Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lubelszczyzna

15.09.03, 06:33
    Dlaczego na całe województwo lubelskie jest tylko 9 ogłoszeń o pracę? i to
    przez tydzień...
    Obserwuj wątek
      • jetbang Re: Lubelszczyzna 15.09.03, 08:36
        To przyjedź i zobacz co się dzieje w Lublinie!!!

Totalny zastój!!! U nas buduje Warbud, Miteks a lubelskie spółki mimo iż
        tańsze to przetargów nie wygrywają!!!

Tu rządzi LPR + PiS z przewagą tego pierwszego!!!

Mamy sporo pokropków i świąt kościelnych. Zamiast nowych firm powstają nowe
        pomniki i tablice pamiątkowe!!! Składa się wieńce i kwiaty.

Na stronach UM w dziale wkrótce są informacje o kolejnych odpustach a nie
        koncertach i imprezach. !!! O koncertach dowiadujemy się pocztą pantoflową !!!

tereny inewstycyjne w Lublinie (kilkuhektarowe działki) idą dla Arcy papy
        życińskiego za złotówkę!!! Teroretycznie pod budowy sakralnych obiektów!!!

Idea budowy lotniska spełzła na niczym ze względu na kolonie susłów
        perełkowatych.

Biuro wystaw artystycznych dostaje tyle samo a moze nawet więcej kasy niż jest
        przeznaczone na budowę dróg.

Zapraszam na forum lubelskie, tam możesz poczytać nt tego co się dzieje w
        lublinie!!!

Acha mamy najdroższą komunikacje i najdroższą wodę w Polsce.

Totalne zadupie!!! Więc mnie nie dziwi że tu nie ma pracy!!!

Pozdrawiam!!!
        • maruda13 Re: Lubelszczyzna 17.09.03, 07:13
          akurat mieszkam na lubelszczyźnie, kilkanaście km od Lublina. Zgodzę się z Tobą
          poza jednym zdaniem: "Idea budowy lotniska spełzła na niczym ze względu na
          kolonie susłów perełkowatych." - idea budowy lotniska -spełzła na niczym ze
          względu na brak pieniędzy niezbędnych do budowy a dla mnie cały ten szum wokół
          lotniska wygląda jak idea napchania sobie kieszeni przez Zarząd spółki. Co mogę
          powiedzieć - mamy takie władze jakie sobie wybraliśmy i nie jest to ich
          pierwsza kadencja... Mój post był jakby próbą zwrócenia uwagi reszty Polski na
          to, że na ogół nie jest tak, że my nie chcemy pracować (coraz częściej wpisy
          typu - "Ci bezrobotni są poprostu leniwi!!!"). Każdemu takiemu pracodawcy mogę
          zaproponować przeniesienie się tutaj i przekonanie się jak to jest poza
          Warszawą. Niech zobaczy na jakie poświęcenia są gotowi ludzie tutaj. Na
          lubelszczyźnie najważniejsze nie jest załatwienie sobie pracy po znajomości -
          tutaj trzeba mieć znajomości, aby dowiedzieć się o ofercie pracy (dla najmniej
          ustawionych - oferta dla sprzedawcy, sprzątaczki) gdyż większość ofert
          funkcjonuje poza oficjalnym obiegiem. Pisanie o pracy na studiach i zdobywaniu
          praktyki we mnie wzbudza śmiech przez łzy - ja czekam na bezpłatne praktyki już
          od czerwca i najprowdopodobniej w listopadzie może się dostane... o
          zatrudnianiu studenta zaocznego pracodawcy nie chcą nawet słyszeć - o dziennych
          już nawet nie wspomnę. W Lublinie kilka wyższych uczelni, studentów tysiące,
          bardzo duży procent z nich ma duże kwalifikacje. Jakoś nikt nie wpadnie na to,
          aby to jakoś wykorzystać, aby zrobić z Lublina "zagłębie intelektualne" - może
          to byłby dobry pomysł na Wschód Polski?. Przecież nie tylko w Wwie mieszkają
          mądrzy ludzie. Ciekawa jestem także jaka jest różnica w kosztach utrzymania w
          Wwie i Lublinie. Co jest tam droższe? Niby supermarkety mamy te same a z tego
          co widzę to foldery reklamowe z Leclerca są takie same i w Wwie i Lublinie,
          bilety MPK i woda podobno w Wwie tańsza, więc jak to jest z tymi kosztami
          utrzymania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka