Dodaj do ulubionych

naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;-(

28.11.04, 19:03
nie wiem co robie żle ! nie mam napieru do prasowania specjalnego (moze
wiecie gdzie to kupic?) ale pisze ze mozna uzyc pergaminowego odpowiednia
strona ! ale nic to nie dało ! zamiast do bluzeczki przygrzalo sie do
papieru! a potrzebuje na urodziny bratanicy zrobic jej koszulke ! help
Obserwuj wątek
    • anek.anek Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 28.11.04, 20:40
      Taki papier można kupić choćby w sklepach z komputerowymi akcesoriamismile
      Albo w Office Depot, albo w MediaMarkt.
      Podejrzewam, że w większości hipermarketów też taki papier znajdziesz.
      • myladygoha dzieki a mozesz mi podac jakas nazwem firmy 28.11.04, 22:23
        i jak taki papier nazywa sie fachowo?? Musze zdazyc na 2 grudniawink
        • anek.anek Re: dzieki a mozesz mi podac jakas nazwem firmy 29.11.04, 10:06
          Nie mam zielonego pojęcia. Nie mam niestety już żadnego opakowania w domu.
          Ja po prostu tłumaczyłam obrazowo. Zawsze kupuję takie rzeczy w Officedepot
          albo MediaMerkt, bo są tam i tańsze, i przede wszystkim SĄ, a ekspedienci znają
          się na rzeczy.
          Zapytaj po prostu o papier do naprasowywanek na T-shirty. Pytanie tylko czy
          bęziesz robiła na tym nadruk drukarką, czy sama chcesz coś narysować? Nie wiem,
          czy jest jakaś różnica w papierze, ale wtedy na pewno będziesz musiała posiadać
          odpowiednie kredki czy inne mazidłosmileAle to to ja już nie wiem gdzie kupić.
    • kasiaba1 Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 29.11.04, 10:35
      Przepraszam że się wtrącam, zajrzałam bo tez chciałam spróbować Texitile
      Transfers smile
      Wybaczciesmile
      Wy , dziewczyny się po prostu nie zrozumiałyście:
      Jedna z Was pytała o to:
      www.creativehobby.pl/faqdesk_info.php?faqdesk_id=8&osCsid=231de996fa7cf3430161ebea501cc482
      a druga odpowiedziała o takim specjalnym papierze, na którym robi się nadruk
      drukarką, a potem to naprasowuje np. na koszulkę

Niestety, ja Textile transfers jeszcze nie robiłam, więc nie mogę pomóc, mam
      tylko takie pomysły że może dłużej wysuszyc motyw, albo poszukać jakiegoś bardzo
      gładkiego papieru do pieczenia
      Pozdrawiam
      • anek.anek Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 29.11.04, 10:49
        no, to ja przepraszamsad(
    • ka_thy Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 29.11.04, 11:33
      A kalka techniczna?
      • myladygoha Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 29.11.04, 11:46
        Dzieki za odzew ! probowałam roznych rzeczy i zawsze to samo ! ide po sklepach
        pochodzic moze w mojej malej miescinie dostane cos crying
        motym namalowalam juz 5 razy i zawsze zostaje na papierze ! choc schnął 2
        dni ! a przynajmniej 1 ! sama juz nie wiem ! crying bede probowała
        • kasiaba1 Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 29.11.04, 11:53
          No to może głupie...
          ale skoro zostaje na papierze, a do koszulki się nie przyprasowuje, to może go
          odwrócić...
          • myladygoha ;-) juz odwracałam i to samo ! 29.11.04, 12:38
            a pod wpływem ciepla ta wierzchnia strona robi sie ładniejsza ! gładka ..
            ale i tak lest to na papierze ! a nie na bluzeczce !
            a do 2 grudnia nawet nie zdaze kupic na creativie zestawu w ktorym jest ten
            oryginalny papier ! a u mnie w sklepach nie ma !- wcale zreszta nie ma takich
            sklepow !
            • ka_thy a jakie masz te farbki?? 29.11.04, 12:46
              Interesują mnie takie farbki, w Lidlu od najbliższego czwartku ma być w
              promocji zestaw do tkanin, mam nadzieję, że będą one typu transfer.
              • myladygoha Re: a jakie masz te farbki?? 29.11.04, 13:46
                ja dokładnie takie ale maly zestaw - bez oryginalnego papieru do zaprasowywania
                a w tych co masz kupic jest ? ile bedzie kosztował ! ???
                u mnie niestety nie ma tego sklepu ! - zreszta zadnego specjalisttycznego a
                wyjazd teraz odpada ;-(
                • myladygoha Re: a jakie masz te farbki?? 30.11.04, 14:14
                  poddaje sie ! nie wiem co jest nie tak ! ale robiłam juz z 2 stron i 1 i wiele
                  innych kombinacji ! i nic ! nie ma jej na koszulce ! zapytam jeszcze na innym
                  forum !ale jak sprobujecie tymi z tego Lidla to napiszcie jak wyszlo ! bo
                  widzialam na stronie ich ze sa w tubkach - wiec pewnie to ten sam typ farb
                  • ka_thy Re: a jakie masz te farbki?? 30.11.04, 14:54
                    Przyjrzałam się reklamówce, sa to farbki do naprasowywania. Czytałam też dzis
                    na stronie Creative Hobby, ze można przyprasowywac używając papieru do
                    pieczenia. Potem wszystko musi ostygnąc i dopiero mozna zdjąć papier. Tak
                    robisz? Aha i widziałam, ze koszulka musi być już uprana - pozbawiona apretury.
                    • myladygoha Re: a jakie masz te farbki?? 30.11.04, 17:46
                      dokładnie ! tak robie ! na pranej bawełnianej ! czekalam az wystygnie i dalej
                      nic ! chyba jakies mam lewe rece !;-( napisz jak Ci poszło z tymi z lidla !
                      dzis uzulam tego specjalnego papieru juz natluszczanego ! i tez nic! ;-(( a
                      obiecalam bratanicy na urodziny ! i ciocia wyjdzie na swinke !
                    • myladygoha Re: a jakie masz te farbki?? 30.11.04, 17:48
                      a Ty uzywałas jakichś innych do materiałów ? np. te blow up? albo inne ??
                      teraz kupie tylko cos sprawdzonego !
                      te w Lidlu sa po 25 ml a w certive po 50 ml ! wiec w sumie wychodza taniej -a
                      ale ja mam z nimi straszny problem jak widac ;-( poł poszlo juz a nic nie
                      zdziałałam
                      • ka_thy Re: a jakie masz te farbki?? 01.12.04, 10:44
                        Używałam jedynie takich, którymi się maluje po tkaninie. Teraz zamierzam kupić
                        ten zestaw z Lidla.
                        • myladygoha Re: a jakie masz te farbki?? 01.12.04, 17:10
                          ja tez takich uzywalam i byly ok ale ciezko mi sie maluje a chcialam male
                          motywy ! ale jak widac nic z tego !
                          Napisz prosze jak Ci poszlo -Powodzenia
                          • anek.anek Re: a jakie masz te farbki?? 01.12.04, 17:22
                            Do takich klasycznych farbek na tkaninę warto dokupić sobie sito na ramie.
                            Podzwoń po naświetlarniach albo druakrniach sitodrukowych. Będziesz musiała
                            dobrać gramtaurę sita (wielkość oczek).
                            Warto o tyle, że sito zatrzymuje nadmiar farby i można namalować nawet całkiem
                            małe szczegóły. A, no i chodzi oczywiśte o czyste sito, takie nie "wypalone".
                            To pewnie raczej na przyszłość, bo teraz pewnie ci się śpieszy...
    • fridolino Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 01.12.04, 17:58
      a moze by tak ze tak to brzydko ujme od dupy strony
      moze to co namalowalas i jest na papierze seskanuj i wydrujuj na tym
      latwodostepnym papierze do drukareksuspicious
      i przyprasujsuspicious
      Kamila
      • myladygoha Re: naprasowywanki-! Textile Transfers-problem ;- 02.12.04, 09:48
        dzieki !skaner mam, ale nie mam drukarki ! ;-(( zadnej i nie mam pojecia o
        drukowaniu! ale napiszcie jaka drukarka musi byc zebym mogla takie cuda robic
        bo moze bym cos kupiła ! i co jeszcze potrzeba HelP wink
        • kasiaba1 Pomoc nadciąga... 02.12.04, 10:21
          Kotuś...
          drukarka- zwykła
          Papier- specjalny.
          A tu wątek, z tego forum:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=17284916&v=2&s=0
          w środku jest nawet link do instrukcji jak to dokładnie zrobić
          Ale ta Twoja bratanica ma szczęście z taką ciocią!
          • ka_thy Re: Pomoc nadciąga... 02.12.04, 11:03
            Drukarka musi być plujka. Ale żeby dla jednej wprasowanki kupować drukarkę ....
            • kasiaba1 Re: Pomoc nadciąga... 02.12.04, 11:27
              No tak, atramentowasmile
              Ja nie myślałam że sobie ktoś lasera fundnie smile
              • ka_thy Re: Pomoc nadciąga... 02.12.04, 11:51
                No, są jeszcze igłowe, ja mam taką, ale chyba się ich już nie sprzedaje smile
                • kasiaba1 Re: Pomoc nadciąga... 02.12.04, 12:12
                  Myślę że się sprzedaje...
                  Wszystkie paragony i rachunki na papierze przebitkowym, chyba igłami się stuka.
                  Ale ju·ż trochę inaczej to hałasuje niz kiedyś smile
                  • myladygoha Re: Pomoc nadciąga... 02.12.04, 13:19
                    dzieki ! ide najpierw zobaczyc czy dostane u siebie taki papier ! urodzinki
                    przelozone na sobote to bym zdazyła wink

taka mogłaby byc www.allegro.pl/show_item.php?item=36047688
    • ka_thy Zestaw z Lidla - teraz ja mam problem 07.12.04, 09:40
      Kupiłam zestaw farbek z Lidla i okazało się, ze jest to pięć jednakowych
      farbek, jednakowych nie w sensie koloru ale zastosowania. Nie ma jako takiej
      konturówki. I mam problem z namalowaniem konturu jakiegokolwiek wzoru ze
      szczegółami, bo farbki te po prostu się rozlewają. Malowałam farbkami
      witrażowymi, tam konturówka jest gęściejsza i trzyma kształt. Myślałam, ze moze
      rodzaj folii na której maluję ma znaczenie, ale tak samo farby sie rozlewają na
      oryginalnej folii jak i na koszulkach do dokumentów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka