Dodaj do ulubionych

problem z promotorem

07.11.09, 12:17
mam taki problem, oddałam pracę licencjacką swojemu promotorowi, ale
ona mu się nie podobała. Powiedział, że namęczył się sprawdzając
ją... ja się naprawdę nad nią napracowałam i wg mnie nie była taka
zła...

Czy ktoś z Was miał podobny może już się bronił? Jeżeli tak to na
jaką ocenę? Boję się, że on mi zaniży ocenę z pracy i będę miała
problem z obroną :-(

a i jeszcze jedno mieliście jakieś problemy z promotorem?
Jeżeli tak to jakie?
Obserwuj wątek
    • gdabski Re: problem z promotorem 07.11.09, 12:32
      Jeśli w ogóle dopuści do egzaminu licencjackiego, to sama praca nie powinna mieć
      wpływu na jego wynik. To są odrębne rzeczy.

/Gdabski
      • msdrucia Re: problem z promotorem 07.11.09, 12:45
        Najgorsze jest to, że on wymaga ode mnie pisania pracy na jego
        poziomie, niestety ja bronię licencjata a on jest już doktorem.
        Dodatkowo poprawia sam siebie, więc już chyba to świadczy o tym jak
        on sprawadza prace... Chciałabym już tą pracę obronić i zapomnieć,
        ale z drugiej strony na studiach nie byłam najgorsza i nie
        chciałabym z powodu jakiejś głupiej pracy dostać np. 3 :-(
        • Gość: Tawananna* Re: problem z promotorem IP: 89.108.202.* 07.11.09, 12:56
          Przynosiłaś mu kolejne rozdziały do sprawdzania? Co wtedy o nich
          mówił?

Jeśli bardzo zależy Ci na dobrej ocenie z pracy (i masz jeszcze
          trochę czasu), to ją popraw według jego wskazówek. I na bieżąco
          pytaj, czy jest dobrze, czy może jeszcze coś byłoby warto zmienić.
          • msdrucia Re: problem z promotorem 07.11.09, 16:16
            wiesz co on nie chciał, żeby mu oddawać rodziałami tylko jak już
            będziemy mieć całą pracę w takiej postaci, że już moglibyśmy ją
            oddawać do oprawienia.

Ja wiem, zamierzam ją poprawiać aż do tego momentu, że on będzie z
            niej zadowolony, ale czy to nie ma wpływu na ocenę, którą on
            wystawia z pracy?
            • Gość: Aga Re: problem z promotorem IP: 193.0.66.* 07.11.09, 16:47
              Obawiam się, że masz nie tyle problem z promotorem, co z pracą. Może faktycznie
              jest słaba? To się, niestety, zdarza. Może promotor nie chce się pod czymś takim
              podpisać? Nie masz wyjścia, musisz ją poprawiać. Zapewne piątki z pracy nie
              dostaniesz, ale już z obrony (egzaminu) - czemu nie?
              • msdrucia Re: problem z promotorem 07.11.09, 17:44
                Rzeczywiście w tej chwili chodzi o problem z moją pracą, ale i
                promotor bez problemowy nie jest...

Właśnie jak to jest jeżeli np. z pracy dostanie się jakąś słabą
                ocenę np. 3, ale średnią ma się ok. 4 to jest jeszcze szansa na 5 na
                dyplomie? Oczywiście fajnie byłoby dostać 5, ale i 4 wystarczy :-) Z
                tego co wiem, to u mnie w szkole jest tak, że na ocenę na dyplomie
                składa się 1/2 oceny ze średniej z całego toku studiów, 1/4 oceny z
                pracy oraz 1/4 oceny wystawionej z egzaminu dyplomowego. Zatem jak
                to jest jeżeli praca jest słaba i dostaje się załóżmy tróje to jest
                jakaś szansa na piątkę z obrony?? (jeszcze nie wiem jak promotor tą
                moją pracę oceni).
                • Gość: Aga Re: problem z promotorem IP: *.chello.pl 07.11.09, 20:09
                  Skoro znasz wzór, to policz sobie, jakie masz szansę na daną ocenę
                  na dyplomie ;) Na 5 ze średnią 4 ze studiów raczej trudno liczyć...
                  • msdrucia Re: problem z promotorem 07.11.09, 20:43
                    OJ można... moje znajome ze studiów miały średnią poniżej 4 i na
                    dyplomie mają 5, a miały innego promotora i nie wiem jaką ocenę z
                    pracy.
                    • Gość: Aga Re: problem z promotorem IP: *.chello.pl 07.11.09, 21:14
                      Nijak mi to nie wychodzi...
                      • msdrucia Re: problem z promotorem 07.11.09, 22:13
                        Właśnie przeczytałam w regulaminie, że u mnie w szkole jest tak, że
                        komisja może podciągnąć ocenę końcową o 0,5 ptk pod warunkiem, że
                        zalicza się w terminie i z pozostałych części ma się pozytywne oceny.
                        W regulaminie jest również napisane, że 5 jest od średniej 4,32 :-)

Chyba sama sobie odpowiedziałam na swoje pytanie ;-)
                        • msdrucia Re: problem z promotorem 07.11.09, 22:14
                          nie pozytywne oceny tylko wysokie.
                        • Gość: ..... Re: problem z promotorem IP: 195.82.180.* 08.11.09, 02:28
                          > W regulaminie jest również napisane, że 5 jest od średniej 4,32 :-)

OMG.....

Czemu nie zrobić 5 od 3,32 - wtedy wszyscy będą mieli bdb na dyplomie....
                          • msdrucia Re: problem z promotorem 08.11.09, 08:59
                            Dla mnie to w ogóle egzaminem nie powinna być jakaś głupia praca,
                            którą 2/3 studentów kupuje, tylko test, który sprawdzałby nabytą
                            wiedzę. W sumie to jak jakaś praca pisemna, może sprawdzać nabytą
                            wiedzę na studiach np. z matmy, szczególnie, że pisana jest w domu z
                            książkami...
                            • Gość: Aga Re: problem z promotorem IP: *.chello.pl 08.11.09, 09:46
                              > Dla mnie to w ogóle egzaminem nie powinna być jakaś głupia praca,
                              > którą 2/3 studentów kupuje

Może u ciebie na uczelni :P Przepraszam, ale skąd masz te dane?
                              • msdrucia Re: problem z promotorem 08.11.09, 10:57
                                Wiadomo, że dane mam z głowy :-) ale gdyby taki proceder nie miał
                                miejsca to takie firmy piszące prace nie powstawałyby jak grzyby po
                                deszczu. Oglądałam również na jakiś program właśnie na ten temat.
                                Rzeczywiście może przesadziłam, ale na 100% bardzo dużo osób
                                korzysta z takich usług... nawet nie zdajemy sobie sprawy... u mnie
                                na uczelni to występuje jak i na Twojej i wielu innych...
                                • Gość: Aga Re: problem z promotorem IP: 193.0.66.* 08.11.09, 11:06
                                  Wiem, że takie zjawisko ma miejsce, ale nie znam nikogo, kto by tak zrobił. Moi
                                  znajomi na szczęście są w stanie sami napisać prace magisterskie.
            • Gość: Tawananna* Re: problem z promotorem IP: 188.33.124.* 07.11.09, 18:32
              Tak niestety bywa, do takich promotorów trzeba próbować i tak
              chodzić na bieżąco i usiłować konsultować różne pomysły i
              wątpliwości - żeby potem nie zostać na lodzie.

Moim zdaniem musisz teraz dokładnie dopytać promotora, co należy w
              pracy poprawić. Wykaż gotowość do np. napisania całego rozdziału na
              nowo, gdyby było to konieczne. Bardzo możliwe, że praca jest słaba -
              cóż, zdarza się. Myślę, że jeśli promotor zobaczy Twoje starania - i
              jeśli praca po poprawkach faktycznie będzie dobra - to masz szansę
              na niezłą ocenę.
              • msdrucia Re: problem z promotorem 07.11.09, 18:54
                Tak też będę musiała zrobić. Gdybym miała możliwość to wolałabym
                zdawać jakiś egazamin z całego toku studiów niż pisać jakąś pracę
                dyplomową....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka