emka55 06.01.05, 14:12 hej! Moja sześcioletnia córeczka Emilka ma w przedszkolu bal przebierańców i uparła się ,że chce być przebrana za papugę-nimfę))I CO JA TERAZ ZROBIĘ???? POMOŻECIE??? Monika Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmartaa Re: jak zrobić strój na bal??? 06.01.05, 15:57 Proponuję nakrycie głowy (kapelusik, czapkę) z dzióbkiem - dzióbek nieco poniżej wysokości czoła, koniecznie z czubem. Przedłużajac boczne części nakrycia głowy zrobi się miejsce na barwne papuzie plamki. Skrzydełka zakładane na ręce np. karton+bibuła+gumki (bez wyszukanych dekoracji - skrzydełka same w sobie wystarczą do pełni szczęścia) lub przymocowane bezpośrednio do rękawów. (przymocowane tylko od ramienia do łokcia - ręce przecież będą się zginać Do ubrania w jednolitym kolorze ponaszywać małe prawdziwe piórka. Można je posmarować delikatnie klejem z brokatem. (Podobnie dziub, czub, szkrzydełka.) Można by też doszyć srebrne elementy do odzieży - np. drobniutki łańcuch choinkowy co spódniczki, wykończeniu rękawów i skrzydełek. Odpowiedz Link
emka55 Re: jak zrobić strój na bal??? 06.01.05, 18:21 dziękuję!Jestem pod wrażeniem i doceniam Twoją pomysłowośćTylko...skąd ja wezmę piórka???? Odpowiedz Link
lola211 Re: jak zrobić strój na bal??? 06.01.05, 18:52 Mozna zdobyc, ale drogie sa, ostatnio sama sie rozgladalam i zrobilam w koncu skrzydla z bibuly, swietnie wyszly. Odpowiedz Link
kragmel piórka 06.01.05, 18:55 w kerfurze (półki ze świeczkami i serwetkami) są piórka w różnych kolorach w cenie 1,65zł/paczka. widziałam różowe, błękitne, żółte. Odpowiedz Link
lola211 Re: piórka 06.01.05, 19:10 To rzeczywiscie taniocha, ja widzialam w hurowni(sic!) duzo drozsze. -------------------------------------------------- Chcesz schudnąc, zdrowo sie odżywiać, zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143 Odpowiedz Link
justek20 Re: piórka 07.01.05, 08:48 w leroyu piaseczynskim piorka tez sa toniesa takie ladnie pioreczka jak te, z ktorych dziewczyny robia kolczyki ale takie zwykle, z kaczego kupra wyrwane Paczuszka 1,99 zli rozne kolory. A znajdowalo sie toto w dziale z tkaninami. A swoja dziecka mi sie chce jak czytam takie posty! (O: Tez chce miec takie wyzwania jak stworzenie stroju papugi - nimfy! Tojakas postac z bajek ( nie jestem na biezaco ) czy Emilka sama na to wpadla? (O: Odpowiedz Link
mmartaa Re: jak zrobić strój na bal??? 07.01.05, 08:32 Jeśli nie będzie problemu z piórkami to mozna je wykorzystać do spódniczki - zawieszając na dłuższych (mocnych!) nitkach lub żyłkach (jak bombki) poprzyczepiać co kilka cm na dole spódniczki. Nitki niech by były o różnej długości. Najpierw pomyślałam, że podobnie mozna poprzyczepiac do rękawów, ale ręce ze szkrzydełkami będą również służyć do karmienia "dzióbka" więc takie zwisające ozdoby u rękawa jak nic trafiłyby do zupy, kompotu itd. Dlatego u rękawów (spodnia część na długość) można doczepić je na bardzo KRÓTKICH nitkach. Przy podnoszeniu rąk będą ładnie "tanczyć". W sumie jeśli te piórka są w przystępnej cenie, można zrezygnować ze skrzydełek i ponaszywać wiecej piórek na rękawy (prócz tych dolnych). Odpowiedz Link