Dodaj do ulubionych

Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane.

05.01.05, 21:23
Nie moge znalezc posta dotyczacego tej ksiazki, wiec stworzylam nowy.

Dla niewtajemniczonych:
Wczesnie byla mowa o reklamie w Casamia ksiazki do decoupage. W Polsce tego nie bylo, wiec
zostalam "wydelegowana" do szpiegowania. Moja mama mieszkajaca we Wloszech rozejrzala sie i
donosimy, ze:
Cala ksiazka to po prostu wzory do wycinania -papier decoupage + kilka przykladowych zdjec.
A wsrod wzorow kwiaty, zwierzeta, wzory wiktorianskie, etykiety,widoki i wiele wiele innych.
Kosztuje 7 euro. Jezeli nadal nie ma w PL tego cuda, a komus strasznie zalezy to moja mama moze
kilka sztuk przywiezc. W Polsce bedzie pod koniec stycznia. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • greglis Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 21:32
      Ogi KOCHANA jeśli można piszę się na tę książkę.A czy jest szansa na obydwie
      części jakie się ukazały?
      • calvados_s Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 22:12
        hmmm 7 euro
        7 x 4
        ja jestem zainteresowana, jak da radę to i dla mnie to wydanie
    • qlka_79 Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 21:35
      Ogi - ale Ty fajna jesteś (chociaż książki - i to jeszcze takiej drogiej! - nie
      chcę).
    • lola211 Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 21:41
      Jestem zainteresowana, bylabym bardzo wdzieczna, gdyby Twoja mama kupila ja i
      dla mnie.
      • aniani3 Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 21:49
        ja bardzo proszę o jeden egzemplarz!
        7 euro przelicz osobiście, dodaj koszt przesyłki i napisz, ile i jak przesłać
        je do Ciebie.
        Ania
    • dczeraniuk Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 22:14
      Ogi! Jesli to jeszcze mozliwe to ja rowniez chcialabym kupic ta ksiazke, ale
      obawiam sie, ze twoja mama bedzie miala ciezka walizke smile. Wiec jesli to nie
      sprawi klopotu poprosze, jesli bedzie za ciezko to przezyje smile.
      Daj znac, jakby co numer konta do wplaty, a ja podesle adres.
      Obawiam sie ze za chwile pojawi sie 100 takich postow ponizej smile)).
    • pasjonatka1 Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 22:33
      O rettttty to ja pisałam o tej książce. Jesteś wspaniała a twoja MAMA poprostu
      jest BOSKA. Błagam o tę książkę. Proszę dolicz koniecznie koszty przesyłki i
      jeśli będzie musiała zapłacić cło to też(chyba że zadeklaruje u celnika jako
      upominki i nie przekroczy to 100 euro- mam celnika w domu). Napisz:
      1.czy wolisz zapłaty w euro czy w pln.
      2. Kiedy można przysłać Ci kontakt (adres, telefon kontaktowy)żeby odebrać od
      Ciebie tą cenną przesyłkę.
      Proszę uwzględnij mnie na liście kupujących.
      ps. A czy jest jeszcze szansa na pierwszą część tej książki?
      Nie wiem co jeszcze mogę napisać , już się cieszę. A przyjedzie na warszawskie
      Okęcie?, będę robić za bagażowego. DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI,
      DZIĘKI. PODZIĘKUJ MAMIE BO JEST
      WSPANIAAAAAAAAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • toxicloki Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 23:02
      moge moge moge moge poprosic????ojejku!!!! ale bym chciala... daj numer konta,
      to ci zrobie przedplate wraz oczywiscie z kosztem przesylki!zebys sie nie
      musiala poboiwac ze mama wyklada i zostanie z kilkoma egzemplarzamiwinkbylabym ci
      szalenie wdzieczna!
    • mmsol Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 23:16
      ja też...ja też....jeśli się załapię będę dozgonnie wdzięczna bo w tym moim
      mieście nie ma takich cudów i pewnie pod koniec stcznia tutaj jej nie będzie.
      Panie w sklepie z zaopatrzeniem dla plastyków jedynym jaki tu jest- nie wiedzą
      co to jest decoupage..polecam się pamięci i czekam na ewentualne dalsze
      instrukcje typu kwota i nr konta.
      mmsol
    • iza1233 Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 05.01.05, 23:24
      nieśmiało się dopisuje, chociaż zrozumię jeśli się nie uda smile
      Ale jakby się udało ...smile
      iza
    • moniczka72 Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 06.01.05, 08:23
      Czy ja tez moge poprosic? Tez prosze o jakies namiary na numer konta, wysokosc
      kwoty. Jesli to nie sprawi oczywiscie problemu dla mamy sad. Takze prosze o
      rozpatrzenie takze mojej osoby smile. Dziekuje
      Monika (moniczka72@NOSPAM.gazeta.pl )
    • malen_a Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 06.01.05, 09:15
      Ogi, czy ja rowniez moglabym zapisac sie na ta ksiazke ?
      jabys mogla wybadac, czy Szanowna Mama da rade wziac ksiazke, ewentualnie ja tu
      nam wyslac....smile

dziekuje bardzo smile
    • pinos Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 06.01.05, 10:46
      Ja tez nieśmiało proszę. I w razie uwzględnienia mojej pierwszej prośby proszę
      o podanie sposobu rozliczania itp. itd...
    • mviva Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 06.01.05, 13:23
      O rany! Ja też bym strasznie chciała, ale patrząc która jestem już na tej liście
      to raczej wydaje mi się mało możliwe - może dorzucimy po kilka zł (euro) i mama
      wyśle wielką paczkę pocztą do Ciebie, a później już po Polsce będziesz rozsyłać
      za dodatkową opłatą?? U nas w Polsce to się na pewno nie pokaże, a u mnie w
      Rzeszowie to już absolutnie nie mam na co liczyć - tu to po prostu nic nie ma sad
    • ogi1 Lista zakonczona 06.01.05, 14:43
      Mama prawie przekonana do przywiezienia (jak dobrze policzylam)13+moja szt. Najwyzej nie wezmie
      ciuchow, ja jej pozyczesmile
      Dla reszty moze zrobimy ksero lub skany, ale o tym pomyslimy jak przyjada ksiazki.
      Drugi wiekszy problem to to, ze tam moze nie byc tylu sztuk. W sklepie obok mama widziala 2 szt, z
      czego jedna zmeczona ogladaniem. Zobaczymy, dam znac.
      Jak na razie poprosze o maila osoby ktore sie juz zdecydowaly na te ksiazke-dogadamy szczegoly.
      • mmsol Re: Lista zakonczona 06.01.05, 19:28
        Przesłałam mojego e-maila na ogi1@gazeta.pl
        Jeśli nie tam gdzie trzeba to dajcie znać.
        mmsol
      • malen_a Re: Lista zakonczona 07.01.05, 11:34
        wyslalam Ci wczoraj maila na gazete, doszedl?
      • greglis Re: Lista zakonczona 07.01.05, 11:50
        Wiadomość wysłałam ,gdyby nie doszła (mam jakieś z nią problemy) daj znać
        dziękuję smile))))))))
      • pasjonatka1 Re: Lista zakonczona 07.01.05, 11:54
        Wysłałam wczoraj maila i mam nadzieję że doszedł, gdyby nie to daj znać.
        Jeszcze raz dziekuję
      • toxicloki Re: Lista zakonczona 07.01.05, 12:39
        juz wysylam mailasmile
      • mviva Re: Lista zakonczona 07.01.05, 13:51
        ja również big_grin
      • calvados_s Re: Lista zakonczona 07.01.05, 13:58
        też wysłałam maila
        ale faktycznie ja ktoś napisał juz wcześniej może droga pocztowa byłaby lepszym
        rozwiązaniem
    • kjkk pytanko niecierpiące zwłoki do OGI :) 08.01.05, 20:01
      mam delekich niestety, ale znajomych, ktorzy kilkakrotnie w ciagu roku jedza do
      wloch w celach turystycznych, teraz rozpoczynaja sezon narciarski i zastanawiam
      sie czy ich nie wyblagac ich o przywiezienie tej knigi - czy mozna ja gdzies
      zlokalizowac na www, aby unaocznic im o co biega? Czy mozna prosic o
      podpowiedz, gdzie jej szukac? Czy jest szansa, ze znajda ja w jakis nie-
      specjalistycznych miejscach?
      aha, i czy moge prosic o info tak z ciekawosci ile np tam jest tych papierow do
      wykorzystania?
      dziekuje, kłaniam sie nisko :o)
      kjkk
      • kjkk OGI - prosze, proszeeeee :o) n/t 09.01.05, 10:30
      • ogi1 Re: pytanko niecierpiące zwłoki do OGI :) 09.01.05, 11:48
        O przepraszam, ze tak dlugo, ale mialam zasade, ze w weekend nie siadam do komputera i poraz
        kolejny sie zlamalamsmile
        Z tego co wiem to mozna ja dostac w odpowiedniku naszego kiosku z gazetami i w sklepach z
        decoupageowymi materialami, ktorych jest duuuzo w slonecznej Italii. Choc w jakims miasteczku
        narciarskim mniej, albo wcale. A motywow jest chyba z 1000 tak przynajmniej jest w tytule. WWW nie
        znam, moze na stronie gazety Casamia cos bedzie?
        • kjkk Re: pytanko niecierpiące zwłoki do OGI :) 09.01.05, 11:52
          oj, skad ja to znam- co piatek obiecuje sobie dni odpoczynku od kompa i
          dobrodziejstwa dla oczkuff, ale niestety- z nalogiem nie wygrywam wink

dziekuje za odzew!

o kurcze - 1000 motywow= papierow do decoupage gotowych do wyciecia
          wykorzystania za 7 Euro?? dobrze rozumiem? wow!!?!
    • syldusia Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 20.01.05, 23:05
      aaaaa!!!!!!!!!!!!
      jesli nie jest za późno ja poprosze!!!!!!!!!
      moj mail syldusia@o2.pl czekam na odpowiedz i warunki kupna!!
    • ogi1 Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 31.01.05, 21:35
      Zaczne od dobrej wiadomosci: ksiazki przybyly, sa fajne, a mama przetlumaczyla ich zawartosc.
      No i teraz zla: przyjechaly tylko trzy.
      Mama objechala hurtownie, sklepy, kioski, wydzierala je prawie z rak kupujacych, nawiazala fikcyjne
      znajomosci ze sprzedawcami i zdolala upolowac tylko te trzy egzemplarze.
      Tak wiec trzy pierwsze osoby (greglis, calvados_s i lola211) prosze o maila (kinga@switchon.pl) z
      adresem, na ktory mam wyslac te ociekajace krwia i potem Wloskich gospodyn domowych ksiazki.
      Reszte zgloszonych serdecznie przepraszam, ale nic wiecej by pozyskac te ksiazki nie dalo sie zrobic.

Mozecie natomiast liczyc na kolejne nr, Mamuska sie zobowiazala.
      Pozdrawiam.
      • greglis Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 31.01.05, 22:00
        Wiadomość poszła już do Ciebie,dziękuję
      • lola211 Re: ogi- wyslalam maila n/t 31.01.05, 22:08
        • mmsol Re: ogi- wyslalam maila n/t 01.02.05, 08:34
          Cześć dziewczyny !
          Niestety nie należę to szczęśliwych ,ale Ogi dzięki za dobre chęci smile !
          Napiszcie co jest w tej gazecie i ile oraz jakie są te wzory do wycinania.

mmsol
      • pasjonatka1 Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 01.02.05, 09:03
        Szkoda że się nie załapałam na tę książkę, ale mam nadzieje że jeśli będzie
        możliwość zakupu następnych numerów to się załapię.Czyli czekam cierpliwie i
        pozdrawiam serdecznie
      • mviva Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 01.02.05, 09:11
        Dzięki za starania wogóle. To chyba i tak lepiej dla mamy, bo przynajmniej nie
        dźwigała. Opiszcie koniecznie co tam jest, to może się uda jakąś kolejną część
        przynajmniej smile.
        Pozdravienia też dla mamy!
        • toxicloki Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 01.02.05, 10:01
          podlaczam sie pod powyzszewink szkoda, ze sie nie zalapalam, ale moze nastepnym
          razem?wink
          • nefer1 Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 01.02.05, 19:01
            wejdźcie na tę stronkę: www.europress.pl/dostawy.html?nazwa=l
            jest tam informacja o piśmie "Le Idee di Casamia"
            Czy o tym czasopiśmie pisałaś Ogi?
            Jeśli ktoś jest zainteresowany, można zamówić to czasopismo z tej stronki smile))
            cena 35 zł.
            pozdr
      • calvados_s Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 01.02.05, 19:10
        a ja juz odpowiadam gazetowo. Zaraz pójdzie mail
        • gaja-p Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 01.02.05, 19:54
          ogi1 napisała, że książka ma być w Polsce pod koniec stycznia...może już ktoś
          coś więcej wie na ten temat i gdzie ją szukać ?
          • aniani3 dokładny tytuł poproszę 02.02.05, 10:12
            ogi1 - czy mogłabyć dokładnie podać tytuł tej książki, to co jest napisane na
            stronie tytułowej i wydawcę.
            Znajomi jadą do Włoch i mogliby mi kupić, jakby oczywiście trafili.
            Ania
          • toxicloki Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 02.02.05, 10:23
            gajo ogi tak napisala, bo pod koniec stycznia miala przyjechac jej mama i nam te
            ksiazki przywioezcwink zreszta przyjechala i przywiozla, niestety mniejwink
            • gaja-p Re: Dwie wiadomosci - dobra :-) i zla :-( 02.02.05, 18:51
              faktycznie, źle zrozumiałam...wink dzięki toxicloki
              • calvados_s info dla ogi 03.02.05, 13:40
                wysłałam maila w sprawie ksiązki na Twój gazetowy adres
                • calvados_s Re: info dla ogi 04.02.05, 20:53
                  ogi zerknij w pocztę

do dziewczyn z Wawy jakby co oczywiście zainteresowanym udostęnie ksiazkę do
                  celów skanowania.
                  • nefer1 Re: info dla ogi 04.02.05, 21:35
                    shop.ivdc.it/catalogo.aspx?pag=2&cod=160
                    można to zamówić
                    ja chętnie bym zamówiła ale nie znam wloskiego i nie wiem jak.
                    na tej stronce też można zamawiać:
                    www.internetbookshop.it/ser/serdsp.asp?shop=1822&isbn=8844020785
                    jeśli któraś z Was byłaby chętna zamówić dla siebie i wie jak, to ja tez
                    poproszę egzemplarz- rozliczenie następiłoby poprzez przelanie ode mnie środków
                    na konto osoby zamawiającej.
                    pozdr
                    nefer
                    • nefer1 Re: info dla ogi 04.02.05, 21:39
                      www.giuntistore.it/index.php3
                      tu jest taniej smile)
                      • rafciu007 ja też chcę!!!! obudziłem się... :) 22.02.05, 20:47
                        Nefer1, to chyba nie ten tytuł co ukazuje się w linkach, które podałaś, ale
                        jakiś specjalny numer tej Casamii. Wnioskuję to po cenie, bo 12,50 to nie 7 big_grin
                        To tak infomacyjnie, jakby ktoś z opóźnieniem tu zajrzał. Zresztą już sam nie
                        wiem smile Chyba nazywa się ten numer "Il 2 grande libro del decoupage 2004".
                        A czemu ja nie mam takiej gazety? Przecież czytałem ten wątek... tylko nie
                        wiedziałem czym się zachwycacie sad
    • osculatius Re: Grande libro del decoupage 2004-rozszyfrowane 10.04.05, 22:46
      Witaj ogi1
      mam prośbę..czy możesz podać dokładne dane nt książki czy
      czasopisma..tytuł..wydawca..nr katalogowy..Będę próbowała ją zdobyć...
      jak sie nie uda to chyba się uśmiechnę do ciebie. w jednym z wątków podałaś, że
      istnieje możliwość zeskanowania.
      serdecznie pozdrawiam
      Bogusia
      • lola211 Re: spisalam z czasopisma 11.04.05, 09:13
        "Il 2 grande libro del decoupage 2004" , novembre 2004, I libri di Casamia,
        Supplemento a Casamia n.77, Editio da Edizioni Idea Donna S.R.L.(to chyba
        wydawca).
        • osculatius Re: spisalam z czasopisma 11.04.05, 11:06
          Dzięki..a był tam jakiś numer katalogowy....ja wiem, że marudzęw numerze , który
          mam jest przy metryczce drukarskiej (nr Aprile 2005 Codice ISSN 1129-1273)
          Czy numer jest ten sam.. czy ten dodatek ma inne cyferki
          Pozdrawiam
          • lola211 Re: spisalam z czasopisma 11.04.05, 11:58
            Codice ISSN 1125-6206
            • osculatius Re: spisalam z czasopisma 11.04.05, 12:10
              DZIĘKI wielkie....

lola211 napisała:

> Codice ISSN 1125-6206
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka