martas76 08.01.07, 19:22 Z bożonarodzeniowymi było jakby łatwiej, szyszki, makarony, masa....a co na wielkanoc? wrsztat stoi! wypalam sie chyba normalnie.... HELP!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: Szukam pomysłu na wielkanocne wyroby 08.01.07, 20:52 jaja, koszyki, baranki... Odpowiedz Link
t.he Re: Szukam pomysłu na wielkanocne wyroby 09.01.07, 10:27 Kurczaczki i zajączki robione szydełkiem albo z wszelkich mas, wydmuszki, jaja z papier mache, zawieszki z obrazkami na gałązki, wiosenne wianki na ścianę, wizytówki na stół, drobiazgi decu typu deseczki. Wrzuć w google'a i na www.flickr.com "easter ornaments", "easter decor" itd. Odpowiedz Link
martas76 Re: Szukam pomysłu na wielkanocne wyroby 09.01.07, 21:54 A jak się zabrac za baranki z masy solnej? czy widziałyście gdzieś wzory? bo ja jestem wzrokowcem. Standartowo robimy szydełkowce, jaja, wszelakie wydmuszki, ale to standart, szukam nowych pomysłów. Aaaa a zajączki na szydełku? jakiś wzór? Pozdrawiam Odpowiedz Link
t.he Re: Szukam pomysłu na wielkanocne wyroby 09.01.07, 23:01 www.cafeart.pl/content/view/218/216/ Szydełko miałam ostatnio w ręku na ZPT w podstawówce, jeżeli ktoś jeszcze pamięta takie lekcje Ale, jeżeli angielski nie jest problemem, to sprawdziłam, że google wyrzuca jakieś wzory na hasło "bunny crochet pattern", a najlepiej "easter crochet pattern". Albo może dziewczyny pokazujące (w tej chwili Br0mba) w galerii maskotki szydełkowe mają temat rozpoznany. Pozdrowienia Odpowiedz Link
zielony_listek gniazdka 10.01.07, 10:39 > Szydełko miałam ostatnio w ręku na ZPT w podstawówce, jeżeli ktoś jeszcze > pamięta takie lekcje O matko ZPT - standard to szydełko i gotowanie ciasta. Aha, jeszcze poduszeczki do szpilek! A chłopaki karmniki Ja na wielkanoc robiłam jeszcze gniazdka - w małe kółeczko z gąbki florystycznej wbijałam gęsto piórka, a w środek - przyklejone na bezbarwny silikon 3 jajeczka przepiórek. Jak znajde w domu zdjęcie to wrzuce na fotoforum. Znajomym sie podobały. Plus - baaaardzo prosta i szybka robota. I tanie. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link
vanilla4 Re: Szukam pomysłu na wielkanocne wyroby 20.01.07, 15:06 baranki z tej strony są boskie Odpowiedz Link
anna_1503 Re: Szukam pomysłu na wielkanocne wyroby 15.01.07, 02:12 Polecam stronę: www.teddys-handarbeiten.de/ Odpowiedz Link
dzikowa Re: Szukam pomysłu na wielkanocne wyroby 19.01.07, 18:28 Witam; podaję adres stronki, gdzie są ładne kartki, m.in. wiosenne, wielkanocne... www.kartengalerie.de/themenkatalog.htm Inspirujące? Pozdrawiam wieczorowo, dziczaście. Odpowiedz Link