Dodaj do ulubionych

Studia florystyczne

20.03.05, 20:33
Ale cudo znalazłamsmile Jak nie będę miała pracy w szkole, to może zostanę
kwiaciarką (a raczej kwiaciarnią od razu chybasmile)

art.umcs.lublin.pl/iart_fr.htm
Obserwuj wątek
    • lidiaanna Re: Studia florystyczne 20.03.05, 20:49
      Własnie na tym wydziale studiowałam. Szkoda ,że te florystyczne takie drogie,
      bo wybrałabym sie z Toba na nie smile. Pozdrawiam
      • lunatica Ostatnio miałam 20.03.05, 21:04
        ochotę na taki kurs... kilka spotkań w ciągu 3 (chyba) miesięcy... i to okazuje
        się być starsznie drogie, 1 500 zł... i więcej. Szkoda.
    • josti_kr Re: Studia florystyczne 20.03.05, 21:23
      O ja to nawet mam niedaleko. Moze się wybiorę. Ostatnio właśnie zachwyciła mnie
      florystyka.
    • anek.anek Re: Studia florystyczne 21.03.05, 09:45
      Takie kilku miesięczne kursy są organizowane również przez ZDZ-ty. warszawski
      ZDZ ma dobrze wykwalifikowaną kadrę na kursie bukieciarstwa i wychodzą z tego
      kursy prawdziwe bukieciarkismile (moja mama była posiadaczką kwiaciarni, i jak
      szukała pracowników, to w pierwszym rzędzie zgłaszała się po nich właśnie tam -
      faktycznie były tam osoby zdolne i dobrze do pracy przygotowane). Kursy w ZDZ
      trwają chyba 2 -mce (dwa razy w tygodniu) i kosztują 1000 zł.

• josti_kr Re: Studia florystyczne 21.03.05, 10:39
        Jak ktoś jest bezrobotny to może w urzędzie pracy złożyć wniosek o kurs i wtedy
        oni dofinansowują do kwoty 1600 zł (tylke było w 2003 roku.). Tylko tez warunek
        że trzeba albo otworzyć swoje albo miec już zapewnione miejsce. Dodatkowo przy
        otwieraniu własnej inwestycji można ubiegać sie u nich o bardzo korzystny
        kredyt, tylko że trzeba spełnic kilka warunków.
        Kurs samemu mozna sobie znaleźć.
    • ju24 Re: Studia florystyczne 21.03.05, 11:11
      A ja juz cos podobnego mam za soba,tyle ze za darmo -mialam taki przedmiot w
      ramach studiow i byl naprawde super.Przynajmniej teraz moge sama zrobic jakas
      imieninowa wiazanke albo stroik na swietawink
    • karolaus Re: Studia florystyczne 21.03.05, 21:50
      Ah... Jak skończe studia to też może się dokształcę w tej dziedzinie. Na razie
      rozglądałam się za kursem tu w Lublinie, ale nie znalazłam. Uwielbiam zabawy
      kwiatami. Tylko troche one drogie... Mam nadzieję, że wątek się rozwinie, może
      znajdziemy jakieś strony z fajnymi kompozycjami, wymienimy poglądy i
      doświadczenia.
      Ps. Dekupażować też najbardziej lubię kwiaty smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka