-
mam kacze udka...ale nie wiem jak się do niech zabrać :) czym przyprawić ? z czy podać :) będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
-
Jak zrobić pyszne udka drobiowe nie posiadając piekarnika ani prodiża? Mam mikroafalę niby z opcją grillowania ale nigdy się w niej nic dobrze nie zgrillowało, więc odpada.
W kieszeni chudo a udka tanie i dodatkowo dobre do diety.
Miałam piekarnik to piekłam na różne sposoby ale musiałam się przeprowadzić i teraz piekarnika brak.
A takie duszone zwyczajnie mi nie smakują... Podsmażam na złoto, dodaję odrobinę czegoś (jakiś sos, sok, pomidory, pesto czy musztardę z powidłami itp itd) by si...
-
Od dawna po niedzielnym obiedzie zostaje mi dużo pieczonych w piekarniku udek z kurczaka.
Zazwyczaj w poniedziałek i czasami we wtorek je jeszcze dojadam.
Mam do was pytanie co można by z nich zrobić bo już mam dosyć odgrzewanych.
-
Dzisiaj chcę zrobić udka z kurczaka. Macie może jakieś pomysły?
I proszę, napiszcie mi, czy piec je pod przykryciem w naczyniu
zaroodpornym, czy pod folia aluminiowa, ile piec pod przykryciem,
ile bez przykrycia. No i jakiś fajny, nie za skomplikowany pomysł.
Udka już mam, chcę je jeszcze jakoś zamarynować, obiad ma być
dopiero na 15.
-
Witam jestem kompletnym laikiem w gotowaniu chcę jutro na obiad
zrobić udka pieczone ( w piekarniku)kupiłam 8 udek i przyprawę do
kurczaka firmy Kamis. W jakiej temperaturze i ile mam piec
-
Wymyśliłam sobie na obiad w święta faszerowane udka z indyka. Ale dowiedziałam
się,że to twarde mięso, z licznymi żyłami. Szukałam informacji w necie ale nic
konkretnego nie ma. A interesuje mnie ile powinno ważyć takie udko na 1
osobę,jak pozbyć się tych twardych części, czym ewentualne nadziewać ( marzy
mi się pesto)i w jakich warunkach piec. Czy ktoś z forumowiczów ma
doświadczenia związane z udkami?
-
chcę upiec udka kurczaka bez wcześniejszego gotowania (tak robiłam
dotychczas)i mam kilka pytań, fajnie jeżeli ktoś podpowie:
-Jak długo i w ilu stopniach Celsjusza piec
-Kuchenka elektryczna palnik górny, dolny, oba?
-z termoobiegiem czy bez?
-dodawać np cebuli (jeżeli tak to kiedy)czy sama przyprawa do kurczaka wystarczy?
-polewać tłuszczem lub dodać odrobinę wody na dno naczynia żaroodpornego?
-pokrywki moje naczynie żaroodporne nie posiada... przykryć folią aluminiową
czy niczym n...
-
jak dlugo moga lezec w lodowce pieczone udka ( i nadawac sie do
bezpiecznego zjedzenia??? )
-
.. jak je przyrządzić, żeby były szałowe? Niestety nie znam się bliżej z kaczym mięsem, więc potrzebuję prostej i szczegółowej instrukcji obsługi.
-
A z jakiej żaby te udka mają być? U mnie na podwórku czasami się jakieś żabki
trafiają - takie szare, nieduże. Ale może lepiej by było z ropuchy?
-
przepisów na taką szarlotkę jest kilka w google, ale mają sprzeczne
opinie, a ja proszę o taką nie za słodką, która na pewno się uda:)
i proszę was jeszcze o przepis na chrupiące udka kurczaka, ale nie
za pikantne, choć smakowo doprawione :)
dzięęęękujęęę
-
czy ktoś mógłby mi podać przepis na te udka,jakiś czas temu był na forum
przepisy, ale strona mi sie nie otwiera, a bardzo mnie zainteresował i wręcz
ślinka mi leci po przeczytanych opiniach na ich temat z góry dzięki i
pozdrawiam serdecznie
-
Witam! Jak można podać udka inaczej niż tradycyjnie w piekarniku, co z nimi mozna jeszcze wykombinowac? Wiem wiem zagladalam do wyszukiwarki, ale nic konkretnego nie znalazlam, czesto tylko pojawialo sie gdzies slowo "udka" i tyle, wiec z gory dziekuje wszystkim pomagajacym:))
pozdrawiam!
-
...zabie udka...maslo czosnek...pomidor..pieprz i sol...typowo francuskie
danie...z polskich zab...solimy i pieprzymy...udka podsmazamy na masle
dodajemy czosnek i pomidor (posiekane)...na koncu dodajemy posiekana
pietruszke ...lekko dusic w piekarniku...
-
Chciałabym zrobić udka z kurczaka na grillu , zastanawiam się czy nie trzeba
ich trochę wcześniej podpiec aby z grilla nie były zbyt surowe, a może ktoś
ma jakiś sprawdzony przepis. Pozdrawiam
Kania
-
wiadomo, sól, pieprz ale co dalej?? kiedyś dawałam przyprawę knorra do drobiu-
dobre, ale potrzebuję może odmiany, proszę o radę z góry dziękuję
-
Pytanie z tych banalnych ale w kuchni zaczynam a w sobotę mam gości.
Aby udka z kurczaka były chrupiące i zarazem mięciutkie należy wstawić do
zimnego czy nagrzanego piekarnika?Jeśli nagrzanego do do jakiej
temperatury/elektryczny z termoobiegiem/oraz czy mają być przykryte czy też
nie lub tylko na początku?Może ktoś z doświadczeniem mi podpowie.
-
gotuję zupę pieczarkową na udkach, a następnie te już ugotowane udka
chciałabym podać na drugie danie - tylko nie wiem jak je można doprawić, jak
podać?
Macie jakieś smaczne pomysły...
-
wlasnie rozmrazam dwa potezne kurze udka, ktore to mialam zamiar upiec w
piekarniku, a wczesniej troche je pomarynowac, no wlasnie, w czym???
prosze o pomoc i propozycje, dodam, ze jestem na etapie oprozniania szafek i
lodowki przed nadchodzacym wyjazdem, dysponuje wiec ograniczonymi skladnikami,
czesto dziwnymi, kazda propozycja jest wiec mile widziana:)
marzylo mi sie cosil miodowo-???
pozdr
-
bardzo proszę o jakieś namiary na filmik instruktażowy jak to zrobić.Jestem
ograniczona tylko językiem polskim i dlatego ten problem