Dodaj do ulubionych

Empik w "Arkadii"

17.04.05, 22:11
No..i byłam w Empiku w "Arkadii" z nadzieją, że poczynię interesujące zakupy,
ale ceny mnie powaliły! Hmm...a kto zachwalał, że tanio?
nie pamiętam...chyba że coś pokręciłam, ale wątpię...sad
A tak ogólnie stoiskom przyświeca hasło w stylu "rodzinna kolekcja" czy coś
takiego, czyli nie trzeba być artystą żeby robić "takie" rzeczy. Każdy to
potrafi od biżuterii po mozaikę.
Obserwuj wątek
    • kati_p Re: Empik w "Arkadii" 21.04.05, 21:23
      Empik ma to do siebie, że narzuca ogromne marże.
    • rybk_a Re: Empik w "Arkadii" 21.04.05, 21:49
      Ja też chociaż byłam tam dwa razy, to wyszłam bez zakupów...
      • tycinka Re: Empik w "Arkadii" 21.04.05, 21:59
        A takie fajne mają muszelki cięte sad
        Ale ździerstwo!
    • kragmel no i? 21.04.05, 23:21
      ktoś tam Wam każe kupować?
      • tycinka Re: no i? 21.04.05, 23:40
        Nie każe...tylko nie ma realnego sklepu z produktami do biżuterii, więc skoro
        już taka namiastka powstała, to wielka szkoda że nie można z niej skorzystać.
        • ania_z_poddasza Re: no i? 21.04.05, 23:41
          primo odbierz poczte tycinka
          secundo nikt nam nie karze ale jak tam wpadam to byśmy chciały.szkoda że ceny
          sa zaporowe sad
          • tycinka Re: no i? 22.04.05, 00:00
            własnie odebrałam Aniu smile
        • kragmel a po co 22.04.05, 07:26
          narzekać?
          wzbogaci się ktoś od tego?

skoro nie ma sklepu, z którym można porównać ceny, to nie ma też:
          drogo/tanio/zdziercy. jest jedynie: stać_mnie/nie_stać_mnie - co niebezpiecznie
          zbliża się do zaglądania do portfela, a tego nie robimy.

a teraz prosimy szanownego właściciela empiku o zapłacenie mi w uznaniu
          zasług wink
    • pasjonatka1 Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 09:19
      Jakiś czas temu kupowałam koraliki po różnych sklepach i bazarach bo tanio -
      tak mi się wydawało- tylko że ... nierówne . krzywo dziurki i tak z pudełka to
      pół do śmieci szło, a kosztowały różnie. W empiku kupuję od jego powstania i za
      koraliki bardzo podobne płacę 1/2 mniej niż wcześniej i są dużo lepszej
      jakości. No cóż reszta materiałów nie należy do tanich ale są dobrej jakości a
      życie mnie nauczyło - lepiej poczekać, odłożyć ale kupić droższe ale dobrej
      jakości niż tanie i tandetne, bo za chwilę muszę i tak znowu kupić coś innego
      bo to tańsze się nie nadaje itd.... Dotyczy to chyba każdej dziedziny życia
      przynajmniej mojego. Ja się cieszę że w Empiku mają takie rzeczy bo do tej
      pory to byliśmy III światem pod tym względem.
      • regata7 Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 09:56
        a co sądzicie o koralikach firmy Guterman (ta od nici), z serii Guretman
        Creative?
        Wydają się idealnie równe, z ładnym połyskiem. W pasmanteriach.
        Ale też nie tanie.
        • loriaan Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 10:00
          bardzo dobre jakosciowo ,cena porównywalna do tej z empiku, popieram
          przedmówczynie, za jakoscs sie płaci .. ija wole zapłącic. pozatym w
          krakowiebyły fajne promocje i zakoraliki które kosztowały 14 zł zapłaciłam 1
          groszsmile
          • kocio-kocio Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 10:40
            Nadal trwa ta promocja w warszawskich empikach. Nie wiem, jak w innych.
            Jeśli kupujesz dwie rzeczy z działu "sztuka rodzinna", trzecią dostaje za 1
            grosz (jeśli są w różnej cenie, za 1 grosz jest najtańsza rzecz).
            Dotyczy to oczywiście także koralików (wiem, bo testowałam).

Obsługa mówi, że nie ma określonej daty końca tej promocji.
            • tycinka Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 10:57
              Nie ma innego realnego sklepu z produktami do biżuterii, ale są przecież
              wirtualne sklepy i to trzy-więc z nimi to dokonuję porównań i w Empiku wychodzi
              bardzo drogo. Po drugie produkty, które u nich kupuję są bardzo dobrej jakości
              i nigdy nie zdażyło mi się, żebym coś musiała wyrzucić-wręcz przeciwnie.
              A po trzecie gdybym zaopatrywała się w Empiku to moje wyroby musiałyby mieć o
              wiele większą cenę niż obecnie.
              A po czwarte to niestety nie jestem Z Wawy i tylko sporadycznie tam bywam i
              dlatego miałam nadzieję że jak już będę to się zaopatrzę-no ale to jakby już
              dotyczy innego tematu.
              • kragmel Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 11:11
                tycinka napisała:

> Nie ma innego realnego sklepu z produktami do biżuterii, ale są przecież
                > wirtualne sklepy i to trzy-więc z nimi to dokonuję porównań i w Empiku
                wychodzi
                >
                > bardzo drogo.

mhm, a więc nie bierzesz pod uwagę kosztów utrzymania "realnego" sklepu. trudno
                konkurować ze sklepem internetowym, któremu odpadają takie koszta jak armia
                pracowników, wysokie czynsze etc.
                • tycinka Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 12:32
                  już nic nie napiszę....
    • kasiawin Re: Empik w "Arkadii" 22.04.05, 12:28
      Po wpływem waszych wypowiedzi ciekawość wzieła górą. Rzeczy poprostu piękne i
      dostałam zawrotu głowy. Oczywiście kupiłam drobny element do zdobienia świecy i
      to wszystko bo rzeczywiście ceny są wysokie. Ale za to przy wielu produktach
      jest nawet 25% rabatu więc to już coś. Myślę, że jest naprawdę duzy problem dla
      małych sklepów aby mieć taki asortyment. Niestety jest to ogromna firma i trudno
      ją będzie przeskoczyć. Ale pojechać warto dla samego pocieszenia oczu. Jestem
      pod duzym wrażeniem i to co oferują jest super piękne.Od razu rodzą się pomysły
      w głowie. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka