 13:06
              ale o co, straszku ta zazdrość? o IQ niższe niż rozmiar przeciętnej męskiej
              stopy? wyrafinowana to zazdrość by była, zaiste :-)))
              • Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 14:14
                nie wiem Strachu ? Ale zawsze jak widze takie nieuzasadnione napasci to
                najpierw o zazdrosci mysle; zreszta sam powiedz co lepsze - ignorancja ( w tym
                wypadku niezbyt grozna moim zdaniem, kazdy ma prawo nie wiedziec
                czegos ....) ....... czy brak dobrego wychowania ?

pozdrawiam wieeelkiego Stracha
                • Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:26
                  nie wiedzieć czegoś oooo tak daję prawo wszystkim, aż czy nie zgodzisz się ze
                  mną, że posada w Ministerstwie Rolnictwa do czegoś zobowiązuje? no chyba, że
                  obiekt naszych dywagacji jest tam od malowania płotów, zatem w jaki sposób ma
                  dostep do komputera z ministerialnym IP...po takimże człeku spodziewać się
                  można czegoś więcej...no chyba, że barierę obniżamy niemiłosiernie w dół, wtedy
                  i ja nie mam sobie nic do zarzucenia, a moja napaść jak to byłeś łaskaw
                  określić, nazwę wtedy przyjacielską uwagą zaprawioną słodkim usmiechem :-)))
                  • Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 14:37

wyobraz sobie, ze to moze byc jakis mlody czlowieczek, wlasnie zatrudniony,
                    ciezko przestraszony, nadrabiajacy mina ..... cos uslyszal, nie rozumie i szuka
                    ratunku .....

Moze skupmy sie raczej na szanownych prezesach wielkich spolek, ktorzy trzymaja
                    3 dobre posadki i po odkryciu tego z niewinna minka mowia, ze nie wiedzieli
                    albo ze mysleli .......... takiej glupoty czy bezczelnosci to ja juz nie
                    znosze.

A o zatrudnianiu w ministerstwach roznych doradcow czy asystenow o watpliwych
                    kwalifikacjach wiele slyszalam.

to chyba wsio, pozdrawiam Cie Strachu i dobrego weekendu zycze

• Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:43
                      rozbroiłaś mnie uwagą o biednym przestraszonym pracowniku
                      Ministerstwa...wybacz, ja juz wyzbyłam się empatii, a nauczyło mnie tego
                      okrutne zycie i fakt, że sama musiałam zawsze dbać o siebie, stąd być może i
                      mój zdeklarowany brak litości dla niekompetencji...mimo pseudoakademickiej
                      dyskusji z pazurem jaka nam się tu rozwinęła, z miłą chęcią odwzajemniam
                      życzenia weekendu miłego i słonecznego :-)))
                      • Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 14:49
                        a myslalam ze jestes duzym chlopem ???

• Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:55
                          jestem duuużą dziewczynką, dziewczynki też potrafia być złośliwe :-)))
                          • Gość: doradca Re: human resources IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 14:58
                            Gość portalu: strach napisał(a):

> jestem duuużą dziewczynką, dziewczynki też potrafia być złośliwe :-)))
                            Podobno strach ma wielkie oczy. Duza dziewczynka, duze dzyndzymisie. Mala
                            dziewczynka, siodemka wklesla....
                            • Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:04
                              ująłeś sens wyśmienicie...bój się, w dzieciństwie bawiłam się laleczkami voo-
                              doo :-)))
                              a tak by the way...pysznego słońca wszystkim na weekend, szczerze :-)))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka