ursullaaa 15.02.07, 13:43 witam !trochę poszperałam w necie i : /www.wylegarnia.com/sklep/ekspozycja.php?id=824 dla mnie te kartki są niesamowite , chylę nisko czoło , przed kunsztem i pomysłowością Autorki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursullaaa Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 15.02.07, 14:05 jeszcze raz : wylegarnia.com/sklep/ekspozycja.php?id=824 Odpowiedz Link
ursullaaa Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 15.02.07, 14:06 przepraszam , ale nie umiem tak zrobić żeby ten link był od razu aktywny Odpowiedz Link
athropos Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 15.02.07, 14:20 Trzeba skopiować całość z paska adresu, łącznie z "http:" Tak, jak tutaj: wylegarnia.com/sklep/ekspozycja.php?id=824 voila Odpowiedz Link
athropos Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 15.02.07, 14:25 Nie tylko kartki, to wszechstronna kociara, gdybym nosiła biżuterię, zaordynowałabym sobie to: wylegarnia.com/pictures/69719.jpg Wszystko z kotami, dla mnie obłęd (w jak najbardziej pozytywnym sensie ) Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 15.02.07, 19:10 widzialam je juz dosyc dawno. probowalam namowic niemeza architekta coby mi pokazal co to jest architektoniczne ciecie..ale biedny niestety nie wiedzial musze sie kiedys przysiasc i pokombinowac Odpowiedz Link
buniolek Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 16.02.07, 17:54 wow!!!! Jak ona to zrobiła!!!!????????? Odpowiedz Link
kasia.z Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 16.02.07, 20:04 Fajne takie proste a jednocześnie takie inne. Nie dało mi to spokoju wziełam kartke nozyk i linijke i 2 już rozgryzłam. Jak chcecie to podzielę się schematami. Kasia Odpowiedz Link
majagaja Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 16.02.07, 22:47 kasia.z napisała: > Fajne takie proste a jednocześnie takie inne. Nie dało mi to spokoju wziełam > kartke nozyk i linijke i 2 już rozgryzłam. Jak chcecie to podzielę się schemata > mi. > Kasia Witaj,poprosze,bo mnie jakoś nie najlepiej poszło z tym tortem a bardzo mnię się podobają.Wyślij na majagaja@gazeta.pl.Dzieki. Odpowiedz Link
ursullaaa Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 17.02.07, 14:34 podziel się ze mną bardzo proooszę ! czekam na maila !dzięki ! Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 17.02.07, 15:28 podziel sie podziel na gazetowego poprosze jesli mozna bo ja jeszcze porzadku na biurku po walentynkach nie zrobilam,t o nie mialam okazji na probowanie;> Odpowiedz Link
kasia.z Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 17.02.07, 16:05 Rozesłałam wzór tortu, teraz męcze dwustronne schody Kasia Odpowiedz Link
graz.ka Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 17.02.07, 07:36 zerknijcie też tutaj: www5d.biglobe.ne.jp/~m-uet/index.html Odpowiedz Link
estruella Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 28.03.07, 13:50 Jej, powaliły mnie na kolana te kartki! Tylko jak się zalogować na tej stronie, żeby można ściągnąć wzory??? chodzi mi o www5d.biglobe.ne.jp/~m-uet/index.html - wie ktoś z Was? Odpowiedz Link
vivictoria Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 17.02.07, 15:10 www.3dpaper.com.tw/en/ Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 10:19 robie juz wszystko schody,ale tortu za nic nie moge mamusie zatrudnilam;> Odpowiedz Link
kasia.z Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 11:11 Możesz przesłać schody? Z tortem dość szybko sobie poradziłam ale schody mi nie wychodzą. Kasia Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 11:44 a ktore schody chcesz? (pokaz link do konkretnych, bo dwa rodzaje ona robi) to zaraz zrobie jakis szkic Odpowiedz Link
ursullaaa Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 11:49 Bardzo dziękuję za tort,pięknie poproszę schody, na razie nie mogę spróbować czy mi wyjdzie bo mam unieruchomioną rękę , ale już nie mogę się doczekać !!! Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 12:48 wysle wam schody wieczorem, jak dokopie sie do skanera albo aparatu foto Odpowiedz Link
majagaja Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 14:56 Kasiu!Bardzo dziekuje za tort,jeśli mogę-nieśmiało proszę o schody.Jeśli któraś z Was będzie tak miła.Pozdr. Odpowiedz Link
zabilimizolwia Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 19:11 a czy ja również mogłabym otrzymać schemat kartki tortowej i schodowej? mój mężczyzna niedługo ma urodziny, a jakież kartki są lepsze od tych zrobionych własnoręcznie? niezmiernie będę wdzięczna. pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link
buniolek Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 20:00 Ja też poproszę o skany na adres buniolek@vp.pl. Dzięki Odpowiedz Link
buniolek Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 19.02.07, 20:13 Kasiu dziękuję Ci bardzo za torcik. Nie wiem czy mogę... Czy... Czy ja... Czy ja mogę... Czyja mogę prosić o "kot i BALONIKI" lub Zebrę?? A może uda się oba?? UFF... Poproszę na adres buniolek@vp.pl ;D Odpowiedz Link
yenulek Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 18.02.07, 19:47 Witam Czy ja tez moglabym prosic o przeslanie schematu do kartki z tortem i schodami??? Sa rewelacyjne te kartki!!! Z gory bardzo dziekuje i serdecznie pozdrawiam wszystkie forumki yenn Odpowiedz Link
ilekobietamalat schody 19.02.07, 08:56 wybaczcie ze dopiero teraz, ale padlam nieprzytomna wczoraj i kompletnie zapomnialam schematy schodow tu: www.flickr.com/photos/94726999@N00/?saved=1 tak bedzie latwiej niz wysylac mailem;> wszelkie pytania, na priva prosze) Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: schody 19.02.07, 09:17 a i jeszcze, w tych pierwszych zagiecie nie jest na srodku.. w kartkach podest jest troche krotszy,czyli zageiecie troche wyzej. Odpowiedz Link
kasia.z Re: schody 19.02.07, 12:15 Oj coś czuje, że będzie wysyp takich kartek na forum Wszystkim zainteresowanym tort rozesłałam. Kasia Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: schody 19.02.07, 12:40 hihi myslisz ze zle zrobilysmy rozsylajac schematy? moja cioteczka twierdzi ze tez robila takie kartki schodki i inne cuda w szkole lat temu.. hmm troche;P Odpowiedz Link
agaa_p Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 19.02.07, 13:02 kobitki złote znajdzie która chwilę żeby i mi schematy podesłać na konto gazety?? bedę wdzięczna Odpowiedz Link
kasia.z Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 19.02.07, 16:32 Gdybym uważała, że źle robimy dzieląc sie pomysłami to bym nie wysyłała schematów. Cięcie i składanie to jedno a ciekawa kompozycja to drugie. Po prostu zastanawiam sie czy hitem forum będą w najbliższym czasie takie karteczki. Kasia Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 19.02.07, 17:28 u mnie hitem urodzin mojej siostry i jej faceta napewno;> bo i ja, i mamusia planujemy takie zrobic) a jak na forum bedzie to zobaczymy) napewno wszystkim to na zdrowie wyjdzie;D Odpowiedz Link
elfuria Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 19.02.07, 17:33 a czy ja też mogłabym poprosić o schemat? ale tortu jeśli można :] epiecie@gmail.com Odpowiedz Link
agol54 Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 19.02.07, 18:32 jej, dziewczyny bardzo Was proszę prześlijcie mi schematy na meila agol54@o2.pl. Pracuję w świetlicy i gdyby mi sie udało powycinać te cudeńka to wykorzystam je do pracy z dziećmi i zamienie kotki na kwiatki, będzie na Dzień Kobiet jak nic Odpowiedz Link
keltka Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 22.02.07, 15:22 Dziękuję za link do schematu ze schodami. Mam jednak takie małe pytanie - jak to się składa, żeby włożyć do koperty... bo przyklejam to na płasko, jak się zegnie do połowy motyw ładnie odstaje, a jak chcę złożyć całkiem(zamknąć kartkę) to powstaje taka bula i do koperty się nie zmieści i może sie pogiąć... Na razie robiłam tylko ze zwykłego papieru w kratkę taką makietę, ale jakby to zrobić z czegoś sztywniejszego to chyba będzie problem... Więc proszę o jakieś rady Odpowiedz Link
kasia.z Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 22.02.07, 16:47 Jeśli chodzi o moje wzory to kartkę składa się po zielonej linii (tej poza tortem). Najpierw trzeba rozłozyć całkiem na płasko a potem na pół. Kasia Odpowiedz Link
keltka Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 24.02.07, 13:49 Hmm to chyba jednak coś zrobiłam źle... Mogłabym poprosić na gazetowego maila szablon do tego tortu? Bo tort zrobiłam sama wzorując się na szablonie schodów więc zapewne jakiś szczegół przeoczyłam. DZiękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 22.02.07, 19:00 caly myk w tych kartkach polega na tym ze jak jest dobrze zrobiona, to sklada sie sama. coprawda nie przyklejalam jeszcze do papieru, bo nie mialam okazji sie tym zajac. ale jesli sie nie sklada ladnie samo,to znaczy ze sa zle zagiecia zrobione Odpowiedz Link
isislawa zobaczcie jakie genialne kartki ! 27.02.07, 22:07 Mogłabym też dostać schemacik tortu urodzinowego. Będę wdzięczna Buzka Odpowiedz Link
haanulka Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 23.03.07, 10:56 isislawa napisała: > Mogłabym też dostać schemacik tortu urodzinowego. Będę wdzięczna > >haanulka@wp.pl Odpowiedz Link
aloopa Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 02.03.07, 23:55 I ja pięknie proszę o schematy. Będę bardzo wdzięczna. Można na gazetowego albo na aloopa@poczta.onet.pl Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link
0-n-a Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 04.03.07, 16:52 ale cudeńka!!! jeśli można to poprosze schemat tortu na maia am_szczecin@interia.pl z góry dziękuję!! Odpowiedz Link
sylc Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 26.03.07, 18:37 dziewczyny, tak bym chciala sie nauczyc tych schodow, itp., ale nie wiem z czym to sie "je"... te schodki sie dokleja? helllllppppppppp sylc@gazeta.pl Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 26.03.07, 18:57 wycina, tzn nacinasz kartke po liniach ktore sa na schemacie. trzeba troszku sie zastanowic,przyjzec a potem zadawac pytania Odpowiedz Link
sylc Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 26.03.07, 19:00 hej, no wlasnie sie dluzej przyjrzalam... mam kilka osob, ktore bylyby zachwycone... ale... chyba nie jestem w stanie tego zrobic (((((( pozdrowienia Odpowiedz Link
kredka55 Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 26.03.07, 23:22 Mam prośbę o schematy schodów o torta. I od razu parę kroków instrukcji jak zacząć -zakladam, że mam prostokątną kartkę nożyk i ołówek. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 27.03.07, 09:46 trzeba ciac proste linie jak bede w domu to moge wam zrobic kurs ze zdjeciami krok po kroku Odpowiedz Link
baszalotta Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 27.03.07, 11:37 czy ta technika ma jakąś nazwę? Odpowiedz Link
kasia.z Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 27.03.07, 16:53 Nie wiem czy jest jakaś polska nazwa, ale na anglojęzycznych stronach podobne nazywają pop-up. Zainteresowanym wysłałam schemat tortu na gazetowego. Kasia Odpowiedz Link
wiwi_sekcja Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 28.03.07, 13:01 kasia.z czy ja również moge prosić schemat do tortu na gazetowy z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link
estruella Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 28.03.07, 13:54 a jak zrobić takiego motylka? tak po prostu wyciąć i wkleić? www5d.biglobe.ne.jp/~m-uet/images/dl180images/180wedding1/180wed1-006butterfly.jpg Odpowiedz Link
estruella Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 28.03.07, 14:10 Zobaczcie, jeszcze takie serduszko znalazłam - może się komuś przyda? cp.c-ij.com/english/3D-papercraft/event/pop-up-heart-box_e.html Odpowiedz Link
ibisek1 Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 21.04.07, 11:02 www.imacrs.com/moresamp.htm Odpowiedz Link
rosieee77 Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 28.03.07, 22:40 Czy i ja mogę prosić o torcik i schody??? plisss, niedługo 1-sze urodzinki mojej córeczki..... Dzięki... Jeśli mogę to poproszę na hannagoska@interia.pl Odpowiedz Link
diabli Re: zobaczcie jakie genialne kartki ! 29.03.07, 00:32 witam. sliczne to malo powiedziane! czy i ja moge poprosic szablony? tort schodki i wszystko co macie z gory dziekuje i po cichutku licze na drobne wskazowki od mistrzyn. Odpowiedz Link
kasia.z szablon tortu 21.04.07, 14:42 Dziewczyny, pogubiłam się ostatnio i nie wiem komu wysłałam tort a komu nie. Napiszcie na gazetowy to prześle ten schemat. Odpowiedz Link