Dodaj do ulubionych

Smak kolorowej papryki

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 16:11
Popularne staja sie tu watki kulinarne. Mam wiec pytanie.
Dzisiaj "klocilam" sie o to z moim lubym. Czy kolor papryki zalezy od jej
smaku? Czy waszym zdaniem roznie smakuje papryka czerwona, zolta, zielona lub
fioletowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: kazik Re: Smak kolorowej papryki IP: *.proxy.aol.com 26.01.02, 16:29
      a czy roznica nie jest czasem w jej ostrosci,jezeli chodzi o inny kolor,tak jak
      to jest z cebula?
      • Gość: Pixi Re: Smak kolorowej papryki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 17:44
        U Pani Cebuli nie zauwazylam roznicy, ale jesli chodzi o papryke to najbardziej
        slodka jest zolta i fioletowa (a moze sobie to tylko wmawiam?)
    • Gość: Pati Re: Smak kolorowej papryki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 19:56
      A tylko sa cztery kolory papryki?

Moim zdaniem kolor nie gwarantuje okreslonego smaku. To zalezy od odmiany a
      kazda odmiana ma chyba rozne kolory. Ekspertka nie jestem. Jestem natomiast
      milosniczka papryki. Lubie ja chrupac przed telewizorem.

Lubie ja tez pocieta w paseczki na kanapce a jeszcze bardziej lubie faszerowana
      papryke na goraco!
    • Gość: Seba Re: Smak kolorowej papryki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 21:33
      Jest papryka biala, ale u nas nie rosnie.
    • Gość: Murzyn Re: Smak kolorowej papryki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 21:43
      A wyglad ta biala ma jak normalna papryka? Moze Ci sie cos pomieszalo?
    • Gość: Pamela Re: Smak kolorowej papryki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 13:39
      Smazona papryka z dodatkami... To jest to!

Pytalam sie mojej tesciowej i stwierdzila ze jednak nie ma roznicy.
    • Gość: Damian Re: Smak kolorowej papryki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 23:32
      Dzisiaj robilem sobie grzanki z papryka i byly bardzo dobre. Balem sie ze beda
      jakies dziwne w smaku przez papryke ale okazaly sie super. I nie wyczuwalem
      rzonicy w smaku czerwonej i zielonej.
    • Gość: Ogrodnik Re: Smak kolorowej papryki IP: *.gdan.gazeta.pl 06.02.02, 23:21
      Marynowana jest znośna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka