Dodaj do ulubionych

Kolejny pomysł na Boże Narodzenie

03.12.04, 20:22
Tak sie czaiłam i czaiłam ostatnio z pytaniami o kleje do tekstyliów bo:
wpadałam na pomysł uszycia worków na prezenty ozdobionych decoupagem z
motywami światecznymismile oczywiscie kleju nie dostałam , ale dzisiaj
wypróbowałam na zwykłym haftgrundzie.Ogłaszam wszem i wobec,że się trzymasmile (
no chyba ,że jutro odpadnie hehe)oczywiscie nie mam cyfrówki ,żeby
pokazac,ale jak oddam klisze do wywołania, to nie omieszkamsmile
Obserwuj wątek
    • greglis Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 03.12.04, 20:30
      Trzymać się będzie napewno,ale obawiam się że do pierwszego prania sad
      • loriaan Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 03.12.04, 20:38
        traktuje to jako jednorazowe woreczki na prezentysmile więc,o praniu nie ma mowysmile
        a prezenty w czyms takim będa wyglądac oryginalniesmile)własnie uszyłam pierwszy z
        pomarańczowego materiału i z motywem dzwonków z gałązkamismile akurat buteleczka z
        jerzynowa nalewka własnej roboty się zmieścismile
        • qlka_79 Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 04.12.04, 11:52
          Loriaan, pozwolisz, że wkleje Twój świetny pomysł do banku prezentów!
          Nie wiem, czy dobrze sobie to wyobrażam, ale pomysł świetny - bardzo bym się
          cieszyła dostając prezent od kogoś w wykonanym przezeń woreczku...
          Myślę, że obdarowani sobie te woreczki zachowają.
          • loriaan Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 04.12.04, 15:11
            no jasne wklejajsmile juz mi własnie pare toreb czeka na prezentysmile zwiąże je
            tylko jakąs tasiemką złota albo czerwoną w kokarde i będziesmile) a uszyc cos
            takiego naprawde prosto , zszywam tylko po bokach i od spodu i gotowesmile)
    • toxicloki Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 10.12.04, 22:27
      czy moglabym poprosic o przepis na takowe?nie probowalam jescze decoupage`u -
      prosilabym w miare mozliwosci o opis co kupic i jak nalozyc... zdobylam ostatnio
      kilka metrow naturalnego lnu, zamierzalam zrobic z tego woreczki na przyprawki
      albo pot pourri, ale pomysl z workami na prezenty wydaje mi sie jeszcze
      lepszy...a maszyne mam i nie zawacham sie jej uzycwink))
      • loriaan Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 10.12.04, 22:41
        wykrajam dwa prostokąty odpowiedniej wielkości, na jednym z nich przyklejam
        motyw wycięty z serwetkismile do tego celu uzywam haftgrundu z creativehobby.
        warstwe na materiał, serwetka, pedzelkiem ją rosprostowuje i jescze raz
        pokrywam haftgrundem. gdy wyschnie zszywam 3 boki prostokątów, obrabiam. u góry
        też obrabiam. chowam prezent i zawiązuje sznurkiem z konopi. taki prezent ma
        wygląd bardziej rustykalny,ale fajnie towychodzismile jutro przyjeżdżakoleżanka z
        cyfrówką więc wkońcu będemogła pokazac moją radosną twórczoścsmile POWODZENIAsmile
        • toxicloki Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 11.12.04, 12:19
          lalala... zaraz lece do sklepusmilehaftgrund i to wszystko,tak?smilehy.. no i jakis
          wzorek musze jeszcze namierzycsmile.. no a potem do lekarza, bo mi cos oko
          spuchlo-ale wszystko po kolei-najpierw przyjemnoscismilenawet moj maz podkrecil sie
          do pomyslusmilewie, ze jak mi cos odpali to juz tak zostaje i nawet gdyby chcial
          nie ma co protestowac-jak mu opowiedzialm co wyczytalam o decoupage`u i
          wszystkich innych cudach to sam zaczal wymyslacsmilei wiecie co babeczki?wpadl moim
          zdaniem na swietny pomysl!!!Powiedzial ze on to by chcial klawiature od kompa
          miec taka decoupageowasmile(hehe.. programistabig_grin )Mam kilka starych clawek, jak sie
          wprawie to moze pokombinuje i dam znac jak wyszlosmilemysle ze informole i pokrewni
          byliby uszczesliwieni gdyby wyszlo!
      • qlka_79 Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 10.12.04, 22:42
        Heh, myślę, że najpierw trzeba opanować decoupage na drewnie czy szkle, żeby
        móc zrobić ładne woreczki - po prostu wyższa szkoła jazdy, ale może się mylę...
        • kragmel Qlka, prywata 10.12.04, 22:47
          odpowiedziałam ci na mejla, a !głupia! poczta gazety zjadła odpowiedź. jutro
          się postaram powtórzyć (o ile poczta zacznie działać).
          • qlka_79 Re: Qlka, prywata 10.12.04, 23:01
            A ja pół godziny odbierałam tego z komentarzem o Wylegarnismile Coś się poczta
            strasznie chrzani.
            Wiesz co, napisz jak będziesz mieć czas, po prostu. Przecież malowanie i
            warsztaty... Jest co robićsmile
            Ale jpg Ci się podobało czy tak sobie? Szzczerze mówiąc w realu jest cudne - aż
            nie wierzę, że sama zrobiłam. I nikomu nie sprzedam, i nie podaruję, jak
            chusteczkę haftowanąsmile)))
            • kragmel Re: Qlka, prywata 10.12.04, 23:13
              qlka_79 napisała:

> Wiesz co, napisz jak będziesz mieć czas, po prostu. Przecież malowanie i
              > warsztaty... Jest co robićsmile
              ja zwykle robię pięć rzeczy na raz, mam z napoleonem nie tylko wzrost
              podobny wink, więc nic nie ucierpi.

> Ale jpg Ci się podobało czy tak sobie? Szzczerze mówiąc w realu jest cudne -
              bardzo mi się podoba. właśnie oczy wytężam, żeby dociec co z czego zrobione.
              sukienka z płótna?
              • qlka_79 Re: Qlka, prywata 10.12.04, 23:15
                Skoro nic nie ucierpi to supersmile
                Tak, płótno, taki sztywnik do haftowania. Włosy z takiego czegoś, co moja mama
                używa do wiązania makulatury... Używała, bo jej zabrałamtongue_out
        • loriaan Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 10.12.04, 22:56
          prawde powiedziawszy lepiej wychodzi na materiale bo sie nie slizgasmile a czy
          ładnie wyszło?? hmm, napewno nie perfekcyjnie, ale urody im nie brakujesmile
          • toxicloki Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 10.12.04, 23:00
            tak sobie mysle ze jak juz zrobie nadruk i wyjdzie, to uszyje woreczki na
            maszynie a potem z zewnatrz po szwach i otworze zrobie jeszcze ozdobny szew
            krzyzykowy albo na okretke z grubej wloczki albo welny... moze fajnie
            wygladac;0potem ta sama zawiaze i zobacze co wyjdziesmileno,ale najpierw musze sie
            wdrożyc w nanoszenie aplikacji z serwetek!nie moge sie doczekac jutra!!!Dziekuje
            pienie
        • toxicloki Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 10.12.04, 22:56
          jutro sie dowiemysmilejak juz gdzies wspominalam sklep dla plastykow mam
          kilkanascie metrow od domu-jutro ich napadne, powiem o co chodzi, kupie
          hafgrunt(czy jak to sie pisze...winki bede testowacsmileco wyjdzie dam znacsmile
          • qlka_79 Re: Kolejny pomysł na Boże Narodzenie 10.12.04, 23:02
            Ej, to od razu pstrykaj foto, az jestem ciekwa, jak Ci wyjdziesmile Pomysł z
            obszyciem ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka