Gość: mo IP: *.rzeszow.mm.pl 16.05.05, 17:30 Czy może ktoś mi powiedzieć jak sie mieszka na osiedlu Kmity a dokładniej chodzi mi o okolice Malczewskiego. Nie znam dobrze miasta a zamierzam kupowac mieszkanie - być może własnie tam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Kmity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 07:49 jeśli jesteś kibicem Resovii, to będziesz miał luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHA:) Re: Kmity IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:47 Zasada jest prosta: KIBICUJ RESOVII TO BĘDZIE CI SIĘ TU DOBRZE ŻYŁO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Kmity IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 03.06.05, 20:15 Ja tu mieszkam już dwadzieścia parę lat (od urodzenia:) i uważam że to interesujące osiedle. Przede wszystkim jest: dużo zieleni, 15 min do centrum (albo od strony Langiewicza albo przez Jałowego), szkoły, Promar, Stadion Resovii:), lodowisko, korty, pawilon handlowy i kilka innych sklepów, duży kościół, biblioteka. Poza tym przez osiedle jedzie autobus (17, 34 i 9), a na spacery lub rower można pojechać w kierunku ogródków działkowych i strzelnicy lub nowobudowanych osiedli Wzgórza Staroniwskiego i Kantorówki. W przyszłości będzie tu hipermarket Real (akurat do tego mam ambiwalentny stosunek). Jeśli chodzi o Malczewskiego, to chyba polecam środkowe bloki, bo pierwszy ma okna na kościół i wydaje mi sie że poranne dzwonienie może irytować, a ostatni blok (chyba 5) jest jak dla mnie daleko od "serca osiedla". Administracja ostatnio odremontowała balkony w blokach i zabrała się za układanie kostki chodnikowej. W każdym razie nie można powiedziec że nic nie robi (ale głosy są podzielone). Na osiedlu jest kablówka Multimedia i sieć komputerowa Datanet. Bankomaty BPH o PKO. Wieczory są raczej bezpieczne. Na pewno nie to co się słyszy o Baranówce. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rege Re: Kmity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:06 Mieszkam na Malczewskiego. Odkąd dzieci podrosły jest ciszej pod oknami, więcej czasu spędzają na boiskach i ławeczkach ( z dala od rodziców;-) Osiedle jest fajne, ciągle zmienia się na lepsze (aż żal, że niedługo się wyprowadzam;-)Z minusów przychodzą mi do głowy dwa: sklepy prawie wyłącznie spożywcze ( po głupi guzik czy kredki dla dziecka trzeba sie wybierać do centrum)i brak miejsc do parkowania (jeśli wracasz późno musisz czasem objechać pół osiedla i parkować z dala od domu... no chyba, że to Twój szczęśliwy dzień;-)). Mimo wszystko-polecam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faber Re: Kmity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:39 bromba wypalił(ła) z tym datanetem że ho ho - datanet zaliczamy do minusów Odpowiedz Link Zgłoś
gemma20 Re: Kmity 28.06.05, 14:59 mieszkam na tym osiedlu od urodzenia i jestem bardzo zadowolona. Nie lezy w zatłoczonym centrum ale bez problemu mozna sie tam dostac nawet na nóżkach ok. 20 min. drogi. Poza tym jest raczej spokojne, są "zielone" miejsca i place dla dzieci. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Kmity IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 21.07.05, 17:06 właśnie mieszka moja kuzynka niedawno Spółdzielniawymieniła im okna na osiedlu,za połowę dopłaty-jest zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś