Gość: dr Samo Zło IP: *.um.opole.pl 24.09.08, 07:55 Stażystka i dostaje 1300? Ciekawe. To o prezentach i drobnych sumach w ramach za pomoc Pani Specjalistki od funduszy unijnych, też było dobre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taki-jeden A płace w ZUS? IP: 88.220.91.* 24.09.08, 08:52 to też budżetówka, absolwent po prawie może liczyć na 1300 zł brutto a wymagania duże, więc w dużych miastach ludzie uciekają z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praccwnik zus Re: A płace w ZUS? IP: *.globalconnect.pl 24.09.08, 13:28 no wlasnie, odpowiedzialnosc ogromna, pracy jeszcze wiecej a zarobki rzenujace, lewdo na oplatystarcza, juz nawet nie marzac o zaplaceniu kolejnej raty kredytu hipotecznego, jedyny malutki plusik to ze praca jest stala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Ludek w Polsce tego nie rozumie IP: 88.220.91.* 24.09.08, 16:29 może za wyjątkiem byłych pracowników - jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusmenka Re: A płace w ZUS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 16:56 Odpowiedzialność ogromna, zwłaszcza jak potwierdza się zarobki ludzi do zasiłków, czy emerytur, ale za to co się nasłuchamy przez telefon od tzw klientów to powinniśmy się płacone dodatki szkodowe czy coś takiego... Zaczynałam od 800 netto a teraz po 5 latach pracy zarabiam 1600. A mam dwie specjalności na studiach ekonomicznych skończone i dwa jężyki. Jedyne co mnie trzyma to stabilizacja i pewność tego, że po wychowawczym będę miała gdzie wrócić. Pensja starcza na opłaty i waciki. Gdyby nie mąż to nie wiem gdzie byśmy mieszkali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: A płace w ZUS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 17:38 a moze wolisz po studiach pracowac w biedronce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Prawie każda Polka jest zależna od porfela męża IP: 212.191.172.* 13.04.09, 16:50 Gość portalu: zusmenka napisał(a): > Gdyby nie mąż to nie wiem gdzie > byśmy mieszkali. Gdyby nie mąż to mieszkałaby pod mostem. Kobiety, gdzie wasz honor i wasza niezależność?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Prawie każda Polka jest zależna od porfela mę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 17:11 Honor i niezależność w tym kraju? Będąc kobietą? Na jakim świecie Ty żyjesz? Czy wiesz jakie są różnice w płacach na tych samych stanowiskach, zależne niestety od płci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: A płace w ZUS? IP: 82.160.117.* 05.05.09, 21:44 ZUS ma tak spapraną opinię, że to totalny obciach tam pracować...ci co tam robią to naprawdę mają zacięcie do tej roboty. pracować w najbardziej znienawidzonej instytucji w polsce...ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Urzędnik IP: *.miasto.gdynia.pl 24.09.08, 09:42 Jestem tym rzecznikiem prasowym z Gdyni, którego zarobki sa podane w sondzie. Info zbierała u mnie młodziutka dziewczyna i to moze tłumaczyc błąd, jaki sie znalazł w tej informacji. Otóz ja otrzymuje na reke 4200 zł - w sumie razem z dodatkami!!! Jak wiadomo - prawie, czyni róznicę. Poprawka ta to dla tych, którzy zazdroszcza i dla tych którzy współczują;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Urzędnik 24.09.08, 19:00 Bardzo mnie ubawiła ta wymagana 24 godzinna dyspozycyjność rzecznika. Jedna z lepszych fuch w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędniczka Urzędnik IP: *.pl.mediaplanning.com 24.09.08, 11:57 Pracownik w Powiatowym Urzędzie Pracy w Zduńskiej Woli. Studia wyższe, umowa na czas określony. Po drugiej umowie na czas określony przymusowa miesięczna przerwa w zatrudnieniu.1126 zł brutto + trzynastka i nic więcej. Dodam praca ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Urzędnik IP: *.um.warszawa.pl 24.09.08, 12:15 Prównanie zupełnie bez sensu, bo trezeba by wziąć pod uwagę ludzi na tych samych stanowiskach i z tym samym stażem. Rzecznik prasowy w urzędzie miasta Warszawy zarabia co najmniej tyle co ten w Trójmieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Urzędnik IP: *.um.szczecin.pl 24.09.08, 13:01 Urządnik 1500zł od 6 lat bez podwyżki możliwe talony na dzieci 80 zł , obecnie mase debetów szuka 2 etatu Odpowiedz Link Zgłoś
krolowazla Urzędnik 24.09.08, 15:03 27 lat, 5 lat stażu pracy, samodzielne stanowsiko - na ręke 1100 zł - szukam pracy. Urząd sam w sobie nie jest zły. Urlopy, zwolniena lekarsie, wypłata na czas, dni wolne - ale te zarobki to żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:44 i gdzie Ty znajdziesz prace?, z takim doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad To nieźle mają! IP: *.crowley.pl 24.09.08, 15:05 Dobre zarobki! Za ich pracę to powinni mieć minimum a nie po parę tysięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resorak Urzędnik IP: *.broker.com.pl 24.09.08, 18:32 29 lat, księgowość, fundusze unijne, 8 godzin pracy dziennie, na ręke 1590 zł po 1,5 roku pracy plus 400 zł premii kwartalnej brutto, trzynastka, nagroda roczna ok.1000 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
francis_budda To rzeczywiście marnie. 24.09.08, 19:54 30 lat, Warszawa, specjalista w agencji rządowej: pensja: 4100 pln brutto (+ trzynastka) premia kwartalna: 2500-3000 pln brutto premia roczna: 1500-4000 pln brutto Firma dofinansowuje studia podyplomowe i wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Tym nierobom maxymalnie dac minimalne:) IP: *.40.155.254.sub.mbb.three.co.uk 25.09.08, 03:12 Tym nierobom maxymalnie dac minimalne:)--chetnych i tak zawsze bedzie na peczki!!!ok1100 powinien kazdy pracownik zusu,us i innego srusu dostawac!!To moje pieniadze i niechce dawac tym nierobom!!! Obnizac,obnizac,obnizac,obnizac!!!Wogole te sondy samieszne ale jedno prawdziwe--nauczyciele i urzedasy -niby tak zle maja A NIKT (szczegolnie nauczyciele)niechce zmienic zawodu i sie trzymaja jak tonacy brzyty--znam dobrze temat-znam mnostwo nauczycieli---teraz jest walka o kazdy stolek-doslownie na smierc!!! Kablowanie,niszczenie,,straszenie to nirma.....Za to"bogaci"tu budowlancy i inni fizole ciagle zmieniaja prace i ciagle uciekaja masowo za granice!!!Ciekawe czy majac 3000zl w pl pojedzie do UK zarabiac tez 3000zl (6-7f-tyle ma robol wykwalifikowany z stazem w UK z slabym jezykiem,niewykwalifikowany 5,52..Na tydzien 200fodjac dojazdy,zarcie,rent-wychodzi zero)Prawda taka ze na budowach placa od 900-1200zl zwyklym i 1100-2500zl specom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Tym nierobom maxymalnie dac minimalne:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.08, 17:48 gdyby nie nauczyciele -te nieroby, to byś ani nie przeczytał, ani nie napisał nic na tej stronie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc pensje nauczycieli coraz wyższe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.08, 13:03 tylko standardy kształcenia coraz niższe... Ja nie wiem, jak u was, ale z mojego liceum na studia nauczycielskie szły największe palanty, które nie dostały się na inne studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOCHA Re: Tym nierobom maxymalnie dac minimalne:) IP: *.cpe.marton.net.pl 01.10.08, 08:42 Ale jak się przychodzi do urzędu to się wymaga, żeby była miła obsługa, szybka. Sorry, ale jak taki urzędnik pomyśli ile zarabia to się nie chce już nic. A robotę za urzędnika nie zrobi nikt, musi wykonać to co do niego należy. Dlaczego nie mamy wg ciebie zarabiać więcej, bo co? A ty co takiego robisz, jestem bardzo ciekawa? Co ty robisz takiego pożytecznego dla nas wszystkich, bo ja akurat dla was dużo robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Tym nierobom maxymalnie dac minimalne:) IP: 82.160.117.* 05.05.09, 21:52 urzędników jest za dużo, to kolega chciał wyrazić ale nie potrafił. do tego FATALNE zarządzanie. jeden ma roboty od groma, drugi leży do góry brzuchem i gó... robi. Za to psuje opinię innym. Można by z 1/3 - cią zwolnić (bo pasożyty nic nie robią), 1/3-ciej zmienić stanowiska i zakres obowiązków (udają że pracują) aby pomóc kolejnej 1/3 - ciej który faktycznie pracuje. Wiem coś na ten temat z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusmenka Re: Tym nierobom maxymalnie dac minimalne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 17:01 Jak tak myślisz to zapraszam do mojej instytucji zobaczymy czy po tygodniu nię będziesz mieć dosyć. Nierobie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Urzędnik 25.09.08, 19:40 faktycznie zestawienie troche bez sensu. inne place sa w administracji rzadowej, inne w samorzadowej, a inne na poczcie :) swoja droga, co za inteligent uznaje pania z okienka pocztowego (z calym szacunkiem dla jej pracy) za urzednika?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astoris Re: Urzędnik IP: 88.199.11.* 02.02.09, 12:58 sama nazwa na to wskazuje... URZąD POCZTOWY, aTy gdzie pracujesz skoro o tym nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Urzędnicy do strajku IP: *.cpe.marton.net.pl 01.10.08, 07:47 Jak wszyscy to wszyscy, ale jak zwykle nikt:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędniczka Urzędnik IP: *.ms.gov.pl 23.12.08, 13:58 Urzędniczka mianowana, dwa fakultety, robię trzeci, dwa języki obce b. dobrze, dwa - podstawy, ze wszystkimi dodatkami ok. 4000 zł. na rękę, praca przy projektach funduszowych. Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponocnejzmianie Re: Urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 09:48 I w godzinach pracy się w tym ministerstwie skarbu opierniczasz na forum zamiast pracować. Nic dziwnego, że o urzędnikach poźniej mają złe zdanie. Urzędnik pracujący przy funduszach UE, jeśli płace są dofinansowywane z PT, zarabia dobrze, wcale nie 1500, to, że skończył studia podyplomowe w zakresie funduszy niewiele znaczy, niezbędna jest praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. I taki człowiek jest na wagę złota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:40 i jak dlugo jeszcze te projekty funduszowe beda?, do 2013??? i co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ror Re: Urzędnik IP: *.CNet.Gawex.PL 07.05.09, 01:53 Gość portalu: marta napisał(a): > i jak dlugo jeszcze te projekty funduszowe beda?, do 2013??? i co dalej Kontrola realizacji projektów, zestawienia, statystyki i ... kontrola, kontrola, kontrola ...... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marks Urzędnik IP: *.chello.pl 04.05.09, 21:34 ...studia prawnicze, podyplomówka w toku i uciekam, i powiem wam , że nie z uwagi na pensje ale na atmosfere, sfrustrowane 50 latki, które się zachowują jakby pozjadały wszystkie rozumy, ploty na porzadku dziennnym,a nasz prezydent pieknie mowi o menadzerach samorzadnosci i o wysokim odsetku osob z wyzszymi studiami tzn. ma na mysli tych ktorzy skonczyli liicencjat na prywatnej sorbonie albo ogolniak w Przeworsku:) jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej w mysl zasady P. E. Gierka, pomalujmy trawe na zielono.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Urzędnik IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.09, 22:31 a pracowałeś kiedyś poza urzędem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ror Re: Urzędnik IP: *.CNet.Gawex.PL 07.05.09, 01:48 Jeżeli finansują Ci podyplomówkę i podpisałeś "kwity o odpracowaniu" to nie mów że uciekasz, bo sfrustrowane panie życzliwie utrudnią ci odejście. Okaże się, że jesteś niezastąpiony! Przedstaw odejście jako b.niekorzystne dla Ciebie to 50tki się nieuaktywnią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marks Urzędnik IP: *.chello.pl 05.05.09, 18:19 NNiestety a moze stety - Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Urzędnik IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.09, 20:15 więc jako osoba pracująca i w urzedzie i w miedzynarodowych firmach prywatnych (w tym w Hamburgu), doradzę Ci trzymaj sie pracy panstwowej, jestes po prawie, startuj na aplikacje... , u "prywaciarza" nie jest różowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marks Urzędnik IP: *.chello.pl 06.05.09, 19:03 zamierzam na radcowska przede mna 4 miesiace wyterzonej nauki mam nadzieje, że sie uda, hmm ale wiesz co innego poziom intelektualny urzednikow w warszawie czy na stanowiskach zwiazanych z pozyskiwaniem funduszy europejskich, a co iinego babek starych jak wegiel pracujacych od poznego Gierka w Urzedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Urzędnik IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.09, 21:47 trzymam kciuki za Ciebie, daj znac jak poszlo Odpowiedz Link Zgłoś