Gość: ppp inauguracja WST IP: *.3s.pl 21.10.15, 14:08 Inauguracja ma raczej symboliczny gest, nie jest obowiązkowa... ale warto w niej uczestniczyć, aby poczuć się prawdziwym studentem. Dodatkowo zawsze jest jakiś ciekawy wykład. Konkretów poszukaj sobie na stronie Uczelni www.wst.com.pl lub na ich fb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdnajfdja Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.16, 14:54 Powiem tyle... to coś te całe WST nastawione jest na kasę nic więcej, odradzam wam ją w 100%. Dajecie kasę za nic... Odpowiedz Link Zgłoś
1pawel96 Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 04.02.16, 14:58 Ja tam studiuję i WST wcale nie jest nastawione na kasę.... jak się uczysz i chcesz coś osiągnąć to jest ok -porządna uczelnia... jeżeli ktoś miał wszystko w d...e i wyleciał lub powtarzał rok to sorki ale jest sam sobie winny i powinien mieć tylko do siebie pretensje a nie do innych... hejterów jest teraz wszędzie pełno... maja tylko pretensję i roszczenia a nic nie dają od siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
tokarex Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 20.04.16, 12:09 Wyższa Szkoła Techniczna cały cas się rozwija. Inwestują w studentów, co widać w całym regionie. Wystawy prac jeżdżą po całej Polsce. Studenci są doceniani w rożnych konkursach. Ostatnio np: studentki WST zajęły dwa pierwsze miejsca w plebiscycie Nowa Fala podczas trwania Silesia Fashion Day oraz czterech studentów zakwalifikowało się do finału IV Międzynarodowego Biennale Architektury Wnętrz a jedna z nich otrzymała nagrodę publiczności. A to tylko ostatnie sukcesy studentów tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
marchmar Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 31.05.16, 13:45 Tokarex w pełni się zgadzam :) jestem dumną studentka tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
marchmar Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 31.05.16, 13:48 jestem dumną studentka tej uczelni, dlatego popieram wszystkie pozytywne opinie o WST. Odpowiedz Link Zgłoś
kul-2000 Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 20.06.16, 09:10 Kto jutro będzie na dniach otwartych w wst?? ja chce się jutro zapisać na architekturę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukator Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze IP: *.play-internet.pl 06.07.16, 19:13 Wybrał się ktoś na architekturę zaocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloorowy Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.16, 09:19 Ponawiam pytanie :) ponieważ też jestem zainteresowany kierunkiem Architektury na WST Odpowiedz Link Zgłoś
annawst Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 31.08.16, 10:42 W Wyższej Szkole Technicznej w Katowicach cały czas nowe kierunki :) Informatyka - Nowość !!! Więcej na: www.wst.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.welina Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze IP: 78.11.90.* 14.09.16, 21:20 Witam ;) chciałabym zapytać czy ktoś może ma doświadczenie z PR na studiach podyplomowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.welina Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze IP: 78.11.90.* 15.09.16, 02:12 Witam :) czy jest ktoś, kto wybiera się, bądz też ukończył studia podyplomowe z Public Relations i mógłby ewentualnie podzielić się swoją opinią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart89 Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze IP: *.173.8.24.tesatnet.pl 11.10.16, 17:54 Do listy można też dodać uniwersytet przyrodniczy w poznaniu oraz uniwersytet ekonomiczny w poznaniu (małą literą - z pogardy). Mam nieszczęście być absolwentem powyższych uczelni. To co tam się dzieje to jedno wielkie pranie mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
kola.1991.kola Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 09.01.17, 13:02 Ja polecam WST i jestem dumna studentką - być może kiedyś stary sprzęt ale to było lata świetlne temu.... jeżeli ktoś wątpi to niech sam przyjedzie do WST i sprawdzi!!!! większość tych zarzutów to jakieś kpiny - dziweczyny w dziekanacie to równe babki, biblioteka w pełni wyposażona... nie wiem kto to pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
marchmar Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 23.01.17, 13:09 polecam WST każdemu. nie rozumiem tych niezadowolonych opinii. jak ktoś będzie się uczył to będzie zadoqwolony z tych studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze IP: *.179.198.178.static.3s.pl 18.06.17, 10:40 Szkoła została rozbudowana i wyposażona z funduszu europejskiego. Moim zdaniem posiada znacznie lepszą bazę komputerową niż większość państwowych, prawie każda sala ma rzutnik multimedialny. Budynek i baza sprzętowa jest naprawdę bez zarzutu, abstrahując od tego że po wojnie zajęcia prowadzono w pewnych szkołach siedząc na kamieniach a poziom był wyższy niż na obecnej PW :) Obecnie biblioteka też nie odstaje specjalnie od innych, oczywiście poza zbiorami archiwalnymi, ale proszę mi tu bzdurzyć, że studenci zaglądają do starych źródeł :) Generalnie większość wykładowców jest z gliwickiej więc kadra raczej nie najgorsza, a nawet może nawet lepsza bo jest jeszcze kilku sprawnych emerytów zwolnionych z państwowych - wbrew pozorom to wcale nie najgorzej bo dydaktycznie są bardzo dobrzy gdyż to stara szkoła. Poziom nauczania jest lepszy niż na niejednej państwowej, relatywnie :) bo nikt ni przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, że student po kursie przedmiotu w ilości 1/3 w stosunku do programu sprzed 15 lat będzie lepszym inżynierem. A że zdarzają się dyletanci - bez żartów, jak wszędzie. Ogólnie kto chce może się nauczyć. Co do kosztów, to też bym nie przesadzał, proszę sobie sprawdzić cenę MIT czy Harvardu - i to bez żartów - relatywnie tj. porównując relację cena/poziom. Oczywiście mam na myśli poziom dydaktyki, nie nauki, bo tej w ogóle w RP właściwie się nie uprawia lub symuluje zbędną więc nie ma o czym mówić :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalonawrona Re: Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach - strze 11.07.18, 12:31 Nie straszcie mnie mnie! Mam nadzieję, że te wpisy to już "dawno i nieprawda" :D w zeszłym tygodniu doniosłam tam swoje papiery na architekturę, Panie bardzo miłe i obecnie czekam na inaugurację i rozpoczęcie mojego studenciego życia :D Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś