Dodaj do ulubionych

srebrny drucik

08.02.05, 01:00
mam pytanie - gdzie w Kielcach (lub przez internet) można kupić srebrny drut
(poza sklepikiem koraliki.pl)???
Obserwuj wątek
    • naryanah Re: srebrny drucik 09.02.05, 13:17
      hej
      jak chcesz moge ci kupic troche w warszawie i wyslac ---> podaj tylko ile i
      jakiej grubosci smile
      ja ostatnio za 3 metry 0,6 placilam 11 zl
      a wlasnie takiego uzywam do moich prac- porownaj forum fotografie lub allegro -
      nick maedrass
      pozdrawiam smile
      Paulina
      • cotfica Re: srebrny drucik 09.02.05, 13:57
        super!!!
        napisz mi twój adres mailowy to ustalimy szczegóły, ok??
        dzięki za odpowiedz i zyczliwość
        pozdrawiam
        Kaśka
        • naryanah Re: srebrny drucik 10.02.05, 00:15
          maedrass@autograf.pl ale ostrzegam ze wracam w niedziele wieczorkiem bo jutro
          jade w gory wink))))))))))
          • cotfica Re: srebrny drucik 10.02.05, 22:04
            a mozesz podać adres i ew.nazwę tego sklepu??
            dzięki smile
            ps.miłego pobytu w górach smile))
    • nelka8 Re: srebrny drucik 09.02.05, 15:56
      mozesz tez zamówić www.szafir.com.pl/ 1,50 za gram to wychodzi--> za drut
      0,7 1 metr czyli ok. 4g zapłacisz 6złoty, wiem bo wlasnie zamawialamsmile
    • maadga Re: srebrny drucik 10.02.05, 22:48
      Cześć
      Ja również z Kielc. Ostatnio byłam na Wzgórzu Pigwy tam jest taki malutki
      złotnik, powiedział że może zrobić taki drucik na zamówienie.5zł za gram,
      najcieńszy może zrobić 0,5mm. Nie wiem ile waży metr, ale jak się go zapytałam
      to powiedział że to będzie niewiele.
      Pozdrawiam smile
      • noreczka Re: srebrny drucik 11.02.05, 17:13
        O jaak miiło!
        A tak sobie chodzę po forum i myślę.. "Qrcze, pewnie nawet nikogo z Kielc nie
        spotkam bu sama jestem.. odzywać się czy nie..?!"

Maadga, oni zawsze mówią, że niewiele a się okazuje, że to kosmiczna cena.
        Gdzie to Wzgórze Pigwy jest? Pierwszy raz słyszę o jakimś wzgórzu bu.
        Kiedyś pytałam o bigle jedną panią złotnik (tuż przy Silnicy), ale zażyczyła
        sobie aż 6zł za parę, więc chyba jestem uprzedzona do złotników. BU!!
        • maadga Re: srebrny drucik 11.02.05, 18:15
          Wzgórze Pigwy jest na rondzie Źródłowej i Manifestu, pomiędzy Manifestu i
          szpitalem na KOściuszki. Pan był miły, wzięłam wizytówkę i się z nim umówłam że
          ewentualnie zadzwonię i zamówię drut, on mi go zrobi i potem odbiorę. Ja się
          zastanawiam bo mnie tak naprawdę to o stalowy drrucik chodzi i najlepiej
          powlekany kolorowym plastikiem, ale nigdzie nie mogę go dostać. A pozatym to
          mam dwa sklepy z różnymi fajnymi rzeczami do robotek, pasmanteria na
          Warszawskiej koło Empiku, i na Małej tylko nie tycjan tylko taki nowy mały
          sklepik bliżej Katedry. jeśli znacie jakies inne dajcie znac.
          Pozdrowienia
          • kapuszek Re: srebrny drucik 11.02.05, 18:26
            założyłam dziś wątek - szukam chętnych m.in. do zakupu w większej ilości
            zrebrnego drucika - tak więc zapraszam i jesli byłbyscie chetne to się
            wpiszcie smile Moge zamówić drucik w cenie ok 1 zł za g - średnica od 0,2 mm.
          • noreczka :) 13.02.05, 15:21
            Dziękuję Maadga! smile

Ja wczoraj szukałam różnokolorowych drucików (różnych grubosci) w Praktikerze.
            Biegałam po sklepie aż 3 godziny, ale znalazłam tylko oplątane w przewodach
            (tudzież kablach). W końcu wyszłam z jakimiś gwoździkami, dwoma prętami
            metalowymi z wieszakowym otworem na górze (jeden za 0,69zł, drugi za 0,99zł,
            tanie były). smile) Zabrałam też rurkę metalową (niby do dzwoneczków, ale co się z
            nią stanie potem to nie wiem), no i oczywiście z piórkami (żółte, brązowe,
            zielone i fioletowe) - aż 4 opakowania bo tanie były - 1,99zł za opakowanie (a
            mieści się w takim opakowaniu około 100 piórek).

Jeśli chodzi o sklepy z fajnymi rzeczami do robótek to.. Korzystam z pasmanterii
            przy ul. Paderewskiego (tuż obok Apteki). Tam najczęściej kupuję koraliki,
            wstążeczki, itp. Korzystam też ze sklepiku przy ul.. zapomniałam smile To jest albo
            Św. Leonadra albo ul. Wesoła. Jeden z tych sklepów to "Włóczka" czy jakoś tak i
            tam nie ma koralików (to chyba ten na Św. Leonarda) a drugi to właśnie
            pasmanteria z lekkim wyborem koralików.
            Jest jeszcze jedna pasmanteria blisko centrum. Gdzieś w okolicy Placu Wolności
            (blisko KCK-u), ale w którym dokładnie miejscu - niepamiętam i nie wiem też jaki
            tam jest wybór. To samo z pasmanterią przy ul. Sienkiewicza (idąc tuż od strony
            Dworca PKP, po prawej, któryś z kolei) - nie wiem jaki wybór, bo dawno nie byłam.
            Ten sklep przy Empiku to się chyba nazywa Pająk.

W naszych pasmanteriach jest ogólnie nawet satysfakcjonujący wybór (no, chociaż
            zależy co chcemy kupować). Panie z mniejszych pasmanterii polecały mi
            najczęściej tę przy ul. Paderewskiego.
            Największy problem to właśnie z tymi drucikami. Ale skoro dziewczyny znalazły
            rozwiązanie - wspólne zamówienie - to się chyba dopiszę. smile
            • maadga Patent na kolorowy drut 13.02.05, 21:34
              Mnie doradził pan w skelpie z lampami żebym kupiła (mi zależy na stalowym
              drucie który będzie trzymał kształt który mu nadam i by był w różnych kolorach)
              stalowy drut taki jaki jest mi potrzebmy i w elektrycznym tzw. koszulki do
              izolowania drutów, są one w różnych kolorach naciąga się je na drut i podgrzewa
              nad zapalniczką. Wtedy ta koszulka przylego do drutu i mam to co chciałam.
              Jutro lub pojutrze robię szturm na elektryczne sklepy. Jak popracuję nad tymi
              drutami to dam znać smile)
              A tak poza tym to polecam Ci tą pasmanterię koło Empiku, naprawdę ogromny
              wybór, ja nie robię kolczyków, ale stałm oczarowana chyba z 5 min przed
              wystawką.
            • cotfica Re: :) 16.02.05, 14:28
              gdzie w kieleckim praktikerze są piórka...???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka