regi21 09.10.05, 20:53 Da sie jakoś wykorzystać papier czerpany? Podoba mi się faktura. Jestem nowa, proszę o dokładną odpowiedź Pozdrawiam Dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_izydorczyk Re: papier czerpany a decoupage 09.10.05, 21:04 Dokładnie to da się wykorzystać każdy papier, możesz sobie nakleić nawet kartkę z kalendarza czy kawałek gazety. Decoupage nie ogranicza się wyłącznie do korzystania z serwetek czy tylko papierów specjalnie do decoupage. Ono wykorzysuje papier jako nośnik grafiki, wystarczy więc dobrać odpowiedni klej, który przytwierdzi nasz papier do danej powierzchni. Odpowiedz Link
zielony_listek przykładzik 10.10.05, 14:46 Można też okleić przedmiot papierem czerpanym, a na to dać motyw z serwetki, na przykład coś takiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=22573126&a=22573126 Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: przykładzik 11.10.05, 11:10 Tylko trzeba mieć na uwadze, że ponieważ papier czerpany jest grubszy niż ryżowy z foto, to nie będzie efektu takiej "przezroczystości" jak na Twojej lampie Listku Ale sam pomysł jest jak najbardziej godny poleceń) Odpowiedz Link
zielony_listek Re: przykładzik 11.10.05, 11:23 Kasiu, na moich lampionach jest akurat papier czerpany (kilka rodzajów i kolorów), wcale nie ryżowy. Czerpane papiery są w różnych grubościach - zarówno takie baaardzo grube, jak i te które ja akurat wykorzystałam. I są też papiery czerpane z dziurkami A, no właśnie, stoisko z papierem czerpanym w Galerii Mokotów (W-wa) mi zamknęli,a świetny wybór był ((, buuu. Może któraś z koleżanek warszawianek wie, gdzie takie stoisko znajdę? Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: przykładzik 11.10.05, 18:16 O To i ja się czegoś ciekawego przy okazji dowiedziałam, dzięki! ) Odpowiedz Link