wazelinka5 08.12.04, 18:49 błagam pomocy, potrzebuje przepis na mase solna, bo czegos nie daje albo pomieszalam sklad i proporcje i wychodzi mi cos dziwnego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewana3 Re: masa solna 08.12.04, 19:04 mąki ma być tyle samo co soli (ja mielę ją w młynku na puder) wymieszaj te 2 składniki razem a potem dolewaj wody i wyrabjaj aż do konsystencji plasteliny pozdrawiam Odpowiedz Link
wazelinka5 Re: masa solna 08.12.04, 19:10 dzięki za przepis, mam nadzieję ,że tym razem się uda. pozdrawiam Odpowiedz Link
aniel Re: masa solna 08.12.04, 19:54 jezeli chcesz robic male elementy, lub bardzo dokladne, warto dodac troche maki ziemniaczanej- masa nabiera elastycznosci podczas formowania Odpowiedz Link
xaraa Re: masa solna 08.12.04, 20:31 Powiedzcie ile trzeba piec (suszyc)i w jakiej temperaturze takie aniolki zrobione z masy? Czy mozna je pomalowac farbami dopiero po upieczeniu? Odpowiedz Link
kragmel Re: masa solna 08.12.04, 20:33 xaraa napisała: > Powiedzcie ile trzeba piec (suszyc)i w jakiej temperaturze takie aniolki > zrobione z masy? polecam wyszukiwarkę forumową. duuuużo tu było na ten temat. > Czy mozna je pomalowac farbami dopiero po upieczeniu? farbami, lakierem etc. po upieczeniu. możesz też barwniki dodać do masy. szczegółów więcej tutaj Odpowiedz Link