Dodaj do ulubionych

stamperia - pytanie

01.02.05, 20:23
Wyczytałam na forum, że dziewczyna użyła do decoupagu pze stamperii, co to za
papier ? mogę prosić o bliższe informacje ? Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • iza1233 Re: stamperia - pytanie 01.02.05, 20:52
      Jest to papier używany do decoupagu, stamperia (www.stamperia.com) to firma
      włoska z artykułami dekoratorskimi.Niektóre artykuły tej firmy dostępne są w
      Warszawie w Pasmanterii Bocian (na przykład).Moim zdaniem papier ten niczym się
      nie różni od zwykłego ozdobnego papieru pakowego
      pozdrawiamsmile
      • gaja-p Re: stamperia - pytanie 01.02.05, 21:02
        Bardzo dziękuję, oglądałam już stronkę Stamperii ale nie byłam pewna czy to o
        to chodzi. Ciekawe czy w Poznaniu można kupić jakieś artykuły do decoupagu tej
        firmy. Pozdrawiam smile
        • dczeraniuk Re: stamperia - pytanie 02.02.05, 08:16
          Z tego co wiem w Poznaniu Stamperii jeszcze nie ma, a roznica miedzy nim a
          papierem pakowym jest w tym co ma nadrukowane - czyli istne cuda smile.
          • tycinka Re: stamperia - pytanie 06.06.05, 21:49
            A czy moe ktoś jasno wyjaśnić różnicę pomiędzy:
            papierem klasycznym a papierem extra smooth?
            • k_izydorczyk Re: stamperia - pytanie 06.06.05, 21:56
              klasyczny jest grubszy (jak pakowy właśnie), a smooth delikatny (czyli cieńszy,
              jak sądzę). Jeśli chodzi o papier Stamperii klasyczny jest grubszy i błyszczący
              (po stronie nadruku), Velo jest cieniutki (troszkę grubszy od bibuły), a
              serwetki ryżowe nieco podobne do tych papierowych (tyle, że bardziej wytrzymałe
              i rozciągliwe/elastyczne). Dokładnych gramatur papierów niestety nie znam.
              Wiem, że przed naklejaniem papieru do decoupage należy go najpierw namoczyć, a
              następnie delikatnie odcisnąć między 2 arkuszami np.papierowego ręcznika.
              • tycinka Re: stamperia - pytanie 06.06.05, 22:59
                Extra smooth też trzeba moczyć? Czy traktować jak ryżowy?
                • artistry1 Re: stamperia - pytanie 07.06.05, 09:40
                  Velo (extra smooth) też sie moczysmile Papiery na początku się zwijają przy
                  brzegach a gdy sie same rozprostują to dopiero na papierowe ręczniki i klejem.
                  Keleja sie fajowsko tylko nalezy pamiętac że velo nie może mieć za ciemnego tła(
                  przekonałam sie na własnym przykładziesmile, a ten klasyczny do decu może bo jest
                  nie przezroczystysmilenawet po lakierowaniusmile pozdrawiam (instrukcja obsługi od
                  Karolaus-> dziękismile)
              • a.polonia Re: stamperia - pytanie 06.06.05, 23:12
                Blogoslawiony bedzie dzien, kiedy w koncu dostane w lapy ten papier do
                decoupage'u. smile Przeczytalam juz chyba wszystkie watki na ten temat, ale nadal
                nie moge sobie wyobrazic jak wyglada taki papier, jaki jest w dotyku...
                Zamowilam ostatnio papier, ktory mial byc wlasnie do decoupagu, ale okazalo
                sie, ze jest to papier do kartek 3D, ktory rowniez mozna uzywac do decoupagu,
                musze wyprobowac, ciekawe co mi z tego wyjdzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka