Dodaj do ulubionych

Przejscia dla pieszych

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 17:00
Czy znacie jakies przejscia dla pieszych w Slupsku na ktorych swiatla zielone
wygaszaja sie zanim sie przejdzie albo sa w miejscach gdzie czeka sie na nie
nie wiadomo jak dlugo? Ogolnie temat o przejsciach dla pieszych.

Ja dzisiaj o przejsciu na Prostej (z wysepki z kaplica Swietego Jerzego na
strone czesci gdzie dalej jest Teatr). Dzisiaj podeszlam, czekalam, czekalam,
czekalam i czekalam... Samochody sie zatrzymaly, a ludzie na przejsciu czekali.
Swiatlo sie nie zmienialo. Samochody odjechaly i dopiero jak kolejne sie
zatrzymaly ktos doszedl do wniosku ze trzeba nacisnac przycisk na slupie...
Obserwuj wątek
    • Gość: andy_sz Re: Przejscia dla pieszych IP: *.pubsites.buffalo.edu 15.03.02, 17:32
      Mnie zawsze wkurzaly przejscia na 9 marca kolo Telekomunikacji. Nie wiem czy
      cos sie zmienilo, ale jak ja bylem w Slupsku to trzeba bylo miec niezlego
      powera w nogach zeby przejsc przez obie jezdnie. A jak zatrzymalo sie w srodku
      miedzy jezdniami to trzeba bylo stac z 5 minut. Ja tam jakos nadazaleml, ale co
      ze starszymi ludzmi albo kobietami z dziecmi.
      Inne takie przejscie bylo na Kopernika przy rondzie z Sienkiewicza. Tam tez
      trzeba bylo niezle biegac zeby zdazyc na zielonym i jeszcze przejsc przez
      drugie przejscie.
      • Gość: Pamela Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 18:41
        To przejscie przy Szaszlyku tez mi dalo niezle w kosc. Nic sie nie zmienilo.
    • Gość: Beki Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 20:53
      Kiedys takim fatalnym przejsciem byly pasy na Kopernika (po stronie dawnego
      PEWEXU). Czekalo sie tam bardzo dlugo i przepuszczalo samochody z dwoch
      kierunkow. Teraz chyba jest leopiej bo zmienili troche uklad tego skrzyzowania.
    • Gość: Damian Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 14:52
      Jedno z najdurniejszych przejsc jest na skrzyzowaniu przy Sienkiewicza i
      Kilinskiego. Idzie sie od RDT-u w strone Kilinskiego i ma sie dwa swiatla.
      Pierwsze przechodzi sie a do drugiego nawet biegnac nie da rady dotrzec przed
      czerwonym. Dodatkowo czeka sie az samochody z dwoch ulic zjada i dopiero
      pokazuje sie na kilka sekund zielone.
    • Gość: Pamela Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 17:35
      Kiedys mialam zaparkowany na Kiilinskiego samochod i musialam wracac do niego z
      wlasnie ulicy Kopernika. Padalo. Przeszlam pierwsze pasdy i utknelam na
      drugich. Zaczal padac potworny deszcz a ja stalam ku uciesze co niektorych
      pajacow za kolkiem.
      • nataliaa_ Re: Przejscia dla pieszych 16.03.02, 21:13
        No .To chyba na Kilińskiego i Kopernika jest najgorsze.
        Pixi,pisałam już na ten temat na innym wątku(nie wiem czy nie na tym o
        kamerze).I na tym wspomnianym przejściu (ale na Zwycięstwa też) stoi często
        radiowóz i wyłapuje te osoby przechodzące na czerwonym.
        • Gość: Pixi Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 12:42
          Ja czesto zastanawiam sie czy to wlasnie prawda ze oni wylapuja bo ja nigdy nie
          bylam tego swiadkiem a zastanawiam sie jak przechodze na czerwonym dlugo
          czekajac a ulica pusta...

A czy zauwazyliscie jak fajnie jest jak np. czeka grupa ludzi i nic nie jedzie
          i nagle jedna osoba przechodzi a za nia jak baranki cala reszta? To taki
          odruch. :-)
    • Gość: Sabat Re: Przejscia dla pieszych IP: *.gdan.gazeta.pl 18.03.02, 11:37
      Zdecydowanie przejście dla pieszych przy skrzyżowaniu : Szczecińska -
      Girymskich - Małcużyńskiego. Po pierwsze bardzo wypadkowe. Kiedyś widziałem jak
      pewien polonez wypadł stukniety w tył z ulicy i przeciął chodni idealnie w
      miejscu gdzie stoją ludzie oczekując na zielone swiatło. Poloez zatrzymał się
      dopiero na płocie rolniczaka. Na szczęscie było rano i nikt tam nie stał. Tzn.
      ja miałem stać ale za jakąś minutę.
      Z drugiej strony przejścia jest taki winkiel (internat) zza którego wybiegają
      dzieciaki (jak to dzieciaki), wracające ze szkoły. Dlaczego na rogu nie ma
      barierek ochronnych nie wiem. Wiem za to że prędzej czy później jakiś maluch
      tam zginie, bo wielu kierowców jadąc Szczecińską marzy o jednym - aby załapać
      się na zieloną falę.
      • Gość: Julka Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 11:45
        a co powiecie o światłach na ulicy Zamkowej
        to chyba najgorsze z tych najgorszych
        osoba młoda nie zdąrzy normalnie przejść, bo robi się śwaitło czerwone
        a co powiedzieć o ludziach starszych?
        przecież do parku chodzi się na spacer, a nie na wybieg
        przeginają z tymi oświetleniami
        za duż zamieszania
    • Gość: Ina Re: Przejscia dla pieszych IP: 192.168.0.* 18.03.02, 23:29
      No to powodzenia życzę przy przechodzeniu przez
      Szczecińską przy Sobieskiego. Szczególnie polecam
      stanie na wysepce w czasie deszczu. I jak będziecie
      przechodzić od Sobieskiego to na drugim pasie uwaga
      na pięty.
      • Gość: Beki Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 02:12
        Ale teraz jest moda na likwidacje swiatel na rzecz rond.
        • Gość: Julka Re: Przejscia dla pieszych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 09:42
          ale to nie pomaga
          \nowe rondo na Sobieskiego/3 Maja jeszcze nie jest skończone
          i gdy się chce skręcać w prawo z Sobieskiego nie widać, gdzie jest przejście
          dla pieszych
          łatwo tam kogoś potrącić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka