Dodaj do ulubionych

Aleja Wojska Polskiego

IP: *.net-arena.pl 08.03.02, 17:03
No przeszedłem się Wojska Poslkiego. Mógłby to być reprezentacyjny pasaż miasta
(Boże ileż planów już było - nawet dach idoci chcieli zrobić) nic nie zrobil.
Nie zrobili płotki przy drzewach na całej długosci ulicy. Teraz dopiero widać,
że brakuje co najmniej jeszcze z dwóch przejść dla pieszych
Obserwuj wątek
    • Gość: Beki Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 17:59
      Kiedys zastanawialam sie jak to bylo kiedy druga nitka alei byla czynna dla
      ruchu. Nie wiem czy byloby dobrze gdyby byla otwarta. Nie lubire
      niesymetrycznych rzeczy a troche wiecej ruchu nadaloby temu miejscu wiecej
      dynamiki. Ale wiem ze to byloby zgubne dla kamienic.

Chcialabym zeby wreszcie cos zrobili z ta nieczynna czescia, bo tu niby asfalt
      a jednak deptak. Denerwuje mnie to.
    • Gość: Pixi Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 21:54
      Mi tez przeszkadza ta niesymetrycznosc. Kiedys jechalam sobie i uswiadomilam ze
      z roku na rok ubywa tam lip. Co bedzie jak (odpukac) kiedys zachoruja lub beda
      na tyle stare ze bedzie je trzeba sciac? Jak bedzie wygladala ta ulica wtedy?
      Chcialabym zeby juz teraz posadzono jakies nowe drzewka w tych kwadratowych
      gazonach ktore sa puste lub w miejscach gdzie takich wielkich gazonow juz nie
      ma. Poza tym chcialabym zeby wybrukowano kostka nieczynna czesc ulicy.

Z kamienicami jest minimalnie lepiej bo znajduja sie juz pieniedze na kilka
      remontow rocznie wiec chyba zdaza te z Wojska Polskiego zostac odnowione.

Za najladniejsze uwazam Kamienice Rzymska, Kwiatowa, "Pegazowa". Ciekawa tez
      byla ta w ktorej niszy znajdowal sie gipsowy odlew Bialej Damy. Z Nataliaa
      kojarzy mi sie Wojska Polskiego 2 (czyli kamienica na ktorej jest data 1899).
    • Gość: Agrest Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 20:15
      Az zarazasz mnie ta ciekawoscia swiata. Dzisiaj posiedzialem sobie w internetku
      w poszukiwaniu info o wynalazkach ostatnich dni (wp.pl rubryka nauka).
      • Gość: Julka Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 08:22
        myślę, że gdyby miasto choć trochę zwróciło uwagę na wygląd tej alei, zrobiliby
        z nią porządek
        wystarczy posadzić kilka kolorowych kwiatków i wmocnić ochronę w centrum miasta
        już wyglądałoby to lepiej
        podoba mi się latem park na Starzyńskiego
        aż miło popatrzeć jak są posadzone kwiatki
    • Gość: Ina Re: Aleja Wojska Polskiego IP: 192.168.0.* 11.03.02, 13:40
      Ta ulica od kilku lat wygląda beznadziejnie. Posadzenie krzewów nic nie zmieni.
      Jest okropna. Remont generalny i całkowity.
      • Gość: Beki Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 16:34
        Ale Julka pisala realnie. Na dzisiejsze czasy tylko kwiatki sa realne. A
        opamietacie jak pisane bylo tutaj o posadzeniu zoltych kwiatkow? Czekamy, juz
        niedlugo, bo mialy wybic na wiosne!

A zreszta wpisze to na osobny topik.
        • Gość: Julka Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 08:58
          ważne jest to, aby ludzie, zwykli przechodnie trochę zadbali o czystość tej
          alejki
          i wyglądałby inaczej
          jak nadejdzie wiosna, czy lato ludzie ubiorą się bardziej kolorowo i wtedy
          alejka wyda się przyjemniejsza
          • Gość: Pamela Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 20:42
            I jesli beda sie bardziej usmiechac do siebie
            • Gość: Julka Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 10:33
              właśnie!
              dobry humor to podstawa, aby nasze miasto było lepsze i przyjemniejsze
              • nataliaa_ Re: Aleja Wojska Polskiego 16.03.02, 20:43
                Jakiego przejścia Wam tam brakuje?Dla mnie jest wystarczająco.Lubię po Wojska
                Polskiego spacerować.
                • Gość: Julka Re: Aleja Wojska Polskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 09:48
                  mi brakuje świeżego powietrza
                  za mało jest teraz tam zieleni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka