Dodaj do ulubionych

Finanse i rachunkowosc

IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.11, 13:26
Witam!
Szukam uczelni, na której dużo się nauczę-nie zależy mi tylko na papierku. Z tego co patrzałem po kilku uczelniach, to głównie brane są pod uwagę angielski i mata. Matura poszła mi tak sobie-z angielskiego i matmy będę miał po jakieś 70%. Jaki wybór byłby najlepszy? W grę wchodzą też studia zaoczne- zastanawiam się czy lepiej iść na dzienne do słabszej uczelni, czy na zaoczne do którejś z czołowych. Mam już raczej sprecyzowane plany na przyszłość-chcę otworzyć własne biuro rachunkowe, więc prosiłbym bez odpowiedzi typu 'rynek jest przepełniony- nie idź na to'. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Finanse i rachunkowosc IP: 62.205.100.* 19.05.11, 18:50
      Na 100% nie w Polsce...
    • bobrowski_bart Re: Finanse i rachunkowosc 19.05.11, 21:22
      Ja idę do jakiejś policealnej, dwuletniej. Studia w Polsce niestety są bardzo drogie, a przecież jeszcze trzeba się utrzymać co wcale nie musi być łatwe ( niektórzy profesorowie wcale nie przepuszczają tak łatwo). Jeszcze konkretnej nie wybrałem, kilka stron przejrzałem, nawet niektóre promocje mi się bardzo podobają, ale sam jeszcze nie wiem... może wy znacie jakąś dobrą szkołę policealną w Warszawie?
    • Gość: Finansista Re: Finanse i rachunkowosc IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 19:56
      Na każdej masz to samo :) Tzn programy studiów są kiepskie. Więc wybierz sobie gorszą szkołę i ucz się jak najwięcej we własnym zakresie użytkując uczelnianą bibliotekę.

Na lepszej uczelni będziesz miał wyższy poziom co oznacza, że więcej czasu i energii zajmie Ci nauka niepotrzebnych kwestii. Program studiów realizuje minimum z minimum :)
    • czeseska Re: Finanse i rachunkowosc 09.06.11, 13:37
      Nie sprecyzowałeś jaki rodzaj uczelni Cie interesuje, dlatego ja ze swojej strony moge polecic krakowski Wszib. Duzo sie nauczysz bo wykladowcy sa swietni (wykladaja tez na innych bardzo dobrych uczelniach krakowskich), traktuja studentow powaznie i zawsze mozna sie do nich zglosic po jakies dodatkowe materialy czy nawet umowic na konsultacje zeby cos wytlumaczyli drugi raz. Poza tym bardzo fajny system e-learningu, nawet jesli czegos nie uda Ci sie przysowic na zajeciach zawsze mozesz tego sie douczyc wlasnie tym systemem. Zakres materialu jakiego musisz sie nauczyc spokojnie wystarczy do tego bys mogl otworzyc biuro rachunkowe, ba! masz rowniez podstawowa wiedze do egzaminu na maklera papierow wartosciowych. Uczelnia ma fajna baze techniczna, fajne zaplecze a studia na tym wlasnie kierunku sa prowadzone stacjonarnie i niestacjonarnie. Decyzja nalezy do Ciebie, ale Wszib moge CI smialo polecic.
      • bobrowski_bart Re: Finanse i rachunkowosc 05.08.11, 11:37
        Póki co zdecydowałem się na Progres. Nie jest to droga szkoła to po pierwsze, po drugie czytałem dobre opinie o kadrze nauczycieli i ogólnie o samym miejscu, a po trzecie odchodzi mi stanie w korkach, bo na piechotę mam 10 minut. Zobaczymy, jak się uda to super, coś trzeba robić, czegoś się uczyć. Jak człowiek nie ma styczności z nauką to niestety nie wpływa to na niego dobrze.
        • Gość: adomik Re: Finanse i rachunkowosc IP: *.unknown.vectranet.pl 09.08.11, 12:14
          Zależy mi na tym żeby zrobić kurs rachunkowości, szukam pracy i mogę sobie załatwić w księgowości, ale muszę sobie pewne rzeczy powtórzyć. Roczny albo dwuletni kurs na pewno by się przydał, tylko zależy mi na szkole dobrej, ale nie bardzo drogiej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka