a00s 26.08.09, 21:59 Proszę o pomoc mam do zapłaty opłatę adiacencką w kw 25 tys zł Czy jest możliwość zeby gmina opstąpiła od tej opłaty lub zeby ja zmiejszyła dziękuje za porade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: opłata adiacencka IP: *.179.wmc.com.pl 27.08.09, 22:11 A jaka gmina?Słupsk czy Kobylnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: opłata adiacencka IP: *.179.wmc.com.pl 28.08.09, 22:08 Zawsze było tak że drogi wewnętrzne po podziale przekazywało się na rzecz gminy za darmo. PODOBNO, a trzeba to sprawdzić Gmina ma obowiązek (weszło w życie jakieś postanowienie..) odkupić drogi za cenę rynkową. Jeżeli odnajdziesz taką podstawę to można dogadać się że oddasz drogę za cenę opłaty adiacenckiej, lub pomniejszysz o jakąs kwotę. A jeżeli nie znajdziesz podstawy prawnej to nie zostaje nic innego jak pobiec i umówić się z Wójtem żeby coś spuścił z ceny. A jak możesz to jestem Ciekawy jaką działkę dzieliłeś. Jeżeli możesz to napisz lub podam e-maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a00s Re: opłata adiacencka IP: 83.2.24.* 29.08.09, 19:54 dzieliłem 1,25 ar. na 4 działki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: opłata adiacencka IP: *.179.wmc.com.pl 31.08.09, 18:31 Po jakim czasie od podziału przyszła decyzja? Odpowiedz Link Zgłoś
oplataadiacencka OFERTA 07.03.14, 12:09 SPECJALNA OFERTA: • obniżanie OPŁATY ADIACENCKIEJ • obniżanie RENTY PLANISTYCZNEJ • uzyskiwanie odszkodowania z TYTUŁU UTRATY NIERUCHOMOŚCI zajętych na poczet DROGI Dokonujesz podziału swojej nieruchomości? Obawiasz się zawyżonej opłaty adiacenckiej lub renty planistycznej? Część nieruchomości ma zostać zajęte pod drogę? ABY POBRAĆ OFERTĘ PDF PROSZĘ KLIKNĄĆ PONIŻSZY LINK: www.ditum.com.pl/pliki/oferta.pdf www.oplataadiacencka.pl adiacencka@ditum.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś