ganeta27 08.07.08, 20:19 Dziewczyny pomocy może ktoś zna linki z kursem decoupage na porcelanie - uczę się tylko przez internet więc był bym wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ganeta27 Re: decoupage na porcelanie 04.08.08, 18:43 podnoszę do góry - proszę o pomoc chcę zrobić decoupage na filiżankach ale nie wiem jakich produktów użyć - pomóżcie Odpowiedz Link
piatek.trzynastego Re: decoupage na porcelanie 04.08.08, 19:54 Może medium do szkła i porcelany To-Do? www.artizana.pl/code/glowna.php?ID=300&TID=8&wersja=pol&TSID=272 Nie można żałować medium, ale jednocześnie trzeba pilnować i wycierać to, co się rozleje poza motyw. Na koniec wypalić w piekarniku. Odpowiedz Link
kasia.z Re: decoupage na porcelanie 04.08.08, 20:48 Dlaczego trzeba pilnować i ścierać to co wyjdzie za motyw? Ja nie starłam wszystkiego bo przyklejałam kwiatki z cieniutkimi łodygami i nie sposób było wyczyścić miejsca w pobliżu bez uszkodzenia motywu i nic złego się nie stało. Kasia Odpowiedz Link
piatek.trzynastego Re: decoupage na porcelanie 04.08.08, 21:55 Medium poza motywem pozostawia po wypaleniu ślady na porcelanie (jak zaschnięty sklej), można potem powalczyć i pozdrapywać , ale ja wolę od razu możliwie jak najmniej wychodzić poza motyw. Odpowiedz Link
kasia.z Re: decoupage na porcelanie 04.08.08, 19:55 Ja testowałam medium do szkła i porcelany TO-DO i jestem zadowolona z efektu. Preparatu używa sie zamiast kleju i drugi raz dla zabezpieczenia motywu. Można też mieszać z farbami akrylowymi i malować na porcelanie. Dla utrwalenia całość wypieka sie w piekarniku. Ręczne mycie mojej testowej filiżance nie szkodzi, oczywiście nie używam drapaków Kasia Odpowiedz Link