Dodaj do ulubionych

wycinanie laserem

01.09.06, 14:03
Może ktoś skorzysta.
Poznałam dziewczynę, która posiada własny laser i może nim wycinać różne
kształty w dowolnym materiale.
Jeśli któraś z Was chciałaby sobie zamówić u niej własny szablon, to podaję
kontakt:
www.etsy.com/user_profile.php?user_id=32906
(mail: cyncontemporary@yahoo.com)
Dziewczyna mieszka we Włoszech, więc wiadomość albo po angielsku albo po
włoskusmile
Obserwuj wątek
    • t.he Ale po co uderzać aż do Italii? :) 01.09.06, 14:42
      W Polsce jest mnóstwo firm, które świadczą usługi laserowe z myślą o gadżetach
      reklamowych dla firm. Jeżeli chcesz jedną sztukę, wytną Ci za kilka zł. Można
      zamówić online.
      • qlka_79 Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 01.09.06, 16:14
        No to może daj linka..?smile
        Już od dwóch miesięcy szukam szablonu z odpowiadającym mi motywem, a w żadnym
        sklepie interenetowym nie mogę znaleźć nic zgodnego z oczekiwaniami.
        • bodzia11 Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 03.09.06, 02:13
          Nie wiem skad jestes, ale w Nowym Saczu robia www.laserpol.com,
          e-mail:nowopol@laserpol.com. Nie moge odszukac adresu do Poznania, tam tez
          widzialam robia takie uslugi.
          • maaki Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 03.09.06, 12:53
            W Toruniu jest www.annmarii.com lub poprostu przez www.stragan.torun.org.pl
            Można przysłać własny szablon do wycięcia.
            Cena zależy od czasu pracy lasera i zużytego materiału.
        • t.he Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 05.09.06, 10:14
          www.google.pl/search?hl=pl&q=wycinanie+laserem&lr=
          Musiałabyś się pofatygować mailowo, najlepiej od razu do tych, którzy nie
          pokazują blach na dzień dobry. Bo ci są nastawieni na innego, przemysłowego
          klienta. Napewno są i w Twojej okolicy, bo teraz wiele firm zamawia różne
          gadżety np. grawerowane laserem. Już dawno myślałam o zaprojektowaniu i
          zamówieniu także pieczątek, ale ciagle brakuje czasu sad
          • qlka_79 Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 10.09.06, 16:48
            Dziękismile
            Oczywiście w Zielonej Górze nie mogę nic znaleźć.
            • pracownia_trrrt Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 17.10.06, 00:11
              I co Qlko, udało się znaleźć gdzieś w Winnym Grodzie? Bo teraz dostępu do
              lasera poszukuję ja i zastanawaim się czy jest sens zaprzątać sobie głowę
              naszym miastem, czy szukać od razu gdzieś dalej...
              • memulka Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 17.10.06, 10:58
                Hej dziewczyny, może trochę ze swoją wypowiedzią wyskoczę jak Filip z
                konopii,ale:
                Wiem, że jest możliwośc wycinania wzorów, napisów, przeróżnych szblonów na
                ploterze, w rożnych foliach, można zamówić takie szablony jak np. ma śnieżka
                dla dzieci w swojej ofercie, chodzi mi o "materiał" i rodzaj.
                Takie rzeczy można zamówić w firmach poligraficznych, samemu np. przygotować
                projekt i przesłać emailem i już. W tego rodzju firmach można także zamówić
                nadruk na blaszy np. zdjęcie, wszelkiego rodzaju grawerton. Albo także
                wypiaskowanie na czymś, ja robiłam na butelce od szampana napis i wzory, efekt
                baardzo ciekawysmile)

Pozdrawiam

• qlka_79 Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 21.10.06, 11:46
                  Memulko, bardzo cenne informacje, dziękujęsmile
                  Pracownio - nie wiedziałam, że też jesteś z ZGsmile Nic jeszcze ne szukałam, zajmę się tym niedługo, bo pomysł na razie dojrzewa.
                  Jakbyś szybciej dotarła do informacji na ten temat, to daj znać!
                  • t.he Re: Ale po co uderzać aż do Italii? :) 21.10.06, 22:41
                    Takie firmy dość często przysyłają oferty do ludzi zajmujących się w większych
                    firmach marketingiem. Większych, bo chodzi zwłaszcza o takie, które zamawiają
                    gadżety reklamowe. Jeżeli masz znajmomych czy rodzinę w takich instytucjach,
                    warto ich napuścić na marketingowców, mogą się orientować.
                • radolo22 O ploterze 23.10.06, 20:42
                  Się wymądrzę trochę, ale temat mam ostatnio opracowany. Otóż w kilku
                  pracowniach reklamowych próbowałam niedawno zamówić motywy wycinane z grubszego
                  papieru i wszędzie słyszałam, że ploter wycina wyłącznie folię samoprzylepną
                  (czyli jej cienką warstwę przylepną właśnie), a do papieru koniecznie musi być
                  laser.

Wychylam się z tą "mądrością", bo zrozumiałam, że ktoś hurtem chce plotera
                  używać do materiałów różnych...
                  • pepe27 Re: O ploterze 23.10.06, 21:22
                    Niestety wprowadzono Cię w błąd. Ploterem wytniesz zarówno folię jak i cienkie
                    pcv( pentaprint-powszechnie używane do szblonów) oraz po zwiększeniu nacisku
                    papier.Niestety bardzo niszczy to nożyk i rzeczywiście mogą "nie chciec " Ci
                    tego wyciąc . Laserem możesz wyciąc szablon z pentaprintu ,ale to nie jest tak
                    tanie. Tnę i tak i tak- jakosc porównywalna.
                    • radolo22 Re: O ploterze 24.10.06, 18:13
                      Ha! Może tak być, bo ja mizerna klientka byłam - zamawialam zaproszenia dla
                      mojej szkoły (czyli taniutkie być musiały).
                      Powiedz - bo pewnie wiesz - z czego się biorą tak duże koszty przy wycinaniu
                      laserem? Głowica (czy inna część) też się niszczy, czy może jego wygenerowanie
                      jest drogie po prostu?
                      Dzięki za wyjaśnieniesmile
                      Ola
                      • pepe27 Re: O ploterze 24.10.06, 20:35
                        Wysoki koszt cięcia laserem bierze się głównie z wysokiej ceny samego urządzenia
                        ( które musi się zamortyzowac) i drogich elementów , które trzeba czasem
                        wymienic. Z tego co wiem pobiera ono w trakcie pracy niemało prądu.
                        • rozmaryn6 Re:Wycinanie w szkle 24.10.06, 22:42
                          Może ktoś wie,jakim urządzeniem można wycinać dowolne kształty w
                          szkle?Słyszałam,że jest jakaś wycinarka laserowa do szkła?Wiecie coś o tym?
                          • pepe27 Re:Wycinanie w szkle 25.10.06, 10:54
                            Różne wzory na szkle można uzyskac przez piaskowanie.
                            • athropos Re:Wycinanie w szkle 29.10.06, 19:59
                              Czy osoby zorientowane mogą mi doradzić, gdzie w Warszawie mogę się zgłosić,
                              żeby mi wycięto napis (pentaptrint lub folia)? Z góry dziękuję smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka