Dodaj do ulubionych

Słupszczanka prymusem Akademii Marynarki Wojennej!

23.06.11, 14:54
W niedzielę, 26 czerwca, w Święto Marynarki Wojennej, na Zatoce Gdańskiej odbędzie się parada okrętów, samolotów i śmigłowców MW. Warto pojechac i zobaczyć to piękne wydarzenie, z bulwaru w Gdyni. Rozpocznie sie ok godz 16.00.

www.trojmiasto.pl/Parada-morska-i-lotnicza-w-swieto-Marynarki-Wojennej-imp220236.html
Wcześniej, bo o godz 13.00 przy Skwerze Kosciuszki, na okręcie "Błyskawica" odbędzie sie promocja oficerska AMW. Dla Słupszczan to ważna informacia, bowiem prymusem rocznika otrzymujacego stopień oficerski jest Małgorzata Pająk ze Słupska!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Sebastian Re: Słupszczanka prymusem Akademii Marynarki Woje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 19:34
      Byłem na takiej uroczystosci trzy lata temu. Można się naprawdę wzruszyć i z wielką przyjemnościa popatrzeć na tę cała celebrę. A w tym roku dodatkowo jest parada okrętów i lotnictwa.
      Szkoda, że nie wszyscy ludzie wiedzą, że impreza jest imprezą otwartą i każdy może przyjść i popatrzeć, zabrać dzieci itp
      • Gość: umbria Re: Słupszczanka prymusem Akademii Marynarki Woje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 22:08
        Oby dopisała pogoda, bo to zawsze ważny element takich uroczystosci.
        Też jadę
      • Gość: 888/2 Re: Słupszczanka prymusem Akademii Marynarki Woje IP: *.183.187.216.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.09.11, 00:41
        Życzę Pani ppor. mar. powodzenia i gratuluję. Też jestem po, rocznik tzw. admiralski 1971/1972. Pozdrawiam z Charnowa, emer. kpt.mar.inż.
        • bosonoga.contessa do 888/2 02.10.11, 20:42
          Panie kapitanie, moge prosic o wyjasnienie laikowi takiemu jak ja co oznacza "rocznik admiralski"?
          PS.
          mozna na pocztę gazety
          • Gość: luc Re: do 888/2 IP: *.183.183.19.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.10.11, 00:18
            To rocznik 1967-1972. Tak to było lata temu. Krzyżelewski, Brągosiewicz, Prudzienica, póżniejsi admirałowie. Tablica mojego rocznika wisi w naszej Szkółce na I piętrze w prawo od wejścia do Komendanta z placu Apelowego. Na pewno nie jest Pani laikiem, ale zawsze absolwentem mojej uczelni, niezależnie jaka była wcześniej nasza uczelnia, ale zawsze jest naszą. 888/2 to nr. ser. ORP "Gryf" zaraz po Wodniku, a zaczynałem od 12 Dyw. Trał. Baz./8 FOW poprzez starego "Gryfa" i nowego. Strasznie żałuję, że mój okręt, który budowałem w Stoczni Północnej pocięto na złom. A póżniej to 25 lat na " statkach obcych Zachód" jak mawiano za tzw. komuny. Pozdrawiam, nie przypuszczałem, że Pani odpowie. Szczerze zdziwiony old sea stone.
            • bosonoga.contessa Re: do 888/2 05.10.11, 20:04
              Gość portalu: luc napisał(a):

Na pewno nie jest Pani laikiem, ....................................
              Pozdrawiam, nie przypuszczałem, że Pani odpowie. Szczerze zdziwi ony old sea stone.

Zadziwię Pana jeszcze bardziej - jestem laikiem. Myślę, ze rozmowa z Panem byłaby przyjemnoscia...wielką.
              Gdyby zechciał Pan odezwać sie do mnie na adres e - mail, byłabym w siódmym niebie:))))))
              bosonoga.contessa@gazeta.pl
              • Gość: luc 888/2 o 7mym niebie IP: *.183.177.29.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.04.12, 17:17
                Napisz coś o Sobie Bosonoga C. Długo się nie odzywałaś, ale było to intrygujące, przynajmniej dla mnie. Pozdrawiam L.
                • bosonoga.contessa Re: o 7mym niebie 02.04.12, 17:31
                  Luc, jesli napiszę,że zatańczyłabym z Tobą....każdy taniec, to uwierzysz? Przyjmiesz zaproszenie?

Zaglądam częściej na inne fora. Interesuje mnie szeroko pojęte społeczeństwo i polityka. Dzisiaj na przykład znalazłam forum "Miedzy nami , petentami", które chyba mogłabym polecic, ale nie wiem czy to mozna zrobic tutaj. Czy linkowanie nie jest zabronione na tym forum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka