marchula 30.10.04, 16:08 Namalowalam obrazek, odczekalam 24 godziny, ale on nie chce sie od folii odczepic. Podejrzewam, ze farbka byla polozona zbyt cienko. Czy to moze byc jedyny powod? m Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muza24 Re: window colors 30.10.04, 16:13 spróbuj lekko zwilzyć obrazek (ja maczam palca w wodzie, tak żeby był wilgotny) - możesz spróbować wilgotną gąbka. Powinno pomóc. Odpowiedz Link
caltha5 Re: window colors 30.10.04, 17:32 Ja podważam delikatnie ze wszystkich stron cienkim, płaskim nożykiem do tapet, wtedy łatwiej obrazek ściągnąć z folii. Odpowiedz Link
dczeraniuk Re: window colors - folia 30.10.04, 21:22 Jesli moge cos doradzic to najlepiej odchodzi od folii ktora jest troche chropowata - jak np koszulki do dokumentow takie niezupelnie gladkie. Niektore farbki kiepskiej jakosci tak wlasnie maja ze nie chca sie odklejac, wtedy maluje nimi na chropowatej powierzchni, ale zdjac je pozniej z okna ... Pozdrawiam Dorota Czeraniuk Odpowiedz Link
marchula Re: window colors - folia 30.10.04, 21:41 Byc moze moje farbki sa rzeczywiscie nie najlepszej jakosci. Przyznaje, ze byly bardzo tanie, ale uznalam, ze na poczatek wystarcza. Okazuje sie, ze to nei byl najlepszy wybor Dziekuje m Odpowiedz Link
akinomlegov Re: window colors 30.10.04, 22:50 Mialam kiedys problem z oderwaniem gwiazdek z okna - pomogla suszarka do wlosow. Pod wplywem ciepla motyw "gumowieje" i jest go latwiej zdjac. Akinom Odpowiedz Link
maptysia Re: window colors 06.11.04, 18:05 Rzeczywiscie trzeba wybrac odpowiednia folie, ja polecam nawet gladkie "koszulki", ale cieniutkie, do sztywnych -farby przylepiaja sie bezpowrotnie, ale i na te przylepione mam sposob - wycinam je i wieszam maluchom na lampie itp. lub po prostu robie z nich kartki okolicznosciowe - ostatnio maluchy wreczaly takie swoim paniom na Dzien Nauczyciela. Naprawde, byly nimi zachwycone. Pozdrawiam i zycze ciekawych pomyslow. Odpowiedz Link
mroczna_panna Re: window colors 06.11.04, 18:21 Mam nadzieję,z ę jakośodkleisz to malowidło. A powiedz ile kosztowały te "tanie" farbki i jakiej są firmy?? Bo ja też bym chciała jakieś tanie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marchula Re: window colors 06.11.04, 19:00 Hej! Tamtego dzieła nie odkleiłam, ale zmieniłam folie i teraz wszytsko idzie swietnie. Okazalo sie, ze farbki nie sa takie zle. Nazywaja sie Window Colors, firma Fine Arts i ja kupuje za 3,50. Po zmianie folii wpadlam w szal i maluje bez przerwy (szkoda, ze to schnie tak dlugo). Wzorow na window colors na stronkach jest raczej malo wiec z powodzeniem korzystam z propozycji dla witrazy. Tylko gdzie ja to wszytsko poprzyklejam...? Odpowiedz Link