IP: *.rzeszow.mm.pl 16.05.05, 17:30
Czy może ktoś mi powiedzieć jak sie mieszka na osiedlu Kmity a dokładniej
chodzi mi o okolice Malczewskiego. Nie znam dobrze miasta a zamierzam kupowac
mieszkanie - być może własnie tam...
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Kmity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 07:49
      jeśli jesteś kibicem Resovii, to będziesz miał luz :)
      • Gość: HAHA:) Re: Kmity IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:47
        Zasada jest prosta: KIBICUJ RESOVII TO BĘDZIE CI SIĘ TU DOBRZE ŻYŁO!!!!
    • Gość: bromba Re: Kmity IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 03.06.05, 20:15
      Ja tu mieszkam już dwadzieścia parę lat (od urodzenia:) i uważam że to
      interesujące osiedle. Przede wszystkim jest: dużo zieleni, 15 min do centrum
      (albo od strony Langiewicza albo przez Jałowego), szkoły, Promar, Stadion
      Resovii:), lodowisko, korty, pawilon handlowy i kilka innych sklepów, duży
      kościół, biblioteka. Poza tym przez osiedle jedzie autobus (17, 34 i 9), a na
      spacery lub rower można pojechać w kierunku ogródków działkowych i strzelnicy
      lub nowobudowanych osiedli Wzgórza Staroniwskiego i Kantorówki. W przyszłości
      będzie tu hipermarket Real (akurat do tego mam ambiwalentny stosunek). Jeśli
      chodzi o Malczewskiego, to chyba polecam środkowe bloki, bo pierwszy ma okna na
      kościół i wydaje mi sie że poranne dzwonienie może irytować, a ostatni blok
      (chyba 5) jest jak dla mnie daleko od "serca osiedla". Administracja ostatnio
      odremontowała balkony w blokach i zabrała się za układanie kostki chodnikowej.
      W każdym razie nie można powiedziec że nic nie robi (ale głosy są podzielone).
      Na osiedlu jest kablówka Multimedia i sieć komputerowa Datanet. Bankomaty BPH o
      PKO. Wieczory są raczej bezpieczne. Na pewno nie to co się słyszy o Baranówce.
      Polecam.
    • Gość: rege Re: Kmity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:06
      Mieszkam na Malczewskiego. Odkąd dzieci podrosły jest ciszej pod oknami, więcej
      czasu spędzają na boiskach i ławeczkach ( z dala od rodziców;-) Osiedle jest
      fajne, ciągle zmienia się na lepsze (aż żal, że niedługo się wyprowadzam;-)Z
      minusów przychodzą mi do głowy dwa: sklepy prawie wyłącznie spożywcze ( po
      głupi guzik czy kredki dla dziecka trzeba sie wybierać do centrum)i brak miejsc
      do parkowania (jeśli wracasz późno musisz czasem objechać pół osiedla i
      parkować z dala od domu... no chyba, że to Twój szczęśliwy dzień;-)). Mimo
      wszystko-polecam:-)
      • Gość: faber Re: Kmity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:39
        bromba wypalił(ła) z tym datanetem że ho ho - datanet zaliczamy do minusów
    • gemma20 Re: Kmity 28.06.05, 14:59
      mieszkam na tym osiedlu od urodzenia i jestem bardzo zadowolona. Nie lezy w
      zatłoczonym centrum ale bez problemu mozna sie tam dostac nawet na nóżkach ok.
      20 min. drogi. Poza tym jest raczej spokojne, są "zielone" miejsca i place dla
      dzieci. Polecam
    • Gość: Kamil Re: Kmity IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 21.07.05, 17:06
      właśnie mieszka moja kuzynka niedawno Spółdzielniawymieniła im okna na
      osiedlu,za połowę dopłaty-jest zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka