Gość: Robert IP: *.minrol.gov.pl 13.08.03, 14:28 mam pytanko, czy może ktoś wie gdzie mogę znaleźć informacje w internecie nt human resources, tzn: co to jest?, czym sie zajmuje? jaką rolę odgrywa w przedsiębiorstwie? itp. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 14:58 i takie właśnie osoby pracują w Ministerstwie Rolnictwa !!! oby tak dalej...czymżeś się zasłużył i jaką wiedzę zaposiadasz, że w ministerialne stołki cię posadzili? niebywałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: human resources IP: *.minrol.gov.pl 13.08.03, 15:44 a fee! co za ignorant się odezwał, mam nadzieję że odezwą się bardziej uprzejmi ludzie, pozostawiając temat dla ww. jegomości bez polemiki, bo szkoda po prostu czasu Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: human resources 13.08.03, 16:45 A wrzuć sobie na wyszukiwarkę (np. google) i zobacz, co ci pokaże - sporo tego będzie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:35 ŻENADA !!! Robercie, żenada !!! Ty nawet nie znasz sensu słowa "ignorant", które nijak się ma do uprzejmości rzeczonej czy nie... a dla ułatwienia ( a co mi tam, podpowiem Ci...) ignorant to osoba Twojego pokroju, która nie posiada cząstkowej nawet wiedzy na tematy jakże powszechne, co z uprzejmością nie ma nic a nic wspólnego, potrzebujesz jeszcze jakieś słówko wyjaśnić? zapraszam do odkurzenia Encyklopedii PWN ( to taka gruuuba książeczka, z której dowiesz się co nieco o swiecie w którym żyjesz, i którym za pośrednictwem swojego ministerstwa próbujesz zarządzać - jeśli wiesz co to znaczy zarządzać ) wstyd mi za takich pracowników minsiterstwa i szczęscie tylko, że mi do nich daleko mentalnie i wszelako... Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: human resources 13.08.03, 17:16 to po prostu dzial personalny! Przy czym w mojej firmie (w Niemczech) nie sa oni tacy "human", wrecz przeciwnie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: human resources IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.08.03, 18:17 Taki glab kapusciany siedzi w ministerstwie i gnojek ma prace... Czy ty znasz jakis jezyk obcy,poza rosyjskim?? Co to moze byc "human resources"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: human resources IP: 143.93.229.* 13.08.03, 18:23 zasoby ludzkie baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: human resources IP: 143.93.229.* 13.08.03, 18:24 baranie bylo do roberta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: human resources IP: 80.51.236.* 13.08.03, 20:53 Wiesz Robercie, ja też myślę, że to wstyd nie wiedzieć co to HR. Ale może Ty nigdy pracy nie musiałeś szukać i stąd ta niewiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: human resources IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.08.03, 21:44 skad sie biora tacy wredni ludzie? HUman Resources to poprostu dzial kadr, zatrudnienia, szkolenia. Czasami pod to podlegaja: dzial wynagrodzen, benefits( ubezpieczenia, wakacje itp.)i pozostale personalne sprawy. to tyle. A co reszty madrali- wstydzilibyscie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sztylet69 Re: human resources 14.08.03, 10:18 Wstydzilby sie to on, glupek z ministerstwa. A co to jest "telefon komorkowy", "samochod" ??? Taki to poziom pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:39 Irenko wstydzić się??? a czegóż to się mamy wstydzić? że napominamy "ignoranta" z ministerstwa? bądź uczciwa ( jeśli potrafisz ) wobec siebie i współbratymców - takich pracowników ministerstwa nam trzeba jak tenże Robert, co słownika uzywa jako podpórki pod blat kuchenny, a jego inwencja w odnalezieniu żądanego hasła ogranicza się do zadania pytania na tutejszym forum? no tyle dobrze, że komputer potrafi otworzyć - chyba, że to przypadkiem, gdy mu sie rączka omsknęła przy stawianiu pasjansa... a może Ty Irenko z zaprzyjaźnionego ministerstwa? to ja wysiadam...no ale cóż, rząd ignorantów się szerzy, nic na to człecze nie poradzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: human resources IP: *.crowley.pl 14.08.03, 09:24 Zarządzanie personelem, zarządzanie zasobami ludzkimi, kadry itp - pod tymi hasłami możesz szukać i znajdziesz wszystko na teman human resources. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepper Re: human resources IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 12:08 a może to ten nowy minister, taki młody to się jeszcze mało zdążył nauczyć w życiu, pewnie nigdy blokady nie postawił i od razu minister, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: human resources 14.08.03, 12:30 A ja mam do szanownych państwa pytanko: -jak Wy to wymawiacie? Po jaką cholerę wpieprza się obcojęzyczne zwroty, których prawie nikt nie jest w stanie poprawnie, to znaczy bez kalecznego akcentu wypowiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 12:33 rany boskie, Ty nie mów głośno przy Robercie o akcencie, toż on jeszcze przez pisownię i tłumaczenie hjuman rysorsys nie przebrnął, nie dobijaj chłopa bydźże litościwy :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 12:39 cyzby zazdrosc Strachu Drogi ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 13:06 ale o co, straszku ta zazdrość? o IQ niższe niż rozmiar przeciętnej męskiej stopy? wyrafinowana to zazdrość by była, zaiste :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 14:14 nie wiem Strachu ? Ale zawsze jak widze takie nieuzasadnione napasci to najpierw o zazdrosci mysle; zreszta sam powiedz co lepsze - ignorancja ( w tym wypadku niezbyt grozna moim zdaniem, kazdy ma prawo nie wiedziec czegos ....) ....... czy brak dobrego wychowania ? pozdrawiam wieeelkiego Stracha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:26 nie wiedzieć czegoś oooo tak daję prawo wszystkim, aż czy nie zgodzisz się ze mną, że posada w Ministerstwie Rolnictwa do czegoś zobowiązuje? no chyba, że obiekt naszych dywagacji jest tam od malowania płotów, zatem w jaki sposób ma dostep do komputera z ministerialnym IP...po takimże człeku spodziewać się można czegoś więcej...no chyba, że barierę obniżamy niemiłosiernie w dół, wtedy i ja nie mam sobie nic do zarzucenia, a moja napaść jak to byłeś łaskaw określić, nazwę wtedy przyjacielską uwagą zaprawioną słodkim usmiechem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 14:37 wyobraz sobie, ze to moze byc jakis mlody czlowieczek, wlasnie zatrudniony, ciezko przestraszony, nadrabiajacy mina ..... cos uslyszal, nie rozumie i szuka ratunku ..... Moze skupmy sie raczej na szanownych prezesach wielkich spolek, ktorzy trzymaja 3 dobre posadki i po odkryciu tego z niewinna minka mowia, ze nie wiedzieli albo ze mysleli .......... takiej glupoty czy bezczelnosci to ja juz nie znosze. A o zatrudnianiu w ministerstwach roznych doradcow czy asystenow o watpliwych kwalifikacjach wiele slyszalam. to chyba wsio, pozdrawiam Cie Strachu i dobrego weekendu zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:43 rozbroiłaś mnie uwagą o biednym przestraszonym pracowniku Ministerstwa...wybacz, ja juz wyzbyłam się empatii, a nauczyło mnie tego okrutne zycie i fakt, że sama musiałam zawsze dbać o siebie, stąd być może i mój zdeklarowany brak litości dla niekompetencji...mimo pseudoakademickiej dyskusji z pazurem jaka nam się tu rozwinęła, z miłą chęcią odwzajemniam życzenia weekendu miłego i słonecznego :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszek Re: human resources IP: 149.156.49.* 14.08.03, 14:49 a myslalam ze jestes duzym chlopem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:55 jestem duuużą dziewczynką, dziewczynki też potrafia być złośliwe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: human resources IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 14:58 Gość portalu: strach napisał(a): > jestem duuużą dziewczynką, dziewczynki też potrafia być złośliwe :-))) Podobno strach ma wielkie oczy. Duza dziewczynka, duze dzyndzymisie. Mala dziewczynka, siodemka wklesla.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: human resources IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:04 ująłeś sens wyśmienicie...bój się, w dzieciństwie bawiłam się laleczkami voo- doo :-))) a tak by the way...pysznego słońca wszystkim na weekend, szczerze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś