17.01.05, 17:33
Witam wszystkie fanki kolczyków z Łodzi (i inne też oczywiście).
Jestem dzisiaj po zakupach w jedynym takim sklepie w Łodzi; rzeczywiście wybór mały i obsługa ignorancka, a na dodatek drogo! No ale... czego się nie robi, żeby wyroby były jak najorginalniejsze! smile)))))))
Odkryłam jeszcze jeden sklep, właściwie hurtownię, na rogu Al.Włókniarzy i Św. Teresy - POLIMEX - jest tam dużo półfabrykatów (karabińczyki, kółeczka, świetne łańcuszki nadające się robienia kolczyków wiszących zamiast ducików...) i trochę koralików i cekinów w malutkich paczuszkach po 0,60 gr. Jest jeden problem, te łańcuszki, które nadają się tak bardzo na kolczyki sprzedawane są po paredziesiąt metrów i kosztuje takie opakowanie ok 55,00zł! Może któraś z Was jest zainteresowana i kupiłaby ze mną na spółkę któregoś dnia? Proszę o kontakt w razie czego. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wielu twórczych pomysłów!
Obserwuj wątek
    • principessa11 Re: JABLONEX! 17.01.05, 17:40
      Acha, nadal nie mogę dostać srebrnych drucików, albo takiego w szpulce, po prostu nie mogę znaleźć tego w Łodzi, pomocy!
      P.S. I gdybyście mogły mi napisać ile kosztują mniej więcej, bo spłukałam się dzisiaj kompletnie przez te koraliki i muszę wiedzieć na ile zapozyczyć się u mam smile
    • zaria Polimex? :) 17.01.05, 21:14
      CZesc, to super, informacja o tym polimexie, mieszkam niedaleko wiec jutro
      spacerkiem sie do nich wybiore!!!!! A te ich koraliki to byly takie same jak
      na Jaracza (bo przypuszczam, ze bylas na Jaracza w Jablonexie) czy inne? tzn
      inne wzory np.
      Postaram sie do polimexu jak najszybciej pojsc i zorientowac sie, jak te
      lancuszki wygladaja. tak naprawde jeszcze nic nie robilam z drutu, dotad moje
      kolczyki zawieszone byly na niciach, a teraz poszukuje drutu... jak na razie
      dowiedzialam sie u jednego jubilera, ze moze mi drut na zamowienie zrobic, ale
      ceny mi jeszcze nie podal. na ktoryms watku przeczytalam, ze drut srebrny za
      bardzo sie gnie i ze lepsze sa druty twardsze. ktos pisal, ze kupil takowy na
      gieldzie kwiatowej, ja poszukam w jakichs sklepach metalowych. swoja droga, jak
      bedziesz miala taki sklep w zasiegu wzroku to wejdz i spytaj - wymienimy sie
      potem informacjami smile a w ogole to w srode jade do warszawy i jest 50% szans,
      ze zdaze wejsc do sklepu z drutami srebrnymi, wiec sie zorientuje ile kosztuja
      i w ogole... smile
      Pozdrawiam smile
      • katarzynka007 Re: Polimex? :) 17.01.05, 22:04
        sorki że się wtrącę ale mogę pomuc udzielając paru informacji: drut srebrny
        kosztuje ok. 1 zł za gram więc cena za metr zalezy też od jego średnicy np. za
        3m drutu 0,6 i 0,9 zapłaciłam ostatnio coś ponad 30 zł, od razu zaznaczam że na
        elektoralnej mają braki w asortymencie (w piątek tak było nie wiem jak w środę
        będzie)
        to prawda że drut stalowy jest twardszy ale też ciemnieszy od srebrnego i nie
        wygląda tak ładnie poza tym niektóży mają na niego uczulenie
        taki drut można dostać w sklepach dla protetyków, 10g kosztuje 5 zł
        • principessa11 Re: Polimex-koraliki 17.01.05, 22:13
          Jeśli chodzi o koraliki w Polimexie, to są to na prawdę bardzo małe paczuszki i są to koraliki plastikowe, malutkie, ale zawsze mogę się przydać i nie ma takich na Jaracza. Są też ładne cekiny, ale nie wiem czy ci się przydadzą. Zweóć uwagę na łańcuszek srebrny, zapakowany w taki plastikowy, przezroczysty pojemnik, w jaki pakują surówki w hipermarketach. Inne łańcuszki są w torebkach plastikowych więc powinnaś rozpoznać. Acha, jest na regale w samym rogu, na pewno znajdziesz. Miłego buszowania!
        • mampka Re: Polimex? :) 18.01.05, 19:56
          Drut stalowy do biżuterii nie gnący się zbytnio znalazłam tylko w ofercie
          rayhera i płaciłam 7 zł za 1,25 m na etykiecie jest napisane ze nie zawiera
          niklu. Czyli głównej przyczynky alergii (ja też ją mam). Pracuje się z nim
          dobrze. Może ktoś wypróbował linkę z koraliki.pl? wygląda podobnie.
          pozdrawiam
          Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka