everybody 15.07.07, 20:34 czy ktos z forumowiczow wie jakies sa tam opcje dostepu do sieci? jakis access point, kafejka internetowa? z gory dziekuje ;* Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgierzak Re: internet w Helu? 16.07.07, 22:08 "kafejka" jest w bibliotece (osiedle koło dworca przy placu z górą gruzu od strony kościoła - najbardziej odrapany blok), ale za to cicho, chłodno i sympatycznie. cztery zł za godzinę, naliczanie kwadransowe. net idzie przez jakieś chore proxy i nic się nie pokombinuje typu dziwne porty itp. ssh puszcza. oprócz tego hotspot wp.pl w porcie - też net ogryziony ze wszystkiego - nie wiem jak działa i ile kosztuje bo w końcu podpiąłem komórkę do lapka i za chore koszty dałem sobie radę z robotą. w knajpie na wiejskiej - idąc do cypla po prawej stronie - też "hotspot" - zdaje się że free. nawet na ścianie wisiał jakiś d-link z antenką w polaryzacji H - orientacja wzdłuż wiejskiej. na miejscu komp z linuksem serii 2.4.xx i fatalnie oprawioną przeglądarką. reaguje najlepiej na ctrl+alt+bkspce ale po takim zabiegu nikt nie wie jak się do iksów z powrotem zalogować. coś na mocno upartego można podłubać. z innej strony to nieźle i niedrogo można tam pojeść i popić a zdaje się, że do tego są knajpy. obsługa bardzo sympatyczna. Odpowiedz Link
alfajet777 Re: internet w Helu? 08.04.08, 11:04 W pubie KUTTER 90 na wiejskiej Jest dostęp do sieci za free Odpowiedz Link