02.12.04, 13:36
czyli co? decoupage zajmuję sie od niedawna i nie wszystko jest jeszcze dla
mnie jasne. Jaki jest efekt użycia patyny?
Obserwuj wątek
    • dczeraniuk Re: patyna... 02.12.04, 15:24
      Powiem ci ze niewielki smile czy masz na mysli ta patyne z creativehobby? To taka
      farba, dosc przezroczysta i jasna, ktora mozna pociagnac ciemniejsza
      powierzchnie. Niby ma to byc postarzajace, ale mi sie nie widzi ... Po prostu
      mazniete farba wyszlo smile. Moglam rozcienczyc akrylowa i byloby to samo.
      • a19a24 Do Doroty! 02.12.04, 21:12
        Jak Ty dziewczyno znajdujesz czas, żeby każdemu doradzić i czytać tyle postów?;-
        )
        • dczeraniuk Re: Do Doroty! 02.12.04, 22:05
          Ja po prostu robie kilka rzeczy jednoczesnie smile. W pracy miedzy ksiegowaniem a
          odpowiedzia na telefon poczytuje sobie posty smile. A jak gadam przez telefon to
          czasami jedna reka cos tam wystukam i podpowiem smile
    • pepe27 Re: patyna... 02.12.04, 21:19
      Są patyny koloryzujące- ale transparentne- np, miedziana, antyczna zieleń; one
      tylko ciekawie zabarwią podstawowy kolor farby i pozwola uzyskać fajne efekty.
      Są patyny do stosowania na surowe drewno, np. patyna antyczna biel; spowoduje
      lekkie zsinienie drewna, przez to uzyskuje ono dużo starszy wygląd; ciekawy
      efekt jeśli nałożymy ją na odpowiednio zleżałe drewno. Patyny nanosi się
      najlepiej szmatką i po wyschnięciu poleruje.
      • dczeraniuk Re: patyna... 02.12.04, 22:08
        No wlasnie, intuicja mi podpowiada, ze nie wykorzystalam patyny do konca.
        Sprobowalam cos nia maznac i nic ciekawego mi nie wyszlo wiec odlozylam na
        przyszlosc do dalszych eksperymentow smile. Chwilowo musze trzymac sie
        sprawdzonych metod i farb, ale jak sie skoncza swieta ... smile poeksperymentuje.
    • pepe27 Re: patyna... 02.12.04, 22:13
      załączam fotkę zegara robionego patyną miedzianą.
      foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=31507&zid=377605&r=1
      • kerstin_wow Re: patyna... 02.12.04, 22:25
        po pierwsze, az sie boje spojrzec na niego bo na pewno mi sie spodoba i
        zachoruje na niego i bede musiala go zrobic a i tak mam juz pelno projektow

po drugie, prosze skoryguj link bo ten nie wchodzi a strrasznie chce go zobaczyc

Pozdrawiam
        • pepe27 Re: patyna... 02.12.04, 22:27
          może teraz
          foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=31507&zid=377605&r=1
          • galeriafilizanka buuu, gdzie ten link? 02.12.04, 23:14

• galeriafilizanka oto link do zegara: 02.12.04, 23:18
              dziewczyny jak wy kopiujcie linki ?! ja nie mam tam albumu, a znalazłem zegar,
              to pewnie on:
              foto.onet.pl/albumy/album.html?no=0&id=31507&zid=377605&r=1
              zobaczcie, że oba linki dość się różnią.... ech moje zakręcone Panie wink
              • pepe27 Re: oto link do zegara: 03.12.04, 00:25
                Masz rację, cóż pomyłki sie zdarzają.Ale te buu tak jakoś nie na miejscu.
                • galeriafilizanka pepe27, nie żartuj... 03.12.04, 01:01
                  "buuu" to rozpacz, że nie mogłem zobaczyć zegara, a chciałem i co tu jest nie na
                  miejscu?
                  • pepe27 do Rafała 03.12.04, 01:06
                    sorki, żlę cię zrozumiałam, a głupio mi się zrobiło, cóż, wszystko z pośpiechu
                    • galeriafilizanka do pepe27... 03.12.04, 01:14
                      tak myślałem smile Bo ja naprawdę chciałem zobaczyć ten zegar (było warto), a
                      zrozumiałaś zapewne, że buczę, bo dziewczyna nie umie linku wkleić. co to to nie
                      big_grin zawsze służę pomocą smile pozdrawiam big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka