Dodaj do ulubionych

window color- kraków

01.12.04, 08:10
dzien dobry smile
pozwalam sobie powtorzyc moj post, bo poprzedni chyba gdzies sie
zawieruszyl wink gdzie kupie w Krak. pojedynczo! farby window color/art? W
pojemnosciach ok 80 ml i za cene, ktora nie zwala z nog?
Jakos w moich okolicach [trasa do i z pracy to okolice wielickiej i aleji
pokoju a domowe okolice to rondo mlynskie, mogilskie, polsadu] nic nie widze :
(
aha, czy mozna laczyc ze soba farby roznych producentow?- potrzebuje po
prostu uzupelnic zestaw z LIDLa o brakujace kolorki smile
Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: window color- kraków 01.12.04, 10:42
      Strzelam - w sklepie dla plastyków na Strowislnej albo w Lewiatanie na
      Librowszczyźnie. W Lewiatanie na pewno sa takie farbki w zestawach, nie wiem
      czy również na sztuki. Jak się dowiesz daj cynk bo tez chcę uzupełnić swój
      zestaw z Lidla.
      • aniaiewa Re: window color- inne kolorki 01.12.04, 17:07
        Dziewczyny,
        Ja troche w innym temacie, poniewaz zupelnie nie wiem gdzie mozna kupic farbki
        WiCo w Krakowie, za to wiem ze mozna doskonale je ze soba mieszac i otrzymywac
        rozne inne, potrzebne kolorki Najprostszy sposob to na malowanej powierzchni
        wypuscic kropelke jednego koloru i kropelke drugiego i wymieszac wykalaczka
        Jezeli potrzeba wiecej farbki to mozna wymieszac np w kieliszku i potem nanosic
        pipetka (chyba tak to sie nazywa???) Czyli teoretycznie potrzebujecie trzy
        podstawowe kolory Ja czasami tak robie, co nie oznacza ze nie kupuje tych mniej
        podstawowychsmile Po prostu robie tak kiedy jakis kolor potrzebny mi jest "na juz"
        albo kiedy brak funduszysmile
        Pozdrowka i milego malowania
        Ania
        • greglis Re: window color- inne kolorki 01.12.04, 20:04
          Też maluję tymi farbami.Ale ich nie mieszam,nie wiem jak Wasze ale moje przed
          wyschnięciem wyglądają zupełnie inaczej i nawet wzornik sobie zrobiłam jak
          wyglądają po wyschnięciu.Więc jak tu jeszcze mieszać kolory.Toż to loteria
    • ebdytka Re: window color- kraków 01.12.04, 18:02
      Witajcie!Ja dziś nabyłam farby window color w zestawie i na sztuki w centrum
      przy ulicy Sławkowskiej, na rogu od strony plantów,na skrzyżowaniu z
      Pijarską,sklep nazywa się jak dobrze pamiętam Szał plastyków,obok kiosku z
      gazetami.Ceny przystępne.Jest tam dość duzy wybór.Mam nadzieję,że znajdziesz
      cos dla siebie.Pozdrwaiam.Elzbieta
      • kjkk Re: window color- kraków 01.12.04, 19:18
        dziękuje Dziewczyny, swietnie wiesci! smile
        ebdtko, ile kosztowaly te pojedyncze kolory?- zdradz prosze smile
        • ebdytka Re: window color- kraków 01.12.04, 23:14
          Oops zapomniałam wczesniej napisać.Otóż za buteleczkę 80 ml zapłaciłam
          4,50.Niestety nie zdążyłam jeszcze wypróbować więc nie moge nic o nich
          powiedzieć.Ale na Starowiślnej były w podobnej cenie.Pozdrawiam
    • kjkk KOMPLETNA KATASTROFA - HEEEELP 02.12.04, 17:55
      O boszsz, wyslalam rodzicieli do tego sklepu Szał.
      Z karteczka, z dokladnym opisem o co mi biega. Pani w sklepie dala im karteczke
      i sprzedala ...
      farby IDEA VETRO 60 ml pojemnosci, po 10 zł sztuka!!!
      sa w sloiczkach takich jak kiedys atrament do pior wiecznych czy tusz
      kreslarski, z opisu wynika ze sa do szkla i przezroczystego plastiku, nie mam
      zielonego pojecia, czy maja takie same wlasdciwosci, jak te o ktore mi
      chodzilo, bo i tak nie wiem, jakbym miala je stosowac- pedzlem niby czy jak??
      Jestem zalamana, na dodatek rodzice posiali gdzies paragon sad
      Pani ponoc twierdzila, ze to jedyne, ktore pasuja do opisu.
      heeelp-czy to wogole sa takie farby, do robienia "witrazykow" na koszulkach
      foliowych, zdejmowanych, do wielokrotnego przyklejania??
      • greglis Re: KOMPLETNA KATASTROFA - HEEEELP 02.12.04, 18:07
        No tak babka w sklepie wolała sprzedać droższe farby.Farby window color
        nazywamy też żelowymi i zawsze są sprzedawane w plastykowych buteleczkach z
        dziubkiem
        • kjkk o nieeee ;(( 02.12.04, 18:24
          k.... mać z przeproszeniem, co za krowa w tym sklepie!?!!?!!!

czyli te farby moge sobie .... wsadzic?

crying(
          • greglis Re: o nieeee ;(( 02.12.04, 18:27
            Możesz nimi malować szkło,ale wzoru nie ściągniesz.Możesz nimi malować również
            grubą folię i robić z nich witrażyki do okien.
            • kjkk źle, źleeee :( 02.12.04, 18:58
              na dodatek panna ze sklepu jest do odstrzalu, a odstrzal pewnie sie nie uda bez
              paragonu crying
    • kjkk melduję, że.... 05.12.04, 12:38
      ...pani sprzedawczyni sie zrehabilitowała wink wymieniła farby na te własciwe,
      niemniej granatowego koloru nie było, czerwony jest ale wychodzi na oknie i tak
      różowy sad aha, no i tworza sie bable z powietrzem, na tych z LIDLa nie ...

czy jest gdzies czerwony ktory wychodzi jak czerwony??
      • dgor window art 05.12.04, 13:26
        wypróbowałam sporo farbek z niższego pułapu cenowego i te są chyba najlepsze. W
        obrazkach malowanych innymi farbkami np robiły się dziurysad Niestety nie jestem
        z Krakowa ala w moim mieście kupuję je w Nomi - w Krakowie pewnie też jest. U
        nas są na stoisku z farbami do malowania ścian itp. niestety nie są najtańsze 7,
        35 ale są najlepsze. niezłe są jeszcze wesołe żelki i sporo tańsze ale nie wiem
        gdzie można je kupić na sztuki. Aha, w window art czerwony jest czeronysmile
        • kjkk dziękuję! 05.12.04, 19:21
          kurcze, NOMi w Krak. było, ale ze strony www.nomi.pl wynika, ze juz
          zniknelo! :\ a te farbki dokupione to wlasnie Wesole Zelki, kupione w ww
          sklepie Szał. Sztuka 5 zł
      • dgor a może tu... 05.12.04, 13:45
        są taniej niż w nomi ale dochodzi koszt przesyłki.... właśnie znalazłam
        www.creativehobby.pl/product_info.php?cPath=21_24&products_id=32
    • rzabacyklop Re: window color- kraków 17.12.04, 15:26
      Na ul.Szlak, zaraz za skrzyzowaniem z Krowoderska jest sklep papierniczy, ktory
      prowadza starsi panstwo. Chyba na przeciwko pralni ekologicznej Panda big_grin nie
      pamietam dokladnego numeru, ale ceny sa tu bardzo niskie.
    • asiar22 Re: window color- kraków 22.12.04, 00:59
      Są farbki Wesołe Żelki po 5 zł 80 ml w przejściu tym podziemnym jak się schodzi z ul. Westerplatte na dół do Dworca Gł., sklep bodajże nazywa się Pajacyk. Są też tam zestawy farbek i szablony. Widziałam też kiedyś w Empiku, ale tylko w zestawach. Pierwszy raz słyszę żeby w sklepach typu Lidl czy Lewiatan były.. trzeba się przejść i sprawdzić smile)
      Pozdrawiam smile
    • eqyw Najtaniej na Allegro 17.01.05, 11:21
      www.allegro.pl/show_item.php?item=38971804
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka